Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 09:21

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
 chcípe 
Autor Zpráva

Příspěvek chcípe
Moje stará nová felda 1.6 je nějaká záhadná.
Koupil sjem jí s tím, že dlouho nejezdila, že šlo o nedokončenej stroj pro někoho z příbuzenstva, což mu věřim, protože smrdí jak zatuchlej sklep. Dle tacha najeto 65tkm. Bude tam asi i starej benzín, i když už jsem do toho něco novýho nalil po cestě - bude tam novej tak půl na půl se starym.
Po dovezení jsem udělal hodně věcí, ale k motoru nic moc.. Nový nerez svody za prasklý origo (teď trochu netěsní za lambdou z důvodu jinýho průměru potrubí - dodělám až vyřešim chcípání). Taky nová lambda. Udělal jsem rozvody. Kvůli nutnosti navaření držáku rozdělovače brzdnýho účinku sem dal vůz do servisu, ale na 10km mi asi 4x chcíp. Řek sem to mechošovi, ten vyměnil svíce, palec a víko rozdělovače, základně nastavil klapici a prej lepší. Diagnostika bez chyb. Jenže chcípe furt. Mechoš myslel na špatně časovaný rozvody, ale překontroloval sem a na ryskách. Taky mi mechoš upozornil na nadměrný množství oleje (vysoko nad rysku) - ten jsem nekontroloval, že bych ho stejně měnil i s filtrem.
Z motoru se ozývá zvuk jako klepání ventilu, čehož sem si při koupi nevšim (asi neklepal, to bych zaznamenal).
Moc se mi nechce věřit že by to byl ventil (hydroštel, vodítko) takhle z ničeho nic? Starej benzín možná jenom? Nebo se mohlo něco podělat nadměrnym množstvim oleje?
Nechám si poradit, co bych měl zkontrolovat...

16.12.17, 23:40
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: chcípe
Nejsem moc přes motory, ale vyjezdil bych všechen benzín. Dal nový pal. filtr a zkusil jezdit. Starý benzín ve filtru nadělá bordel, takovou lepkavou sračku, nevím jak se to odborně nazývá. Mohlo se ucpat i čerpadlo v nádrži, tam je taky sítko.

17.12.17, 15:19
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 2 ]