Golf IV diesel versus benzín
Autor |
Zpráva |
Kluci z Paky
Vývojář
|
Re: Golf IV diesel versus benzín
Jen mi to připomíná pár lidí,co znám, co váhali a váhali, nastudovali si k tomu snad všechno, deptali prodejce a nakonec domů přivezli takovou hromadu šrotu, až hanba....
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
27.9.16, 21:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Lamač
|
Ja som dal pred dvoma rokmi za Golfa IV rok 99 s 230 tkm 3000€... Ale vedel som v akom stave to auto je,čo všetko bolo pomenené,vystriekane dutiny,atď,Jediná chyba ktorá tam bola,bol nefunkčný tempomat..Zase minule sme s kolegom prešli pol slovenska pozrieť jedného v údajne top stave...No a asi si viete predstaviť ako to dopadlo.Typická skladačka asi zo 100 áut,a maskovaná hrdza.Že perfektnejšieho za 3tisícky nenájdeme nikde...tak sme im ukázali môjho,a už íšli robiť obchod-že ho kúpia za 3500,potom výmena s doplatkom a na záver sme tých kšeftárov poslali do riti a isli domov... Ono ak má auto najazdené x 100 tisíc km,ešte neznamená že je to šrot,ale je pravdepodobnosť,že odíjde turbo,servo,alebo klima kompresor a vydaje naviac..
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
27.9.16, 21:54 |
|
|
fatal
rejpal
|
varok píše: On je myslím z Brna a tak daleko se mi pro autí moc nechce. Takhle nic nekoupíš.
|
28.9.16, 01:26 |
|
|
gokralik
|
Však taky nic nekupuj a makej do garáže dodělat Fáčko.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
28.9.16, 06:27 |
|
|
varok
|
Lamač píše: Ja som dal pred dvoma rokmi za Golfa IV rok 99 s 230 tkm 3000€... Ale vedel som v akom stave to auto je,čo všetko bolo pomenené,vystriekane dutiny,atď,Jediná chyba ktorá tam bola,bol nefunkčný tempomat..Zase minule sme s kolegom prešli pol slovenska pozrieť jedného v údajne top stave...No a asi si viete predstaviť ako to dopadlo.Typická skladačka asi zo 100 áut,a maskovaná hrdza.Že perfektnejšieho za 3tisícky nenájdeme nikde...tak sme im ukázali môjho,a už íšli robiť obchod-že ho kúpia za 3500,potom výmena s doplatkom a na záver sme tých kšeftárov poslali do riti a isli domov... Ono ak má auto najazdené x 100 tisíc km,ešte neznamená že je to šrot,ale je pravdepodobnosť,že odíjde turbo,servo,alebo klima kompresor a vydaje naviac.. Ví o čem píšu. Gokralík: Raději se k tomu už nevyjadřuji. Přečti si moji garáž, ale takoví jako ty asi nikdy nepracovali.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
28.9.16, 08:10 |
|
|
gokralik
|
Vut? Tvoji garáž právě moc dobře znám, proto píšu. A takoví jako já? Které tím myslíš? Jakože ty, kteří zvládli dvakrát vyvařit auto i s celolakem a nástřikem spodků a během toho ještě chodit do práce? Ale to bylo tím, že jsem problémy řešil až když se začaly vyskytovat a nespekuloval furt na techwebu co bude nejelepší. Stačilo vzít brusku a svářečku a jít na věc.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
28.9.16, 08:23 |
|
|
Lamač
|
Chlapi,to chce kľud.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
28.9.16, 08:39 |
|
|
CROWACK
|
varok píše: On je myslím z Brna a tak daleko se mi pro autí moc nechce. WTF? Seš máklej? Vlakem to máš chvilu, tos nikdy nevystrčil hlavu z té vaši prdele? Viš co tam u vás je po bazarech za sračky? Já jich pár projel a pak se zařekl, ze auto na SM nemá cenu shánět... 15 let starej nahnilej golf za 65tis je dobrá cena, pokud neni svařenej ze dvou... A s tim králikem, to ses uplně sek ne, ty vole viděls jeho garáž? Jestli ti na té fávo kastli něco nende, dej to jemu...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
28.9.16, 08:42 |
|
|
varok
|
crowack: To myslíš gokralíkovu garáž tady na techwebu nebo v reálu? né, u něho v garáži jsem naživo nebyl. Takže myslíž, že i za 15 let starého Golfa pochytaného rzí a nalítané přes 250 000km je dobrá cena? A představ si, že z té naší prdele jsem hlavu už vytáhnul. Kdysy jsme jezdili na závody po celé ČR i na slovensko. Teď jezdíváme po celé moravě v práci na montáže. Chodím domu z práce až pozdě večer, někdy i až ráno, tak do garáže už nechodím, není kdy. Fáčko postupně tedy dodělám, ale je to ještě na hodně dlouho, chci i autí na běžné ježdění do práce, na nákupy apod.
