Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 21:25

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Žhavenie Felicia 1.9 Diesel 
Autor Zpráva

Příspěvek Žhavenie Felicia 1.9 Diesel
Zdravim chcel by som sa vas opytať . Mam Škodu feliciu 1.9 Diesel . Felicia mi asi včera rano normalne nažhavila. Nažhavil som jej všetko šlo vporiadku . Zas som chcel ist a jak som pretočil klučik tak mi už kontrolka žhavenia nesvietila ale felda mi nakopla a mala teplotu možno 70 stupnov. Potom asi tak o 2 hodinky som zas chcel štartovat lenže felda už nenaskočila, bola zimna, štarter vkuse pretačala ale nechcelo ju naštartovat a kontrolka na žhavenie mi nesvietila. Poistky som kontroloval všetky su dobre .Tak som ju nakopol na rychlost šiel som sa povozit a potom som skušal ju odstavit zavriet dvere aby nežhavila a skusit ju nakopnut , felda nakopla. Tak neviem kde je chyba dnes som napriklad šiel ju tak isto naštartovat a kontrolka na žhavenie nesvietila tak som skušal ju naštartovat a nič vobec iba štarter pretačal . Tak sa vas chcem opytať či by ste mi nahodou nevedeli pomoct. Že čo mam spraviť aby sa mi to už nekazilo .
Ďakujem :) :) Marek

10.4.16, 19:46
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Žhavenie Felicia 1.9 Diesel
takže pekne po poriadku :) v tvojom prípade by som si dorobil tak ako ja jednu LEDku ako kontrolku reálneho žhavenia. pripojil som ju priamo na žhaviče. teda presne viem kedy sa žhaví a kedy nie.

prvé predžhavenie je už ked otvoríš dvere prvý krát. potom môžeš otvárať dvere kolkokrát chceš a nebude už žhaviť. preto aj keď už je vo fáze žhavenia a ty zatial otočíš klúčikom kontrolka nesvieti. prv som to robieval tak že pre istotu som klúčik znova vypol a zapol. potom kontrolka svietila.

žhaví sa do asi 65-70°C alebo 3 minuty po štarte. ak budeš chceť štartovať a teplota nebude pod touto teplotou tak ti žhaviť nebude. a dobrý motor chytí aj tak.

preto som spravil dve úpravy - kontrolku reálneho žhavenia pre moje info a druhá vec odpojil som modrý kábel z velkej valcovej svorkovnice pod RJ čo ide do káblového zvazku motoru. odstavil som tým žhavenie pri otváraní dvier. keď idem len niečo zobrať do auta nemusí za zbytočne žhaviť. a mínať baterka hlavne v zime. a druhá vec je potom mám istotu že to žhaví až keď dám klúčik do 1. polohy. ;)

10.4.16, 20:04

ano lenže mne kontrolka vždycky svietila , naposledy včera a od včera už nesvietila . Svietila vždycky aj ked motor mal neviem aku teplotu svietila .

10.4.16, 20:09

lenže tu ide oto aj keby som odpojil ten modry kabel čo si hovoril . Tak by felda žhavila ? lebo ja neviem čo ona teraz žhavi ale podla mna vobec nežhavi lebo dnes ma o tom presvedčil štarter lebo ked som nažhavoval tak štarter bol svižnejši a dnes pretačal uplne nudne.

10.4.16, 20:12

aké máš teplotné čidlo ? resp. akej farby má pásik na sebe ? origo je zelené a žhaví sa len do 65-70°C.
ďalšia vec - skontroluj poistky pri RJ, je tam malá 5A pre RJ a velká červená 50A pre žhavenie.
ja mám modrý kábel odpojený aby mi to nežhavilo keď len idem do auta otvoriť dvere čosi zobrať a zaniesť. lebo zbytočne sa cucá baterka. vtedy sa spúšťa žhavenie až keď otočím klúčikom. a keďže mám kontrolku - LEDku pripojenú na žhaviče tak viem kedy začne žhaviť a kedy skončí. a žhaví sa reálne dlhšie ako svieti kontrolka na palubovke ;)

ešte poznatok - klesnú ti otáčky keď je motor teplý ? niečo okolo 950 ot./min. zvýšené otáčky sú po studenom štarte a ako náhle prekročí teplota 70°C tak sa snížia.

10.4.16, 20:30

neviem to by som musel pozriet . a tie poistky su vporiadku pozeral som :)

10.4.16, 20:32

otačky motora mi klesnu hej :)

10.4.16, 20:34

možno KO relé žhavenia. otvor si dvere keď bude ticho a mal by si počuť cvaknúť relé žhavenia keď otvoríš dvere alebo skorej keď dáš klúčik do polhy 1. samozrejme za studena.
inak raz sa mi stalo že poistky boli dobré obidve, ale nedalo sa naštartovať, kontrolka nesvietila a poistka 5A mala zlý kontakt a nešla RJ tým pádom ani žhavenie :)
máš aspoň nejaký merací prístroj ? alebo aspoň žiarovku s dvomi káblami ? jeden koniec na kostru a druhý na žhaviče. a keď bude svietiť tak žhaví

10.4.16, 20:40

presne dnes som skušal toto ako hovoriš pretočit klučik a počuvat či tukne.. nič netuklo takže nežhavi

10.4.16, 20:42

aha. takže dve možnosti: buď je KO relé alebo ho nespína RJ.
relé môžeš vybrať von a otvoriť, skontrolovať a popr. vyčisitiť. dá sa skúsiť aj priamo v aute a to tak, že keď sa dostaneš ku relé zo spodu uvidíš z neho dva hrubé káble a jeden tenký. tak ten tenký keď ukostríš tak zistíš či cvakne. netreba mať ani zapnutý klúčik. alebo druhá možnosť vybrať von a vyskúšať. jeden hrubý je + a ten tenký je -. môžeš to skúsiť ;)

10.4.16, 20:53

aha dobre Ďakujem velmi pekne za radu :) zajtra oskušam a napišem :)

10.4.16, 20:54
Mistr mechanik

nebo si uprav relátko na tlačítko a žhav si podle potřeby tlačítko mám u levého přepinače

27.4.16, 06:54

miloši sranda bola že on tam mal modré čidlo z 1,6MPi :D teraz keď dal zelené tak už žhaví jako má

27.4.16, 16:50
Mistr mechanik

hlavněq že to má v pořádku když zelené čidlo hlásí 8O tak modré 60 to jsou zajímavosti :oops:

27.4.16, 20:03

Na bývalým služebáku s tímto motorem jsem udělanej časovej spínač na asi 6 sekund který spínal žhavení při každým startu. Byly totiž problémy hlavně s teplými starty.
Typická situace - venku 30°C delší jízda a pak 15 minut pauza. To bych snad vymlátil baterku, ale nechytil by. Stačilo kusem drátu propojit na chvíli +pól baterky se svíčkami a start na otočení.
Po čase řj. vypověděla poslušnost a spoustu roků jsem jezdil jen na tento časovej spínač.

2.5.16, 15:25
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další