Autor |
Zpráva |
varok
|
Re: Dálkový start motoru
Milošu: Na baráku nebydlím, bydlím v paneláku, ale mám garáž. Tohle neřeším. Když bude nejhůře, dám auto tam, i když je garáž trošku dál(asi 1km). mě se jedná o to, když budu třeba v práci, bude hrozný mráz, řekněme 10 pod nulou. To co psal lamač se mi pozdává nejvíce. Motor je zahřátý, tak jde lépe nastartovat, tudíž to tak netrápí baterii. Za druhé člověk příjde do auta, nastartuje a hned mu to topí. To je super že se hned začne odmrazovat přední sklo a vevnitř není zima jak na sibiři. Elektrowebasto nevím co je, ještě jsem to neviděl. Viděl jsem a kdysy jsem měl ve své 105ce malé topeníčko na 12V do zapalovače, ale to vycuclo za chvíli baterii.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
7.11.17, 17:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Lamač
|
Po nahriatí na cca 70° to uz iba udržuje obeh.Pri správnom zapojení na klimatronik to zapne režim HE a nastaví topenie jak treba.V lete to dokáže spustiť ventilátor v topení,takže dokážeš aj relativne vyvetrať.Samozrejme potrebuješ poriadnu baterku,spotreba paliva je tak odhadom 0,5l za pol hodinky.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
7.11.17, 17:47 |
|
|
varok
|
Vím že nemůžu mít v golfu baterii 45Ah z fáčka, pokud chci takový systém. Teď tam mám 55Ah, ale budu kupovat stejně novou, tak možná už teď koupím silnější, nevím jaká má být origo. Na to že tam mám plno věcí v elektrice, tak baterie nic moc. Už stejně mele z posledního. Teď je tam nějaká Caryon nebo tak nějak, asi nějaká marketovka.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
7.11.17, 18:24 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
pokud nejsi bolavý na korunu kup si něco lepšího na systém start stop
|
12.11.17, 11:20 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
varok píše: Milošu: Na baráku nebydlím, bydlím v paneláku, ale mám garáž. Tohle neřeším. Když bude nejhůře, dám auto tam, i když je garáž trošku dál(asi 1km). mě se jedná o to, když budu třeba v práci, bude hrozný mráz, řekněme 10 pod nulou. To co psal lamač se mi pozdává nejvíce. Motor je zahřátý, tak jde lépe nastartovat, tudíž to tak netrápí baterii. Za druhé člověk příjde do auta, nastartuje a hned mu to topí. To je super že se hned začne odmrazovat přední sklo a vevnitř není zima jak na sibiři. Elektrowebasto nevím co je, ještě jsem to neviděl. Viděl jsem a kdysy jsem měl ve své 105ce malé topeníčko na 12V do zapalovače, ale to vycuclo za chvíli baterii. nevím co v práci děláš a možnosti elektrovebasto to je asi jen můj výplod já si ho udělal ze spirály a čerpadla + nabíješka celé to zapnu a ohřeju motor na 220 ten příhřev je jinak zde https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q= ... 3GFjKzVSuyhttps://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q= ... 0ESqlaeH_z
|
12.11.17, 11:31 |
|
|
varok
|
Aha, já jsem myslel normální el. přímotop a že tomu říkáš elektrowebasto. Jestli tím ohříváš taky chl. kapalinu, tak vychytané. Když to napíšu zjednodušeně, tak je to něco podobného jako bojler nebo ta spirála co se dávala do hrnku a ohřívala vodu. To bych ale využil maximálně v té garáži, kde mám zásuvku 230V. Já to ale naopak potřebuji do terénu, takže ten bufík co psal Lamač je lepší nápad. Co dělám? No už jsem to tady kdysi psal, dělám plynařinu, ale né tak jak si představuji, takže.......
|
12.11.17, 13:57 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Takže další změna práce a další neshody s vedením ohledně peněz....Všude je to stejné....
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
20.11.17, 07:37 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
[quote="varok"] já zas bufík nemusím já měl starší a furt se to jebalo, už jsem je všechny prodal,
|
20.11.17, 21:00 |
|
|
CROWACK
|
Milošu, v té jižní zahrádce kde žiješ stejně žádnýho bufíka nepotřebuješ
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
20.11.17, 22:05 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
to vím u nás je pořád teplo, jellikož jezdím i v zimě na řízkový olej tak předehřev zapínám, na jaře to bude uplně super kupuju velkou garáž 7 x 12 metrů a to budu mít totální komfort
|
30.11.17, 11:44 |
|
|
varok
|
Kluci z Paky píše: Takže další změna práce a další neshody s vedením ohledně peněz....Všude je to stejné.... Už se na tom dělá. Je to ale naopak, s penězi jsem docela spokojený, ale pro mě dost nelidské podmínky.
|
3.12.17, 17:15 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Jak jsem psal, až na výjimky je to všude cca stejné..... Naštěstí jsem zrovna asi trefil tu výjimku .
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
4.12.17, 08:45 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|