|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Nepovedená výměna těsnění pod hlavou
Autor |
Zpráva |
hagal
|
Nepovedená výměna těsnění pod hlavou
Zdravím pánové, prosím vás o radu. Felda MPI mi žrala vodu, pustil jsem se tedy do výměny těsnění pod hlavou, leč výsledek nedopadl zjevně dobře. Po nastartování běží, ale opravdu hodně bíle dýmí a podle toho bych řekl, že mi stále teče hlava do válců. Hlavu jsem nechal srovnat, stáhli ji o 0,2mm, přesahy vložek 0,1mm neměly, ale měly víc jak 0,05. V knize se píše rozsah 0,07-0,12, bral jsem to tedy tak, že to bude v pohodě. Těsnění jsem dal Temac, utáhl jsem nové šrouby 20NM + 90°+ 90°. Co je teda špatně, že se to nepovedlo a hned po nastartování se to projevilo? Může se takto projevit hned malý přesahy vložek? Nebo špatný těsnění? Psalo se tu o Temacu, že to už není dobrý těsnění, ale všem se to projevilo až po měsíci a ne hned, navíc to moje je šedé a ne tmavé. Než to znova rozdělám, co všechno můžu otestovat? Děkuji za vaše postřehy.
_________________ Škoda Felicia combi, r.v. 1996 MPI
|
19.1.19, 12:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Lamač
|
Re: Nepovedená výměna těsnění pod hlavou
Teče hlava do válcu Voda mizne?Olej vyzerá ako?Ventily si došteľoval?Kľudne môže byť,že vo výfuku máš ešte vodu a tá sa ti teraz odparuje.Nechaj to pobežeť,poprípade pojazdi páru km,ale kontroluj stav a množstvo vody,plus olej.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
19.1.19, 12:52 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
taky to tak vidím pokud je olej černý neleze ti teplota přes sto nemáš natlakované hadice tak jezdi, nedávno jsem dělal prasklé turbo to byl jiný mazec dvacet kilometrů za mnou nebylo vidět a nikdo mě nepředjížděl,
|
19.1.19, 13:39 |
|
|
hagal
|
Překlep Ventily jsem sešteloval. Motor jsem nechal běžet nejmíň půl hodiny na volnoběh. Zkusím to ještě projet, jestli se to zlepší a zkontroluju tu vodu, jestli mizí. Pak se ozvu.
|
19.1.19, 13:43 |
|
|
varok
|
Nechat běžet na volnoběh půl hodiny je málo. Chce to alespoň projet tak 20 km. To těsnění nevím, na Temac lidi nadávají, já jsem nedávno do svého golfa dával Victor Reinz, popř. jste mohl dát Elring.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
19.1.19, 15:11 |
|
|
hagal
|
Tak se to všechno tváří, že to je v pohodě. Voda nemizí a dým se ztratil. Byla to tedy zřejmě všechno ještě voda z výfuku. Díky za radu, hned ta depka ze mě spadla, že bych to musel znova rozdělávat
|
21.1.19, 08:48 |
|
|
ventYl
|
Jo, treba to nechat oddymiet + ak by to bolo este BMM, tak tam je voda aj v sani a to ak sa poriadne nedotiahne, motor si prisava vodu cez spoj sanie - hlava a tiez to bielo huli ako dymovnica.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
21.1.19, 18:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|