|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Spojka klimakompresoru - napětí pro elektrickou spojku
Autor |
Zpráva |
fatal
rejpal
|
Spojka klimakompresoru - napětí pro elektrickou spojku
Nejde o Škodovku, ale předpokládám že to bude u všech značek stejné nebo podobné, proto dávám sem, snad bude někdo vědět.
Otázka je: Jaké má být napětí (pokud to není nějaký extra signál) na konektoru, který jde ke spojce klimakompresoru? Můžu zkusit připojit natvrdo plus z baterky aniž bych něco poškodil?
Detaily: Na KIA Ceed (předchozí generace, 6 let stará) přestala fungovat klimatizace. Zjistil jsem, že se sice při nastartovaném motoru točí vnejší část řemenice, ale vnitřní část stojí, takže jsem šel po elektrice. Odpor mezi vodiči ke spojce je cca 5ohm, což by mohlo být v pořádku, pokud se nemýlím a je to elektromagnet. V konektoru ke spojce jsem nic nenaměřil. Relé i pojistky jsou OK.
|
7.5.16, 16:07 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jardak
|
Re: Spojka klimakompresoru - napětí pro elektrickou spojku
Pokud to má elektromagnetickou spojku, tak tam jde 12 voltů z palubní sítě. Pokud tam ale je stáloběžnej kompresor jako má většina VW s proměným výkonem, tak tam ovládací napětí jde z řídící jednotky.
_________________ Je: Fabia combi 1,4 TDI 2008, Polo 1,2 2008 Byl: Focus combi 1,8 TDCi 2002
|
7.5.16, 17:49 |
|
|
jjjano3
|
ano keď je elektromagnetická spojka (jako bývalo na felde ak mala klímu ) tak je to na 12V. u niektorých aut sa kompresor točí stále a spína sa iba elektromagnetický ventil čo je na kompresore, teda otvorí obeh
_________________ Felícia 1.9D Golf IV 1.9TDi - ALH Leon MK1 1.9TDi - ASV
|
7.5.16, 18:03 |
|
|
fatal
rejpal
|
Určitě se netočí stále, vnitřek se ani nehnul, přitom při stojícím motoru jsem vnitřní částí mohl rukou lehce otáčet.
|
7.5.16, 21:23 |
|
|
kwiko
|
asi nema dovod, lebo utieklo chladivo...
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
9.5.16, 05:43 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
nevím co tam máš zy kompresor to jsi nenapsal, ale pustím tam 12 V a pokud to zajiskří a spojka nesepne mrknu na spoku, kodud je nýtovaná a nedá se přešroubovat tak je ojetá je daleko a megnet ji nebere de ale břihnout dostat bliž aby magnet zabral vydrží to dalších pár let
|
9.5.16, 09:04 |
|
|
fatal
rejpal
|
Auto není moje, v klímách se nevyznám proto jsem raději nějaké zásahy nezkoušel. Je tam tohle:
|
9.5.16, 15:09 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
předpokládám že k tomu spojka není a je zanýtovaná co? nejde vyměnit nic
|
9.5.16, 17:08 |
|
|
fatal
rejpal
|
Nějaké nýty jsem ze strany řemenice viděl. Ale zda jsou to nýty o kterých píšeš, to netuším. Každopádně o opravu se postará servis, ale díky za rady, příště budu chytřejší.
|
9.5.16, 20:54 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|