|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 3 ] |
|
Autor |
Zpráva |
tomalapetr
|
Readiness Fabia
[rajce][/rajce] Dobrý den všem. Zachytil jsem nějaké informace o změnách na STK, kdy se před samotným fyzickým měřením emisí načítají i tzv. Readiness kódy (RC). Tak jsem se jen tak ze cviku podíval na mé RC na Fábii I, 44kW, 1.4 MPI, AQW, r.v. 2001. Měl jsem 1 u lambdasond, odvětrávacího systému a u katalyzátoru. Tak jsem hledal a hledal, až jsem dohledal v DP postup načtení RC. Postupoval jsem tedy takto: 1. Smazal jsem chybové kódy v ŘJ motoru, čímž jsem všechny RC dostal do 1 2. Zvolil jsem skupinu 04, tj. Základní nastavení 3. Zvolil jsme skupinu 034 (lambda před katem) a stiskl brzdu. Motor zvýšil otáčky na 1400 a test R1-S1 dopadl OK 4. Bod 3 jsem zopakoval pro skupiny 043 (lambda za katem), 046 (katelyzátor) a 070 (akt. uhlí - tady se nemačká brzda) Všechny testy dopadly dobře, tedy OK. Jenže stejně jsem měl v RC u lambdasond 1. Provedl jsem tedy vše ještě jednou. A změna - u druhé L-sondy jsem měl neOK - chyba 17584. Tak jsem celé kolo zopakoval a zase vše OK - jenže u Lambdasond mám v RC pořád 1. Netušíte někdo, proč tomu tak je? Proč mám v RC 1 u Lambdasond, když test obou sond proběhl v pořádku?
|
24.3.16, 11:45 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
Re: Readiness Fabia
protoze tam byla nedavno chyba na lambde, tak bude 1, az po urcitem intervalu (10 startu, 10km jizdy) nenastane chyba, tak bude 0, ale asi lambda za katem nebude v nejlepsi kondici.
vymazani chyb RJ, nema primo vliv na readines kody, ty jsou z provozu, ne aktualni stav
|
24.3.16, 22:18 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Readiness Fabia
musíš si najít soft na netu do tvé řj a přehrát ho jako něco reset felicia
|
25.3.16, 13:52 |
|