Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 25.11.24, 22:31

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1763 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 118  Další
 Příběh no.? - str. 118 nový projekt ! 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Nový příběh no.? - str. 49 nový projekt !
Hele, docela jsem čuměl, co to projede / vyjede.

Má to světlost 210 mm což má třeba Pajero, takže je to vcelku schopný. Redukci to nemá, ale má to krátkou 1 a 2 ku.

Na YT jsou videa, jak s tím lidi krosí a fakt dobrý ! :lol: :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=GEtUJzcLSwI

2002 VW Lupo 1.0 MPi Oxford

8.11.18, 10:17
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Nový příběh no.? - str. 63 nový projekt !
Teda, pořídit si patnáct let starý DCi s dvěma kilama na hrbu, tomu říkám odvaha :mrgreen:

8.11.18, 16:20
Ignorant pravidel

odkdy pseudo SUV od rendla je MPV ??

tohle je MPV podle me :P
http://zombdrive.com/images1600_/1995-mazda-mpv-4.jpg

8.11.18, 17:17

Co je špatnýho na 1.9 DCi 75 kW ?

Rád se něco přiučím, tenhle motor jsem nikdy neměl. Jen jsem se bavil s lidma, co jich ročně dělají desítky (servisáci) a nikdo mě od něj neodrazoval. Ano, má svoje mouchy, ale to každej motor. btw. Myslíš třeba to, když se sere na výměny kladek, následný praskání klíňáků co pak vletí do rozvodů - potkali se u Kolína ? :o

A vůbec, dvě kila Ti přijdou hodně ? :shock: Vždyť je to poloviční nájezd toho, co běžně dnes auta 15+ let starý, REÁLNĚ (ne na budíku), mají najeto ... 200 tis. km není nic, zvlášť, když se motor postupně udržuje v dobrý kondici. To i ta moje "nechvalně známá" 2,5 TDi V6 se 450 tisícema ševelí a jede jak za mlada. Holt údržba a nešetření na servisech a dílech. :wink:

A pokud to označení "MPV" bereš takhle, tak ano, není to MPV, ale mini van, což ? :) Já mám na mysli, výrazem MPV, všeobecně auto pro rodinu, rodinný auto s důrazem na prostor bez ohledu na "pseudo" mrdky z Francie, po prďácký, neporuchový bouráky z USA (zejména nejporuchovější auto na světě, Voyagera ... ) :roll:

Pár amerik jsem vlastnil a něco s nima dokonce i najel. Tak bych mohl vyprávět o Jeepu, GMC, Chrysleru a Chevroletu. :lol:

Obrázek

8.11.18, 20:33
Pan Kapitán

Až na ten odkrytej spodek to vypadá jako dobrá hračka. :mrgreen:

Cvokárium: Youtube Instagram

9.11.18, 03:03
Profil ICQ YIM

Jojo, ono je to podle mýho spíš myšlený na lehký terény, dostání se k chatě, někam k vodě, nebo ke koním kolem ranče apod. Ne na nějaký hard core bahnění a offroad. Takový ambice to určitě nemá.

Já osobně to beru jako příjemně se řídící, pohodlný auto s obrovskou výhodou na zimu a díky "robustnějšímu" podvozku snad i delší a lepší odolnost na našich silnicích. :)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

9.11.18, 15:57

DCi, všeobecně vzato, lidi řadí do katerogie těch nejhorších dieselů, společně HDi (a že s nima souhlasím). Bál bych se zejména common-railu, nekvalitou vstřikovačů jsou docela proslulé. Je to opravitelné samozřejmě, ale cena opravy může být cena auta.

Dvě kila mi na francouze přijdou fakt dost, měl bych vítr z ekonomicky náročných závad, viz výše. Když si uvědomím, kolikrát jsem s francouzama jel na odtahovce (a to i výrazně novějšíma), nikdy bych si to do baráku nepustil, a už vůbec ne v naftě. Starý TDI s rotačkou od VW jsou kapitola sama pro sebe, to snad ani zničit nejde. Sám mám octavii I TDI se čtyřma kilama na budíku (ale mám podezření, že je tak o kilo sundaná) a furt to jede :D A to to byl služebák co jezdil na long life :sick:

Přeji samozřejmě aby Ti Scenic sloužil bez problémů, ale moc tomu nevěřim.

