Felicia 97 Mpi - houpání otáček, nízký volnoběh
Autor |
Zpráva |
varok
|
Re: Felicia 97 Mpi - houpání otáček, nízký volnoběh
Vzhledem k tomu že dobíjení ZAČÍNÁ někde právě u těch 12,5V tak je to hoodně málo. Taková hodnota dokáže trošku dobít baterii na delší štreku, bez zapnutých světel, větráku a jiných spotřebičů. Takhle vám to po 15km chcípne. Minimálně 13,2V při zátěži. Osobní zkušenost.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
5.2.22, 15:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
felicia1
|
v otáčkách už to dobíjí v pohodě, tady se bavíme o volnoběhu. dnes jsem ujel 670km a pohoda
|
6.2.22, 18:41 |
|
|
Šemik
|
To jsou dost morbidní hodnoty, jaké je napětí v otáčkách a se zátěží (větrák, světla,..)?
Ono to i na 12.5V pojede, ale akumulátor bude trvale vybitý a jeho životnost se velice zkrátí. A jízda v noci bude za trest.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
6.2.22, 19:55 |
|
|
varok
|
felicia1 píše: v otáčkách už to dobíjí v pohodě, tady se bavíme o volnoběhu. dnes jsem ujel 670km a pohoda Tak pokud jezdíte takové štreky, tak nechápu proč vůbec řešíte volnoběh?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
7.2.22, 04:46 |
|
|
felicia1
|
Neni to vzdy pravidlem v tydnu obvykle s tim jezdi manzelka na nakup a to je 3km tam tam vyp. Motoru a 3km zpet. O vikendu najedu od 100 do 800 km
|
7.2.22, 06:00 |
|
|
felicia1
|
pratele nebudete mi to verit, vyjel jsem nadrz az auto zdechlo, dotankoval nechla natáhnout čerpadlo nastartoval a od té doby byl volnoběh v pořádku. mezi tím jsem nabastlil altík z 1.6 takže dobíjení vyřešeno, akorát to startování na 400 ot se občas přihodí když stojí auto nakloněné na pravou stranu, ale stačí ťuknout do plynu a vyřešeno
|
9.3.22, 19:26 |
|
|
varok
|
Tak v tom případě jste asi někde natankoval palivo "vysoké kvality"
|
10.3.22, 18:16 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
felicia1 píše: pratele nebudete mi to verit, vyjel jsem nadrz az auto zdechlo, dotankoval nechla natáhnout čerpadlo nastartoval a od té doby byl volnoběh v pořádku. mezi tím jsem nabastlil altík z 1.6 takže dobíjení vyřešeno, akorát to startování na 400 ot se občas přihodí když stojí auto nakloněné na pravou stranu, ale stačí ťuknout do plynu a vyřešeno podle toho jak ti to dobíjelo nejel altík na všechny fáze je tu popsáno 3xM5, to je sděláš dekl altíku a utáhneš diodový můstek pak ti začnou fachčit všechny fáze
|
10.3.22, 20:32 |
|
|
felicia1
|
Po delsi dobe musim poreferovat: Co tankuji natural 98, volnobeh ani starty nemaji sebemensi problem a to jsem jeste ani nestihl vymenit svicky Uz na nich mam 50 000 Alternator z 1.6ky utahne na volnobeh sviceni vc. Privesu se zarovkovymi svetly, topeni na 2ku, vyhrivani skla a zrcatek a radio, nekdy i nabijecku na mobil.
Za me spokojenost
|
23.1.24, 05:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|