Gokralík: To bylo myšleno, že jsem já vyvařil dvě auta i s celolakem? Trošku , tedy úplně mimo, ale to je jedno, nechci se zbytečně hádat kvůli pi....ám.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
28.9.16, 09:25 |
|
|
gokralik
|
Ne, já jsem vyvařoval dvakrát a dělal celolak. Přitom normálně chodil do práce. Všechno jde když se chce.
Pokud není čas přes týden, tak aspoň o víkendech ne?
|
28.9.16, 10:49 |
|
|
škodovka
karosář
|
Já bych možná věděl o docela rozumném saxu.. je to 1.5D , rok tuším 98. 3dveř. Majitel ho má docela dlouho odhadem cca 8 let a po ten čas ho má povětšinou v garáži... Není to žádná leštěnka, ale je to docela solidní auto. Co vím, tak před nedávnem dával novou spojku. Jelikož je to ale ješita a relativně při penězích, tak si pořídil novějšího citróna a u tohohle uvažuje jestli se ho zbavit (původně si ho chtěl nechat, ale teď ho má většinou před barákem a zjišťuje, že zbytečně tak začíná uvažovat o prodeji.. takže kdybys měl zájem, můžu se ti poptat..)
_________________ škoda 105S (Blanka)1984 438 000km-kdykoliv kamkoliv... škoda 125L (Bobiš)1988 70 000km-přepych a pohodlí škoda 100L (Šmoulinka)1974 204 000km-tradice a jistota škoda 110R 1977 152tk škoda felicia 1.3MPi 255tk+1.3 MPi Kombi LPG 444tk OctaviaII 1,9tdi 462tk
|
28.9.16, 18:50 |
|
|
varok
|
Saxo po pár radách raději ee.
|
28.9.16, 19:48 |
|
|
varok
|
Tak pro mě se ledy trošku hnuly a neodolal jsem. Nakonec stejně budu brát Golfíka, můj druhý velký sen. Jen bych chtěl poprosit. Jak už jste mi rozmluvili diesel na kratší štreky, tak jsem si našel v inzerci. Měl jsem nádherný z karviné, ale bohužel diesel, i když v rezervě pořád je. No, ten mnou vybraný je 98, čerstvá STK, 1,6 74kW. Chtěl jsem 16V, ale ten je prostě nesehnatelný pro mě za slušný peníz a ve slušném stavu. Má nalítané kolem 230 000km, spoustu oprav, takže se prý nemusím bát že něco odejde, doloženo fakturami ze servisů. Je v ostravě, v sobotu se jdu na něho podívat. Cena 60 000,- kč. Vzít nebo ne? Na fotkách vypadá moc pěkně.
|
24.11.16, 16:20 |
|
|
Lamač
|
No 60 je tak akurát by som povedal.Tá spústa oprav,znie dvojzmyselne,ale keď je to doložené a urobené jak má byť,prečo nie.Skontroluj najmä či má v prahoch zospodu záslepky a v akom stave to tam celkovo je.
|
24.11.16, 16:40 |
|
|
varok
|
No ještě v karviné mají toho samého, ale diesela 1,9 TDI, 81kW za 70. Ale do práce to mám fakt kousek a podle mě bude motor pořád studený. Je škoda to trápit.
Ty opravy jsou myšleny tak, že když to má naběhané kolem 230 000km, tak už začnou některé díly automaticky odcházet a ty jsou vyměněné. Třeba všechny tlumiče, olej, chl. kapalina a nevím co ještě tam má napsané. Takže to je slušná nabídka? A ty ucpávky myslíš jak se stříkají dutiny? Samozřejmě mrknu na celkový stav, hlavně podvozek, podběhy apod.
|
24.11.16, 17:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|