9.11.18, 16:14

myslim, ze to co Semik vravi sa musi brat s rezervou, pretoze to plati v zavislosti od roku vyroby a v zavislosti od objemu. zda sa mi, ze najhorsie na tom boli prve 1.6 dCi a pociatocne verzie HDi motorov prakticky bez ohladu na objem. neskorsie verzie tusim 1.5 dCi uz platia za pomerne spolahlive motory. az na tie notoricky zname motorizacie by som sa commonrailoveho dizla nebal, keby som mal najazd opravnujuci take auto vlastnit. to ze sa vstreky opotrebuju a je ich treba vymenit berem ako vlastnost. ono aj hromada tych bezchybnych TDiciek v skutocnosti jazdi so vstrekami po smrti a je o to tristnejsie, ze to tak je, ked repas vstreku na rotacke nie je ani financne nejako extremne narocny. rozhodne je lacnejsi ako u common railu.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

9.11.18, 17:41
Profil Zobrazit autorovy stránky
Pan Kapitán

Co to ma za rozmer kol?

Cvokárium: Youtube Instagram

9.11.18, 18:38
Profil ICQ YIM

215/65 R16 na disku 6,5x16 et 36. (origo rozměr).

Přesně tak, není DCi a DCi, HDi a HDi a dokonce ani nejslavnější z nejslavnějších TDi a TDi. :wink:

Znám lidi co měli HDi (např. 66 kW) a nemůžou si ho vynachválit. Pak přešli na HDi (100 kW), oboje 1.9 a nebyla u tý 136 koňový verze najetá tisícovka kilometrů bez fatální závady ... O tom, že je to taky o údržbě uživatele se nemá, doufám, cenu bavit.

Hele, asi takhle, každý "starý" auto (beru 5 let a starší) kupovaný od někoho je prostě sázka do loterie a buď to vyjde, nebo taky ne. Dokoonce i ty "nezničitelný" (tenhle pojem mi hrozně leze na nervy ... ) TDička nejsou až tak nezničitelný, beru třeba zmíněný rotačky. Taky jsem jich viděl mraky mrtvejch.

Takže bych se toho nebál, ono to nějak dopadne. :wink:

PS: Když už něco padne, díly jsou na DCi a všeobecně Renaulty za velice zajímavý peníze ... :wink:

Teď třeba budu dávat nový komponenty na přední nápravu (komplet ramena, čepy, tyčky stabíků a vejdu se s Lemförderem do 4 tisíc).

U DCi, resp. všeobecně CR motorů bych já osobně kladl důraz na kvalitní naftu, takže Verva, Maxxmotion apod. a se vstřikama, potažmo čerpadlem není problém.

9.11.18, 21:37

No jo, kvalitní nafta s aditivy samozřejmě udělá pro CR hodně - ale u patnáctiletýho auta, který jsi osobně nejezdil od novoty, nevíš dne ani hodiny byť bys jezdil na naftu svěcenou. Na co to jezdilo u bývalých majitelů nezjistí už nikdo.

Rotačka taky umí padnout, nehádám se že ne. Ale rotační TDI poměrem funkčních kusů k padlým všechny HDI i DCI podle mého názoru strčí hravě do kapsy.

10.11.18, 15:25

Co se konkrétně mýho motoru týče, má právě nedávno (letos na jaře, před 20-ti tisíci km) dělaný jak tandemový tak vysokotlaký čerpadlo, vstřiky, turbo i EGR. :)

Proto se toho tolik nebojím, vím, že u mě bude jezdit na kvalitní palivo + aditiva, k tomu bude dostávat nový olej po 10-ti tisících km. Rozvody jsou dělaný vč. pumpy ve 187.000 km.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Výhoda spousty plastovejch částí kastle, holt to nikdy nezrezne (přední blatníky, zadní vrata). :P

10.11.18, 20:41

Příspěvek 
Naopak. Zrezne to rychleji. Jen to neuvidíš. :D

11.11.18, 14:27
Dřevák na focení, neumí ostřit

co blbnete, u něj to nestihne nic, ani zreznout ani se porouchat :D

11.11.18, 18:01
Profil ICQ
Ignorant pravidel

no nevim ale jeho stylem vymeny aut nestihle ani tu prvni vymenu oleje po 10tisicich - natoz aby mu auto zrezlo :P

11.11.18, 18:07
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 1763 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 118  Další