Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 15:28

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 katalyzátor Felicia BMM 
Autor Zpráva

Příspěvek katalyzátor Felicia BMM
Zdravím, blíží se mi STK a emise a KAT na mém autě už má svá nejlepší léta za sebou. Sehnal jsem nový, nikdy nepoužitý katalyzátor z VW pola či Golfu 1,4 r.v. 2011. Jedná se o ten první co se vevaří přímo za parohy. Proč jsou na nových autech 2 katy je mi jasné, ale otázka zní když tenhle menší katalyzátor namontuji na původní místo u Felicie BMM splní i s ním emise ERO 1-2? neliší se nějak složení katů pro Euro 2 a Euro 5? Díky. https://www.bildelsbasen.se/?link=item& ... d=24742919 je to přímo tento - vyráběný u nás v Písku.

4.8.16, 09:30
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: katalyzátor Felicia BMM
Fungovat by to mohlo, ale musis na tom byt velmi biedne ked mas take napady. Pouzity dobry kat dostanes od 20 eur a novy stoji do 70. Cize sa tu bavime o cene jednoho natankovania s nie celkom istym vysledkom.

4.8.16, 10:57

Tak mám doma nový katalyzátor (když koupím starý - nemám zaručenou funkčnost i když nebude vysypaný) a mám doma svářečku a dílnu - ruce levý nemám. Příruby bych použil ze starého a za hodinku není co dělat.. Nový kat na BMM (nějaký Polák) stojí cca 1700kč.

4.8.16, 13:08

na felicii projdeš emisema i když bude kat vybouchanej a misto něho jenom obal...

4.8.16, 17:16
karosář

No záleží v jakém je stavu, motor, co tam máš za palivo atd. ..
Já prošel jen tak tak, takže letos si ho na technickou raději od někoho vypůjčím :D

škoda 110R 1977 152tk
škoda felicia 1.3MPi 255tk+1.3 MPi Kombi LPG 444tk
OctaviaII 1,9tdi 462tk

4.8.16, 19:01

To jsem taky slyšel, ale údajně na horní hranici škály měření prochází je MPI (1.3 či 1.6) - dokonalejší vstřikování. Mono BMM prý kat OK mít musí. Tak nevím. Motor je OK, před rokem nové rozvody a letos jsem dělal gumičky na ventilech (brala olej) a při tom zabrušoval ventily. Motor jde jako hodinky. V paměti závad je čisto. Jezdím na LPG a budou měřit obě paliva. Od července to údajně jde na ostro a tak to řeším...

4.8.16, 20:14
Vývojář

Tak katalyzator normalne muzes pouzit,dnes se kupuji i levne univerzaly,ktere zavaris,kam potrebujes.Pro euro xyz ten kat je principielne stejny.Pokud mas tedy kat doma,vzhuru do prace.

Peugeot 106 1.1 '02
Fáčko 136L '89 Bělouš
Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka
Š Felda 1.3 MPI Combi '97
Fáčko 1.3 Lxi '93
Š 120 LS '78 Beruška

5.8.16, 07:01

Díky, tohle jsem chtěl slyšet. Jen mne trochu zaráželo, proč nakonec do dnešních aut ještě přidávají další KAT dolů pod auto, proč nakonec nestačí ten jeden u parohů co se rychle ohřívá. Hlodal ve mne červík, že se po ohřátí na konečném výsledku emisí doplňují a jeden bez druhého nemůže být. Nakonec jsem si to vysvětlil, že je to asi kvůli životnosti celku. První kat díky vysokým teplotám nebude mít takovou životnost a tak je potřeba ho doplňovat druhým pod autem. Jinak jsem si zvětšil obrázky těch UNI katů a jsou na tom velikostně hodně podobně, jako ten můj malý předKAT. Prostě už se na životnost nehledí. Originál KAT Felicia je pěkný macek.. Faktem ale je, že buničina je v něm oddělená mezerou a možná to pak velikostně klame. Dík tomu, že jezdím na LPG (keramický KAT ho díky vyšším teplotám hoření moc nemusí) budu ten můj KAT po STK měnit za původní - ten co tam mám teď. Je to jen 5 šroubů a ty jsem si opatařil z nerezi aby nebyl příště problém s rozebráním.

5.8.16, 07:24

Tak nezapomeň na měděnou pastu, nerez se za tepla kousne...

Subaru Legacy kombi EJ20 LPG r.v. 95 současnost
Lancia Kappa 2.0 20V VIS LPG r.v. 97 současnost

5.8.16, 10:34

Jasně, používám i na černý šrouby na výfuku.

5.8.16, 11:09
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ]