Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 17:00

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Pilovité opotřebení pneumatik 
Autor Zpráva

Příspěvek Pilovité opotřebení pneumatik
Ahoj, chtěl bych se zeptat čím může být způsobeno pilovité opotřebení pneumatik na Felícii. Test tlumičů jsem dělal a tlumiče mají být OK. Geometrie byla také dělána a seřízená. Zůstala pouze špatná sbíhavost a odklon na levém zadním kole. Mechanik který to měřil tak říkal: Levé zadní kolo se vám bude sjíždět maličko ke straně.

Nasadil jsem nové pneu a všechny jsou pilovitě opotřebované (letní i zimní sada). Je možné, že by jedno kolo způsobilo špatné opotřebení všech?? Nebo jsou prostě špatné tlumiče a test to nepoznal? Testováno bylo v Barumce na třepadlech. Prvně přední náprava a potom zadní náprava.

5.8.07, 10:25
Pspvek Reklama

Hluchoň

Příspěvek 
pneumatiky do pilky ti udělají špatný tlumiče, nevím jak se testujou, ale takhle se jijich závada projeví za provozu.

5.8.07, 10:46
Profil ICQ

Příspěvek 
Presne tak pokud mas na pneumatice jakoby "pilu" tak to je zpusobeno tlumici

5.8.07, 11:53

Příspěvek 
DRYVER píše:

ešte to môže byť špatným natočením dezénu, modernejšie pneu majú predpísaný smer otáčania... ale to by v pneuservise mali vedieť, skôr by som typoval tie tlmiče...

choď s nejakým kamarátom s druhým autom po nejakej hrbolatejšej ceste a nech sa pozrie ako sa ti kola správajú na hrboloch...

5.8.07, 12:48

Příspěvek 
michalkatka píše:
DRYVER píše:

ešte to môže byť špatným natočením dezénu, modernejšie pneu majú predpísaný smer otáčania... ale to by v pneuservise mali vedieť, skôr by som typoval tie tlmiče...

choď s nejakým kamarátom s druhým autom po nejakej hrbolatejšej ceste a nech sa pozrie ako sa ti kola správajú na hrboloch...

Nebo si může nechat udělat test tlumičů, dělá to i spousta STK za cenu cca 200Kč

5.8.07, 13:17
Profil ICQ

Příspěvek 
cyz píše:
Nebo si může nechat udělat test tlumičů, dělá to i spousta STK za cenu cca 200Kč

hore píše že na teste tlmičov bol... ono aj ja to beriem skôr iba informatívne... tlmič je dobrý pokiaľ pri prepružení sŕka...

5.8.07, 13:22

Příspěvek 
Tak zkusím vyměnit ty tlumiče, když jste se všichni tak schodli.
Myslíte, že se mi začnou kola sjíždět dobře nebo už se to nesrovná a dobře se začnou sjíždět až nové pneu??

5.8.07, 18:50

Příspěvek 
Voci píše:
Tak zkusím vyměnit ty tlumiče, když jste se všichni tak schodli.
Myslíte, že se mi začnou kola sjíždět dobře nebo už se to nesrovná a dobře se začnou sjíždět až nové pneu??

to záleží na tom nakoľko sú už opilované... ale priklonil by som sa k novým...

Naposledy upravil michalkatka dne 5.8.07, 21:28, celkově upraveno 1

5.8.07, 19:41

Příspěvek 
jak budeš mět nové tlumiče tak pokud máš ještě docela vysokej vzorek tak se ti ty kola časem srovnají.
:!:

5.8.07, 21:27

Příspěvek 
Tak jsem dal nové tlumiče. Použil jsem značku Kayaba. Auto se zklidnilo tak se uvidí co budou dělat pneumatiky. Lépe se přejíždějí nerovnosti a auto jde lépe za volantem takové mám aspoň pocity. :D

Podle testu v Barumce staré tlumiče OK. Moje zjištění bylo trochu jiné. Zadní tlumiče jsem vyměnil jako první. Zadní část auta se zklidnila, ale předek se docela dost houpal (měl jsem to dva dny, a bylo to velice zajímavé ježdění). Jinak porovnání nového a starého tlumiče: starý tlumič šel lehčeji vytahovat a zatlačovat. Vyjížděl absolutně bez problémů.

Pak jsem se pustil do předních tlumičů. Po výměně se auto srovnalo a dá se s ním zase jezdit aniž by si každá část automobilu dělala co chtěla (dokud jsem měl všude staré tlumiče tak jsem nic nepozoroval, kromě špatně se sjíždějících pneu). Přední staré tlumiče na tom byly podstatně hůř. Tlumiče se zatlačí a už vůbec nevyjedou. Při vytahování a zatlačování dochází ke skokům kolem 5 cm kdy tlumič nemá žádný odpor :shock: . Tlumiče totálně KO.

Jinak vše šlo absolutně bez problémů. Chtěl bych všem poděkovat za rady. Teď bych nejraději zajel do Barumky a ukázal jim jak jsou tlumiče v pořádku :D . Nevím jestli mám udělat sbíhavost nebo ne. Na Favoritu jsem po výměně tlumičů sbíhavost nedělal a bylo vše v pořádku. Tak nevím.

24.8.07, 18:48

Příspěvek 
Zbýhavost je zbytečná při výměně tlumičů.

24.8.07, 19:28

Příspěvek 
Milan Koukal píše:
Zbýhavost je zbytečná při výměně tlumičů.

po výmene tlmičov by si mal dať spraviť komplet geometriu, len tak pre istotu.... skontrolovať

25.8.07, 06:06

Příspěvek 
Nevím, čemu říkáte pilovité opotřebení, ale u mě to vypadalo jako vlnky...
Nějak takhle :D
Obrázek
A tlumiče Kayaba - KYB mám taky, údajně je to nějaká japonská licence, vyráběná v ČR. Jestli jsou dobrý nevim, jen když auto dýl stojí, musí se to rozhýbat,
aby to začalo tlumit, typicky tak třikrát udělám houpy houpy a pak už to funguje.

25.8.07, 08:38
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
Třeba na Barum Brilantis jsou takové špalky oddělené drážkami na odvod vody, a vždycky mezi sousedními špalky byl výškový zub cca 2-3mm, tvořilo to pak skutečně něco co připomínalo zuby ruční pily. |\|\|\|\|\|\|\|\

25.8.07, 08:44
Profil ICQ

Příspěvek 
To je pilovité opotřebení:

Obrázek

25.8.07, 08:54
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další