Felicia 1.3MPi občasné cukání
Autor |
Zpráva |
fatal
rejpal
|
Re: Felicia 1.3MPi občasné cukání
Ukostření prověřím.
Dnes jsem s tím zase laboroval, zas jsem u toho vymrzl, se to musí samozřejmě posrat před zimou...
Zkontroloval jsem kostřící bod čerpadla, v pořádku, pro jistotu stříknuto sprejem na kontakty. Pak jsem zkoušel funkci regulátoru tlaku na liště. Vracečku jsem odpojil a napojil krátkou hadici do kelímku, abych viděl co se děje. Po nastartování vylezou nějaké bubliny a následně teče čistý benzín. Když odpojím hadičku podtlaku od regulátoru, neteče nic, ani kapka. Nemělo by to trochu téct pořád?
Palivoměr jsem měřil tak dlouho, až jsem zjistil, že napětí v kabelu k snímači hladiny odpovídá změnám polohy ručičky. Následně jsem zjistil, že se napětí změní po bouchnutí do palubky. Takže to asi bude problém nesouvisející s cukáním.
|
5.12.19, 14:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
varok
|
Možná nějaký zaoxidovaný konektor nebo studeňák na plošňáku.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
5.12.19, 16:33 |
|
|
darklord
|
Prepadom by malo tiect palivo nonstop pokial teda felicia funguje rovnako ako ostatne auta s vratkou. Nemas ako zmerat tlak paliva? Lebo teda v ostatnych autach mam skusenost s tym, ze regulator len reguluje tlak paliva voci tlaku v sani a cerpadlo samotne vyvynie tlak vzdy vyssi ako najvyssi mozny v palivovej liste. Nemas upchaty filter? Rozpadnutu hadicu?
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
5.12.19, 16:56 |
|
|
fatal
rejpal
|
Tlakoměr, který bych tam mohl nějak zapojit, nemám sestaven, zatím jsem jen pořídil nějaké T a hadičky, ale budu to muset nějak zbastlit. Filtr a hadici nepodezřívám, protože při připojeném podtlaku šlo do vracečky docela hodně paliva, odhadem půl litru za minutu.
|
5.12.19, 19:26 |
|
|
varok
|
Nebude to málo? Co jsem vypozoroval, tak čerpadlo v nádrži tlačí docela dost. Nevím jestli i u feliny je pracovní tlak kolem 3Bar?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
5.12.19, 20:08 |
|
|
darklord
|
Do vratky by podla mna malo ist celkom dost paliva, jednym slovom rovnako ako ide do listy minus vstrekovane mnozstvo, co realne poznat nejde.
|
6.12.19, 08:12 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
.... Ze by treba vstriky nezaviraly a uchlastavaly motor?
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
6.12.19, 09:23 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
viki že by vstřiky nezavíraly jsem jednou v životě viděl písek v liště R clio motor rádoby uchlastává prasklá membrána v regulátoru tlaku paliva pak de podtlakem do sání
|
6.12.19, 18:39 |
|
|
fatal
rejpal
|
Uchlastání přes podtlak mě taky napadlo, ale hadička podtlaku je suchá, ani známka benzínu. Dnes absolvováno cca 100km, když jedu jako dědek účastnící se ekorally (pomalé rozjezdy, otáčky do 2500, mimo obec 80), žádné cukání se nekoná. Tlakoměr na palivo mám, ale samozřejmě špatný rozsah, tak ještě nic nezměřeno.
|
6.12.19, 23:07 |
|
|
fatal
rejpal
|
Zkoušel jsem dnes tlak a průtok. Takže průtok v pořádku, cca 100ml za 5s. Nabastlil jsem pneu-tlakoměr na přívodní hadici (Pat a Mat by na mě byli pyšní) a otočil klíčkem. Tlakoměr ukázal krásných kulatých 200kPa. Takže první příčina je jasná, nízký tlak z čerpadla, které je sice z vrakáče, ale bylo mi prodáno jako plně funkční a odzkoušené. A pak je otázka: Pokud čerpadlo dává jen 200kPa a regulátor má na volnoběhu regulovat na cca 250kPa, jaktože do vracečky na volnoběhu pouští benzín?
|
7.12.19, 16:22 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
To asi ten regulator moc nereguluje, ne?
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
7.12.19, 17:22 |
|
|
darklord
|
A meral si tlak cerpadla proti atmosferickemu tlaku alebo voci tlaku v sani? A hlavne, meral si za behu motoru? Ak teda za behu bol tlak 200 a ma byt 250, tak by som v prvom rade skusli iny regulator.
|
7.12.19, 18:35 |
|
|
fatal
rejpal
|
Měřil jsem maximální tlak (přímo na přívodní hadici) vůči atmosféře. A jen po dobu tlakování před nastartováním, ne za běhu.
|
7.12.19, 18:42 |
|
|
varok
|
Tak to můžeš mít špatně. Po otočení klíčku se potrubí natlakuje jen na tzv. tlak pro nastartování. Po naskočení motoru by měl být kapánek jiný. A proč kupuješ takovou věc jako pal. čerpadlo na vrakáči? Ale co, asi před rokem a půl jsem uděla podobnou chybu a koupil na vrakecu altík. No vydržel asi půl roku.
|
7.12.19, 18:49 |
|
|
darklord
|
fatal píše: Měřil jsem maximální tlak (přímo na přívodní hadici) vůči atmosféře. A jen po dobu tlakování před nastartováním, ne za běhu. Tak toto meranie ti povie akurat tolko ci cerpadlo bezi alebo nebezi...
|
8.12.19, 20:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|