Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 10:55

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 98 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
 Kdo je kdo, co kdo dělá a v čem jezdí-drobný průzkum 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Ahoj. Tak mě je 19 a chodím už třetím rokem na SPŠ stavební J. Gočára v Praze. Mám už rok škodu 120L, r.1987, blankitně modrá. Dostal jsem jí od táty kterej sní jezdil 18 let. Za celej život má jedinýho majitele což je máma. Za ten rok co jí mám jsem do ní vrazil spousty peněz (hlavně za benzín) a naučil se docela dost věcí. Všecko co se mě na ní kdy posralo bylo vždycky mou blbostí a nevědomostí takže nebejt mě, tak to je "skoro" bezporuchový auto. Má najeto cca 100 000km a vlastně se vní vozim už od narození. Tot asi vše.

21.5.06, 08:33
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Skoda Favorit 135 LS z bazaru, 4. majitel, najto 177000 km. Je mi 18 a studuju gymnazium...ale byla to velka chyba,mel sem jit na automechanika.....:(

21.5.06, 18:32

Příspěvek 
Tak já se teda taky přidám, abych netrhal partu... Zdá se, že z místních poměrů elektrotechniků a automechaniků ani trošku nevybočuju. Teď je mi 20, mám za sebou SPŠE, ve čtvrťáku na mě "zbyl" Favorit po dědovi, má nalítano asi 123 tkm, parkoval v garáži, takže neni prohnilej, co s tím jezdím, různě se to rozbíjí a já se učím to opravovat... zatím uspěšně. Teď jsem studentem FEL ČVUT, ale nevypadá to tam moc růžově, páč se místo učení na zkoušky hrabu v autě...

21.5.06, 19:52
Profil ICQ

Příspěvek 
Zaujímavé forum...bravo, Roman...
vek: 26
vzdelanie: SPŠ Partizánske, odbor Technicko-informačne služby. Potom STU Bratislava, MTF Trnava, odbor Materiálové inžinierstvo.
Zamestanie: referent nákupu vo firme, kt. robí silentbloky pre AI
Auto: Š125, mám ju cca 1 rok, najazdených 68 000 km, momentálne ju pomaly upravujem podľa svojich predstáv. Predtým som jazdil na otcovej Š120 (ale je to v podstate komplet 130 GL, len má motor Š120) a predtým dlho-dlho na Š110LS (môžem povedať, že na tejto LS ke som vyrastal a nedám na ten motor dopustiť...)
A prečo škodovice...rád sa na aute realizujem, tiež nechcem kupovať novšie auto (hoci keby veľmi chcem, tak naň mám) a kedď človek kúpi staršie auto, určite sa bude kaziť...a ND sú presa len najlacnejšie na šáde...a keď sa mi dostala podruky táto Š125, neodolal som, iba ma, prepáčte za výraz, serie, že nad 3300 ot. hučí ako tank (v porovnaní s otcovou)

21.5.06, 20:40

Příspěvek Vizitka
Dobrý den, já jsem z Písku, po SPŠ jsem šel na FEL-ZČU v Plzni a teď pracuju. Co se týče vozového parku, tak původně to byla rodinná Š 1000 MB, která ale totálně shnila. Tak jsem v r. 1997 koupil za 800 Kč odhlášenou tisícovku, kolem které jsem půl roku chodil a podle prachu pod ní jsem usoudil, že se s ní nejezdí. Nandal jsem na ní SPZ, provedl nezbytné administrativní kroky (výměna karoserie + motoru + barvy) + TK. V 1998 mě v ní sestřelila Avie. Měsíc po incidentu jsem reagoval na inzerát, že v Lišově u ČB je na prodej za 1000 Kč Š 1000 MB. Takže opět přendání SPZ a admin. kroky. Tuto Škodovku mám dodnes, ovšem totálně prorezlou, ale s TK do listopadu :-) a bez motoru.
V 2002 jsem dostal od dědy oranžovou Š 105 L. Jedná se o první provedení "M" z listopadu 1983, ještě bez bočních blinkrů. Dva roky poté následovala zástavba LPG a jezdím s ní dodnes. Má ale motor z výše uvedeného MBčka (ten tam byl 105-kový, takže typ zůstal zachován), protože originál motor začal vařit a nic mu nepomohlo. Tak tolik v kostce. Podrobnosti na vyžádání :-)

22.5.06, 07:04

Příspěvek Vizitka
Pracuji jako projektant elektrozařízení, je mi 35 let, jsem majitel tohoto krasavce http://www.kozlovice.net/~mb/ostatni/forman/forman.JPG s rokem výroby 1992, jehož prvním majitelem byl otec, který za deset let najel pouze 30000km a já jej přebral v roce 2002. V současné době má nejeto 74500km. První větší oprava byla výměna těsnění pod hlavou a zarovnaní hlavy, na jaře 2005 jsem namontoval nové tlumiče HP sporting, výměnil manžety vnějších kloubech, nové čepy řízení, nové kotouče a destičky a obnovený nástřik dutin. Letos mne čeká repase alternátoru a výměna těsnění po olejovou vanou. "Formanek" jak mu doma říká moje rodina nás vozí 3 roky každý den do práce a děti do školy. Zatím je auto bez známek koroze. Chce si to po zimě a před zimou udělat čas, auto důkladně umýt a opravit nedostatky které zima způsobí. Prostě je to skvělé auto a nedám na něj dopustit.

