|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 14 ] |
|
Autor |
Zpráva |
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
emise motorů 2017
dobrá správa pro majitele starších aut dobrá zpráva pro majitele starších škodovek do roku 2000 Škoda Auto zakazuje, škodovky se před rokem 2000 nečtou ani diesel ani benzín, ty novější mohou mít vážný problém, pokud bude na vozidle závada která nejde smáznou přitom s emisema vůbec nesouvisí, třeba řídící jednotka zadního sedadla neodpovídá, přitom tam nikdy nebyla tak vás vyhodí i z emisí, pokud si necháte všechno vyčisit na OK tak vás zas vyhodí protože chtějí najetou historii třeba 4OO km
|
19.12.16, 12:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Lamač
|
Re: emise motorů 2017
Miloši,už som niekde na nete videl emulatory aj na tie readliness kody Ale neviem ako to má poriešené z vin číslom,to načítava tiež.Pokiaľ viem jediná chyba čo tam môže byť je nefunkčná klima,ináč všetko ok,ako spomínaš.Ale čo ten človek nevymyslí,vytrepeš kat,za fľašku ti sustružnik vyrobí oblbovák na druhú lambdu a ideš ďalej,hodnoty v poriadku jak majú byť.A to sa ešte chvália-magori.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
19.12.16, 12:46 |
|
|
fatal
rejpal
|
To je nějaká změna nebo co? Byl jsem nedávno s ročníkem 98 a závady načítal. (A když to tam blbě zapojil a nešlo mu to, hned pyskoval že to mám upravené aby to nešlo načíst.) A najeto po resetu jsem měl nějakých 40km.
|
19.12.16, 14:48 |
|
|
Lamač
|
Nie načítanie závad,ale načítanie readliness kodu motora,tem má čo dočinenia s emisiami motora a s celkovým stavom ohľadom riadenia emisii.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
19.12.16, 14:51 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
škodovky do r 2000 se nenačítají pokud to dělají je to blbě
|
19.12.16, 17:06 |
|
|
fatal
rejpal
|
Takže ho příště můžu poslat do háje? Je to někde černé na bílém?
|
19.12.16, 17:36 |
|
|
darklord
|
r e a d i n e s s
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
20.12.16, 09:19 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
fatal píše: Takže ho příště můžu poslat do háje? Je to někde černé na bílém? to je výnatek s metodického pokynu Pokud se bude jednat o vozidla bez OBD, zda např. z roku 1997, záleží dle "špatné" metodiky na tom, zda výrobce vysloveně vyčtení závad při měření výslovně nezakazuje (Škoda Auto ho např. zakazuje, škodovky se před rokem 2000 nečtou ani diesel ani benzín)
|
20.12.16, 10:45 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
takovou cypovinu zavádí prej evropská unie, místo měření emisí se bude vyhazovat auto třeba za to že má čidlo teploty skrat na kostru, závada nejde smáznout a emise nejou udělat, nelze se spojit s řídící jednotkou motoru jet na vrakec,
pokud máte někdo známé v okolních státech napište
na slovensku je stk v pohodě, v rakousku OK, v polsku tam toho moc neřeší jedeš si jen pro známku, ve frankfurtu brzdy a koroze, ve španělsku cokoliv, v řecku komedie,
|
22.12.16, 08:19 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
v rumunsku to zavádí taky
|
30.12.16, 12:59 |
|
|
ventYl
|
No co ja viem, sa ma auto na diagnostiku na slovensku napojit uz roky. Pokial nie je pamat zavad prazdna, auto konci na diagnostike kontumacne. Druha vec je, ze sa to nerobi. Neviem, ci preto, ze diagnostika nie je prepojena s tym, co generuje protokoly alebo preco. Takze mozno ak technik povie, ze tam ziadne chyby neboli, tak tam ziadne chyby neboli aj keby tam boli. Ak by to u nas chceli zaviest, tak to bude sranda, pretoze moje auto diagnostiku ma, spojit sa s nou ide, ale asi na to ziadna STK na slovensku nema zariadenie
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
1.1.17, 13:35 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
ventil jsem na opačné straně slovenska a s technikem na konci vždy pokecám no nikdy jsem neslyšel že by se auto mělo připijit, náskok před CZ stk vidím jen motorka měří brzdy, a na autě tlumiče, vždy odstraním závady co mi najdou a tak nějak se mi na stk sk daří, ale dát cz stk metodický pokyn poslat auto pryč bez udání důvodu to začíná něco jako komunismus a proto jsme nezvonili klíčema na náměstí
|
1.1.17, 20:34 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
[quote="ventYl"]
když se něco dovíš napiš, napsal jsem do všech možných států EU, jediný rumun mi napsal že to tam bude pakec, at se zavádí nové věci ale neměli by retroaktivně postihovat ty staré,
|
1.1.17, 20:39 |
|
|
ventYl
|
Vychadzam len z toho, ze na protokole STK je kolonka nieco ako stav pamate zavad v RJ a na vsetkych mojich protokoloch mam napisane 0000. Realne ale nikto nikdy to auto na diagnostiku napajat nechcel, pretoze ak by aj nasli, kde sa to robi, neprisli by na to, ako sa to robi. Najhustejsie bolo, ked sa snazili najst kod motora. viem kde je, ale nechavam ich potrapit sa, pretoze ja ako vodic to vediet nemusim. Bonusova zrada je, ze ked sa auto pichne na diagnostiku, tak ABS a airbag napojit ide, ale motor a klimatizaciu nie. Z toho by mohlo vypadnut zdanie, ze RJ motora nekomunikuje.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
2.1.17, 18:55 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|