Těsnění pod hlavou 1,6 74kW
Autor |
Zpráva |
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Těsnění pod hlavou 1,6 74kW
[quote="varok"]Dole na řemenici je ryska. Ta by měla lícovat s riskou na bloku motoru. nahoře na hlavě je plastový kryt, kde je bílá šipka. Jak je ozubené kolo na vačce, byla tam bílá značka, která míří na tu bílou šipku. Měl jsem ale hlavu na opravu, takže vačka šla dolů, teď je ta bílá značka u kola vačky jinde.
čoveče to mi připomíná jednoho automechanika mladého jantara ten přišel a že rysku na řemenici jsem nenašel, tak jsem ji neřešil, rysku na vačce jsem našel ale motor nešel protočit tak jsem musel povolit hlavu asi o centimetr a pak šel motor protáčet, pak tahali auto na laně a hlavu zničili
|
14.10.17, 18:53 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
p.s. píše: kliku nastav dle obrázku z toho mího předchozího odkazu vytoč matku na převodovce najdi na setrváku zářez a nastav proti značce na bloku příteli už jsi to někdy dělal? ten obrázek co jsi dal to jsou uplně jiné rozvody a nastavují se úplně jinak, než tam amatér popisuje, na ozubeném kolečku na klice máš jeden zub skosený a na bloku je ryska na dvanácté hodině, na kole vačky je ryska a na páté hodině šipečka z plastu, stejné rozvody má kokta 75 kW ale kokta 74 kW má vačku rysku na 11té hodině a rysečku na setrváku uprostřed kulatého okénka, vyhledání rysečky se kontroluje šroubovákem na prvním válci aby byl píst v HU
|
14.10.17, 19:14 |
|
|
varok
|
Miloš: Takže jsem to udělal dobře? Dole na klice je plechový černý kryt, na kterém je ryska. Na řemenici je taky ryska. Ty se musí krýt. Nahoře jak jsi psal. Je u toho ozubeného kola vačky plastový kryt, je tam bílá šipka. Ta se taky kryje s ryskou na tom ozubeném kole.
Už mám snad dobře nastavené. Nové svíčky, kabely. Zítra pokračování.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
14.10.17, 19:39 |
|
|
varok
|
Na jednom nejmenovaném fóru to spí, tak se zkusím zeptat tady. Jak prosím správně nalévat chladící kapalinu do těchto motorů? U fáva/feliny jsem nalil plnou nádobku. Topení na plno. Nechal motor blafat do zahřátí, pak se otevřel termostat, kapalina šla do chladiče, tak kapalina z nádobky ubyla. Doléval jsem a hlídal. Po pár minutách jsem motor vypnul a hotové. Je u těch 1,6kových motorů postup stejný nebo se to dělá jinak?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
15.10.17, 12:53 |
|
|
varok
|
Jedná se mi o to, aby se mi to zbytečně nezavzdušnilo.
|
17.10.17, 18:07 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
tvé pojeté této práce je velmi zajímavé, jedná se ti o to aby se to zbytečně nezavzdušnilo
|
18.10.17, 17:30 |
|
|
varok
|
Nevím jestli sem tě dobře pochopil, ale co je na tom divného? Prostě když se systém zavzdušní, určitě to není nic příjemného. Dělá to pak bordel.
|
18.10.17, 18:17 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Já bych řekl, že si z tebe miloš maličko utahuje Když tam není kapalina, tak tam je vzduch. Víc už to zavzdušnit asi nepůjde...
|
18.10.17, 19:01 |
|
|
ventYl
|
A hlavne makej, nebo te predbehnu
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
18.10.17, 21:08 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
hledáš v tom složitosti tam kde nejsou http://prntscr.com/gzbqu8
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
19.10.17, 12:25 |
|
|
varok
|
JardaS: Rozvody už mám, snad dobře. Teď jsem se ptal na chl. kapalinu.
|
19.10.17, 18:54 |
|
|
varok
|
Tak dnes zase chvíli pár sprostých slov. Zítra naleju olej, chlad. kapalinu a jdu startovat. Okamžik pravdy.
|
20.10.17, 19:45 |
|
|
varok
|
Už jedeme, ale stalo se co jsem nechtěl. Mám to zavzdušněné. Nalil jsem kapalinu, ale i přes dlouhé zahřívání mi nechce termostat otevřít. Jel jsem to opatrně projet, ale nic. Jak to prosím odvzdušnit? Je tam asi někde vzduchová bublina. VentYl: Nevím jaké auto opravuješ, ale já už mám hotové.
|
21.10.17, 17:07 |
|
|
varok
|
Neví teda prosím někdo jak systém odvzdušnit? Včera jsem to nechal přes půl hodiny blafat na volnoběh. Potom projížďka asi 3 kilometry. Ale spodní hadice od chladiče je pořád studená, takže termostat nechce pustit kapalinu do chladiče. Přitom je nový, zn. Wahler jak jste mi radili.
|
22.10.17, 11:13 |
|
|
CROWACK
|
zkoušels pomačkat hadice aby z teho ty bubliny vyjely?
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
22.10.17, 15:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|