Autor |
Zpráva |
varok
|
Re: ventYl - Skoda Rapid 136
Někde jsem viděl návod že se do víčka nádobky upevní nátrubek na hadici a do soustavy se foukne tlak vzduchu. Netěsnosti se objeví. Nepomohlo by tohle?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
13.4.21, 14:47 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kachnis
Moderátor
|
pokud by ta voda utíkala někde povrchově - trubky, hadice, chladič, tak pomohlo ale v jádru bys to asi nenašel
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
14.4.21, 08:33 |
|
|
ventYl
|
Ono je to haluz, lebo ked to natocim a zohrejem, tak je sucho. Sucho je potom este tak 2-3 dni a ked to poriadne schladne, tak to zacne tiect a tecie to cim dalej, tym rychlejsie. Ale mohol by som to vyskusat. Alternativne, na tom mieste to mozu byt prakticky len dve veci. Bud to tecie spod sania, alebo to tecie spod hlavy. Mozno by sa mi podarilo sanie vyradit priamym spojom z termostatu na vodnu pumpu. Ak to bude tiect aj dalej, viem, ze je to hlava a je vymalovano. Vlastne mi to auto kvoli tomu ani netreba startovat, takze mi staci vodnu pumpu a termostat iba zablendovat.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
16.4.21, 11:23 |
|
|
ventYl
|
hm, tak som ponachadzal este niektore horsie pristupne skrutky, ktore boli dost uvolnene. spodok termostatu a vodna pumpa. prave pod termostatom je najvacsia mlaka a tesnenie vodnej pumpy na sebe malo tiez par kvapiek. uvidim, co to spravi.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
1.5.21, 18:53 |
|
|
ventYl
|
Clovek si tak ide na STK, vyradi tri a styri uz nezaradi....
.... no a cele vsetko je sposobene skrutkou na vidlicke tiahla radenia.
|
12.5.21, 17:12 |
|
|
Šemik
|
Lepší než uklepané táhlo
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
13.5.21, 15:39 |
|
|
ventYl
|
no, myslim, ze hovorime o tom istom odpadla mi ta vidlicka na kosti, ktora sa skrutkuje na hriadel, co trci z prevodovky
|
15.5.21, 09:14 |
|
|
ferrari
|
A nie je to práve to uklepané tiahlo?
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
16.5.21, 11:09 |
|
|
Šemik
|
Už dokonce několikrát se mi na různých vlečkách uklepalo táhlo v místě těsně za napojením ke kulise. Rázy a pohyby nepříliš upevněné vlečkové převodovky tý slabostěnný trubce nedělaji moc dobře, hlavně pokud někdo aktivně odstraní vůle ve spoji Tobě se Ventyle, pokud chápu dobře, vyklepal ten M7 šroub s kontra matkou a táhlo se "jen" rozpojilo?
|
16.5.21, 17:33 |
|
|
ventYl
|
aha, ty si myslel uklepanie v mieste, kde to nie je na rozoberanie navrhnute jo, mne sa uklepal ten cervik. nastastie ostal vo vidlicke, takze stacilo zdvihnut, demontovat plech, nasadit, dotiahnut a jazdim dalej.
|
17.5.21, 09:06 |
|
|
ventYl
|
Takze, ked mi uz termin STK prepadol a riesil som vibrujuce kotuce, tak som si povedal, ze zozeniem druhe. Viem z minulosti, ze kotuc pre 130tku je unobtanium, ale pamatal som si, ze kotuc zo 120tky pasoval prakticky bez uprav, len mal mensiu hrubku. Toz som kupil kotuc, ktory ma rozmer 252x9 (priemer 120, hrubka 130). No a... nevojde sa. Ocistil som strmen, co sa dalo ale nic. Zozeniem narychlo nejake kotuce, ktore sa vojdu a tieto si necham "na potom", lebo ked sa z obvodu 4mm vezmu dole, tak bude bavit.