22.5.06, 07:43
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
No-paráda - jsem moc rád že se to ujalo :D Jen mě celkem udivil nízký věk zde přítomných :-)

22.5.06, 08:14
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Ja a Pepca
takze je jsem ze Strupcic a k autu sem prirost kdyz sem v 15ti dostal za vysvedceni 10l benzinu, 4l oleje a ukol naucit se jezdit nasi vyrazenou rezlou oranzovou 120kou z r.81, o rok pozdejc sem od kamose dostal kastli, taxme prehazeli motor, vnitrek a oranzova sla do srotu... potom sem si po ctvrtaku v zari koupil garde 82, ale bylo shnily, takze sem ho v dubnu prodal, ale uz v unoru sme koupil na ND dily odhlasenou 105ku z 80tyho,ale byla tak zachovala, ze sem ji hodil na papiry a mam ji uz 3 roky. zadek sem rozsiril na M, zadni M celo, vnitrek z rapida a od lonska motor 120LS do kteryho ted budu davat vacku 254/254 z feliny BMM, v cervenci jde do laku- zeleno bila kombinace a dopredu hreben z emka..jinak je mi 23 ( uz tyden) a chodil sem na SPS v chomutove, obor silnoproudy elektrotechnik a dal na VS v Plzni, ted mam malou pauzu, ale v zari dokoncuju vzdelani :) Jinak sem bydlel na Skvrnanech, takze Semiku, mozna sme se uz videli, alespon z auta...
kachnis
www.greendevil.wz.cz , jo uz se dokopavam aktualizovat, ale moc s netem neumim :)

22.5.06, 09:04

Příspěvek 
Pracuji jako opravar trolejbusu v Ceskych Budejovicich,je mi 27 let a jezdim kratce cervenou Felicii kombi 1.3 lxi. R.v. 05/2000.Jsem 2.majitel a ta pani ktera ji vlastnila pred tim,tak ji slusne hyckala.Davala ji do garaze,pravidelne s ni jezdila do servisu a nalitala na tom 63 tis.km A nasel jsem ji nahodou v jednom Skodovackem autosalonu,kdyz jsem v Praze trochu zablodil.

22.5.06, 15:17
Profil ICQ
Příspěvek Vizitka
Ach jo. Trošku Vám zprůměruju věk!
Jsem ze Znojma, je mi 55. Vyučen zámečník-motory stavebních strojů, matura průmyslová škola strojnická Brno.
Kolem motorů se motám od sedmi let. 16 let řidič z povolání, další roky až dosud stavbyvedoucí.
Motorky přeskočím, první auto ve 23letech - MB 1000 od rodičů jako svatební dar (mělo najeto 15tis. km), potom Š 100, nyní Š Rapid 120 5Q, do GO 190 tis.km, teď asi 2000km.
Zatím se mi daří odolávat tlaku manželky na nákup jiného auta a peníze strkám do Rapida. Doufám, že mi tato hračka ještě nějakou dobu vydrží.

Rapid 120 5Q

23.5.06, 14:24
Příspěvek Re: Vizitka
to je moc dobre, ze se ze skodovek nemusi vyrust :) to mi zbyva jeste 32 let krasneho SKODA-vztahu...to bude jeste vymenenejch veci :)

23.5.06, 17:02

kachnis píše:
to je moc dobre, ze se ze skodovek nemusi vyrust :) to mi zbyva jeste 32 let krasneho SKODA-vztahu...to bude jeste vymenenejch veci :)

to jo no :D za ty prachy co do toho clovek za ty roky naleje by byla nova oktava :D Ale co s ni, kdyz se bude sr.t jen malo-to bysme se pak moc nudili a to auto by nas omrzelo, kdyz bysme ho nemohli stale opravovat ze :-)

23.5.06, 20:37
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
ne asi.... treba ja na skudce za 12000 vymenim pulku auta a okvatka jen vahu vzduchu.... serou se malo, ale draze, to radsi budu kazdej druhej mesic menit kladivka za 40 penez :)

23.5.06, 22:03

Roman píše:
kachnis píše:

to jo no :D za ty prachy co do toho clovek za ty roky naleje by byla nova oktava :D Ale co s ni, kdyz se bude sr.t jen malo-to bysme se pak moc nudili a to auto by nas omrzelo, kdyz bysme ho nemohli stale opravovat ze :-)

No, zkušenost s 10(vlastně 9) let starou Oktávkou tvrdí něco jiného - za výměnu brzd. kotoučů dám tolik, co za dvě škodovky z bazaru :P

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

24.5.06, 09:24
Profil ICQ
Příspěvek 
dobré téma, nejprve zdravím kolegu zahradníka z VOŠ Mělník, já jsem maturoval v 2001
ale k autům, mám 105 L LPG rok 88 najeto 250 000km v 98000km LPG BRC ve 190 000 motor 130L a pětikvalt byl jsem s ní v Itálii, Rakousku, Německu a Slovensku, byla po prvním majiteli dědovi který s ní najel 56 000km a garážovaná. Po celou dobu výměna puze spotřebních věcí- 4 krát kotouče, destičky a pakny nepočítám, dvoje bubny, jedno čelní sklo, tři sady nových pneu vždy michelin energy. svíčky oleje, ložiska kabely rozvody atd klasika . Nikdy mě nikde nenechala Je mi 26 a mám už rodinu takže moje 105 ka musela stranou, ale nebojte mam jí v garáži s doklady a platnou stk a když je hezky jede na výlet. Jinak stav je ještě ok už jsou puchýře na lemech atd ale to se opraví :) Jinak dnes mám felicii na LPG krátkou a felicii combi 1,3 MPI ABS a dva pytle jako rodiné auto. I když za ty peníze by byla jistě např koktávka TDI tak na stodvácy nedám dopusti a felda je prostě felda. ŠKODĚ ZDAR.

25.5.06, 10:22
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 98 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další