Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 14:53

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 kolísá teplota (felicia 1.3 lpg) 
Autor Zpráva
Mistr mechanik

Příspěvek Re: kolísá teplota (felicia 1.3 lpg)
čpavkový sirný smrad v aute je z akumulátoru dobíjecí napětí je vyšší jak 14V spravidla 18V

25.2.17, 09:51
Pspvek Reklama

rejpal

Jen pár postřehů:
Pokud se chladící kapalina občas mění a používá se nemrzka, je dost malá šance, že by byly trubky zarostlé.
Smrad může být i chladící kapalina která vytekla ven z expanzky když se hlava naplnila plyny během jízdy (znamenalo by to že je těsnění v háji). Expanzka by měla být po jízdě suchá a hladina kapaliny asi tak o 1cm výš než za studena.
Voda ve válci způsobuje hlavně horší starty, běh na tři válce, "mokrý" válec obvykle nenaskočí hned, způsobuje také rychlé ztrácení kapaliny.
Podfukování těsnění hlavy podle bublinek v expanzce nelze jednoduše poznat, protože plyny unikají odvzdušňovací hadičkou, není tam vidět, spíše by se v expanzce objevila mastnota.
Pokud by šla voda jen do oleje, nemělo by to vliv na teplotu motoru, pokud kolísá teplota vlivem těsnění pod hlavou, může to být jedině podfukováním z spalovacího prostoru do chladícího oběhu.
A ještě maličkost, kolísání teploty v rámci 5-10stC je v zimě relativně normální, termostat otevře, do motoru vlítne studená voda a než si to termostat uvědomí, je teplota o 10stC níž...

25.2.17, 12:35
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

to s tim akumulatorem by me teda nenapadlo, tzn. spatne fachci altik?

jeste bych chtel sdelit poselstvi pro nyni ctouci ci ty budouci, co budou tapat stejne jako ja... asi jsem neponaucitelny, je to zrejme uz mym prokletim a vzdy si tim pridelam dost prace, ale radim dobre - vyplati se zacinat od tech nejbanalnejsich moznych pricin!!! :D
v mem pripade jsem mel zacit blbym vickem od expanzky, ktere bylo totalne nepruchozi a delalo z chladici soustavy ucpany papinak... nicmene vymenou vodni pumpy jsem nic nezkazil a predesel jsem zrejme patovym situacim v budoucnosti, ale kdyz po docela pracne vymene a investici 1000kc (vcetne prvni pumpy, kterou jsem koupil v nevedomosti ze je pro modely bez klimy) a pak zjistil, ze stacilo koupit vicko za 80kc me malem drblo :D zrejme kdybych kvuli toho vicka musel rozebrat pul motoru a musel bych bych za nej dat balik, tak bych to urco udelal jako prvni ;)

27.2.17, 08:08
rejpal

A to víš, že víčko má být do určitého tlaku neprůchozí, abys nevyvařil na první křižovatce?

27.2.17, 11:28

no jasan, jinak by tam nebyl tlakovy ventil v tom vicku... akorat nemyslim, ze bych to vyvaril na prvni krizovatce, kdyby bylo pruchozi uplne, spis naopak.. kdyz jsem to mel ucpane uplne tak se to mohlo varit klido pri 80 stupnich (jenom tipuju, rozhodne ale min nez 100)

27.2.17, 14:55
rejpal

Mýlíš se. Vyšší tlak znamená vyšší teplotu bodu varu. Proto to víčko správně má nějaký tlak podržet. Na bod varu má také vliv nemrzka, ale nevzpomenu si kterým směrem.
Pracovní teplota motoru Favo/Felda je cca 90stC (termostat je obvykle na 88stC), takže opravdu stačí v teplém počasí zastavit na světlech, chladič nemá vzduch, a bez tlaku to během pár minut v hlavě bublá a vaří...

27.2.17, 15:13

dyt pri vyssim tlaku se voda vari pri vyssi teplote.. ja su vul.. sory :roll: :lol:

27.2.17, 18:54
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2