|
23.5.21, 16:12 |
|
|
Šemik
|
Přesně tak jsem to řešil i já, kotouč na 4P už nejde sehnat, ale 2P po zmenšení průměru OK
|
24.5.21, 06:26 |
|
|
ventYl
|
Nuz, nove kotuce, nove dosky. Kotuce stocene z 252mm na 248mm. Zda sa, ze ziadne trasenie na pedali necitit. Takze asi v pripade krivych bubnov obcas treba pripustit, ze mozu byt aj krive kotuce Uvidime, co na to STK.
|
26.5.21, 19:06 |
|
|
ventYl
|
1. STK prejdene. Ovalita vpravo vzadu je tesne pod limitom. Toto je note to myself, ze sa na to treba pozriet. Protokol z merania samozrejme ovalitu neudava, lebo naco?
2. Pozical som si od kamosa endoskop a po par dnoch stania som sa pozrel, kde su flaky od chladiacej. Boli pod jednym zakoncenim sacieho potrubia, ale presne na urovni spoja hlavy a bloku.
3. Moje davno opravene vicko (hadicnik na palivovu hadicu) zacalo znova uchcavat benzin, tak som na prasaka prehodil viko z druheho karburatora, ze to niekedy fixnem. Teraz nastalo to "niekedy". Plan bol demontovat karburator, prehadzat z neho vsetky funkcne veci na druhy spodok, prehodit spat viko, namontovat a ozivit. Pri tom som zistil, ze viko karburatora sice je SEDR 3223, ale spodok ma difuzory 20 a 24. Druhy karburator mal difuzory 22 a 24. Evidentne som cely ten cas jazdil spodok karburatora Skoda 120 s vikom z Rapida. Ked som prehadzoval funkcne veci z telesa na teleso, tak som sa pozrel na tryskovanie. Karburator bol natryskovany spravne ako Rapid 136.
Mal som tu nejaku sadu tesneni, gumiciek a sedlo + ventil plavakovej komory na karburator. Bohuzial ta sada je uplne ohovne, pretoze su tam gumicky a podlozky, ktore som jakziv v tomto karburatore nevidel a chybaju tam naopak uplne elementarne veci. Nepasuju rozmery gumiciek na nastavovacie sroby, chyba podlozka pod sedlo ventilu plavakovej komory, fiber pod sitko. Zato je tam ale niekolko medenych podloziek.
Po zoskladani karburatora, kedze som ho mal vybraty z auta, som si este povedal, ze sa pozriem na to sanie a uniky chladiacej kvapaliny. Pri demontazi sa mi uspesne podarilo zlomit jeden z cervikov sacieho potrubia. Presne ten, pod ktorym to zamakalo. Cela diera pre ten cervik je zaprasena od chladiacej kvapaliny. Zaroven spustena chladiaca kvapalina je krasna cista ruzova bez znamok toho, ze by do chladiaceho okruhu prenikal kompresny tlak. Takze za predpokladu, ze sa mi podari vytiahnut zvysok toho cervika z hlavy asi bude stacit vymena tesnenia pod zvodmi a hlava ist dole nemusi.
|
3.7.21, 17:50 |
|
|
ventYl
|
Takze unik sa prejavuje stale +- rovnako. Po dlhsom stati je blok motora cely zachcany od chladiacej kvapaliny. Nezmizne ale vsetko, takze miesto uniku musi byt pomerne vysoko. Dnes kym som ohrieval motorku som osahaval motor a nahmatal som mokre miesto niekde pri bode napojenia sacieho potrubia na termostat.
Zaroven ten novo zoskladany karburator SEDR 3223 ma problem s nastavenim volnobehu. Bud bude nieco rozhasene na klapkach, alebo si proste musim zohnat novu ihlu paliva a regulator volnobeznych otacok. Je zasa von z auta a budem ho musiet znova vycistit, podavat vsetky nove gumicky (sada, co som mal je nanic).
|
31.12.21, 16:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|