Problém altík Felicia 1,3
Autor |
Zpráva |
Lyssor_Anupev
|
Problém altík Felicia 1,3
Zdravím, měl jsem problém s alternátorem na feldě, očividně přebíjel (příliš velká intenzita osvětlení, která kolísala s otáčkama od naprostých bludiček až skoro po fotonová děla + příliš rychlý stěrače + baterka, co si trochu zasyčela). Vyměnil jsem regulátor, přebíjení přestalo, nicméně začala svítit kontrolka nabíjení na palubovce, která mi ovšem pohasla, když jsem pořádně protočil motor (ověřeno dvakrát před pár minutama)
Jakou to může mít pojitost, co s tím můžu dělat a má cenu se vůbec dál v alternátoru vrtat? Má to najeto přesně 100k km plus asi 50km a někde jsem se dočetl, že to je tak obecně hranice životnosti alternátoru, takže jestli mě nevyjde líp ho hodit někam do škarpy a koupit si novej.
Naposledy upravil Lyssor_Anupev dne 30.5.17, 15:03, celkově upraveno 1
|
30.5.17, 14:55 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gokralik
|
Tuhle práci má na starosti regulátor.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
30.5.17, 15:03 |
|
|
Lyssor_Anupev
|
Re: Problém altík Felicia 1,3
Však jsem ho taky měnil. Už nepřebíjí.
|
30.5.17, 15:14 |
|
|
varok
|
Dal bych jiný akumulátor. Jestli altík přebíjel, akumulátor byl nafouknutý a odfouknul si, tak je po něm. Soustava třeba už funguje dobře, ale akumulátor je asi hin. Zkusil bych si od někoho půjčit dobrý akumulátor a vyzkoušel. Jestli pomůže, tak koupit nový. Jestli to bude zlobit dále, tak je něco s altíkem.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
30.5.17, 17:23 |
|
|
CROWACK
|
Kdyžš měnil ten regulátor, cos tam dal? Čajnu? V jakým stavu jsou sběrací kroužky, koukal jsi na ně?
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
30.5.17, 20:19 |
|
|
Lyssor_Anupev
|
Nějakej lowcost obyč, první co mi padl pod ruku. Nic jsem nekontroloval, vyměnil jsem akorát ty regulátory a fertig
|
30.5.17, 20:25 |
|
|
CROWACK
|
Buď stojí regl za vyližprdel (to spiš), nebo sou v řiti sběrací kroužky, sou vyhoněný, a musíš temu dat čočku, aby si na ně uhliky aspoň trochu sedly a začlo to dobijet... Kdyby sis chtěl hrát, nastuduj si třeba toto http://jmjm.cz/clanky-skoda-felicia-130 ... gneton.phpAkumulátor kdyby byl v řiti, tak to jede a dobíjí, ale nestartuje... Varok zase perlí...
|
30.5.17, 20:41 |
|
|
Lyssor_Anupev
|
Tak se na to vyseru, hodím tam celej novej altík a je klid...
Baterka tak jako tak půjde nová, tahle stejně ještě pamatuje mrtvý moře jako nemocný.
|
30.5.17, 20:55 |
|
|
CROWACK
|
když máš love proč ne... Otázkou je co tam dáš, a jaká je kvalita druhovyroby, abys po 20kkm nezháněl jiné. Možná bys ho mohl jenom poslat na repas. http://www.alternatory-startery.cz/ např.
|
30.5.17, 20:59 |
|
|
varok
|
CROWACK: Když myslíš. Už jsem se s tím párkrát setkal.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
31.5.17, 04:13 |
|
|
Lyssor_Anupev
|
Mno a komedie pokračuje, dneska jsem ráno po noční došel k autu, nastartuju, tři čtyři vteřiny to jelo a pak to chcíplo a už to nenaskočilo. Startér točí, benzín je cítit, ale auto ani neškytne...
|
31.5.17, 17:20 |
|
|
fatal
rejpal
|
Diagnostiku...
|
31.5.17, 17:48 |
|
|
Lyssor_Anupev
|
jo, tohle už asi na internetech nepořeším, tohle už odtáhnu do servisu...
|
31.5.17, 18:04 |
|
|
CROWACK
|
přebíjení něco odpálilo...
|
31.5.17, 20:04 |
|
|
Sandal
|
Lyssor_Anupev píše: ... takže jestli mě nevyjde líp ho hodit někam do škarpy a koupit si novej. Existujú firmy na repasovanie altíkov a štartérov. U nás je jedna, kde prinesieš dosraný altík, obratom Ti dajú repasovaný a zaplatíš polovicu, ako za nový. Ak máš origo pôvodný diel, budeš požadovať rovnakú značku - je to so zárukou. Vždy radšej kúpim starší origo diel, ako novú čínu ... a to sa jedná nielen o altíky. Takto som kúpil altík na šrotovisku(Magneton) za 30€, zaniesol som ho do tejto firmy, čo repasuje ... tam ho hodili na skúšobnú stolicu a pomerali za chodu. Podľa vyjadrenia išiel jak raketa.
_________________ Felicia 1,3MPi, 50kW, 1997
|
3.6.17, 06:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|