Autor |
Zpráva |
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Fabia zle štartuje
udělej test jet přesně 40 na trojku, jeb tam pětku a plný kotel, pak napiš co se přesně dělo, auto cukalo, necukalo, cukalo do kolika km a přestalo, cukalo pořád ???? pořád drž pedál na podlaze
|
2.8.22, 18:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
rider126
|
Bol som to vyskúšať . Keď som tam hodil 5-ku a plyn dal na podlahu , motor vydával hrubý zvuk ale necukal . Auto začalo normálne zrýchľovať a hrubý zvuk sa stratil keď sa auto rozbehlo. Vyskúšal som to na benzíne aj na LPG s rovnakým výsledkom. Test prebiehal na rovine .
_________________ Už len Škoda fabia II , 1.4 16V , r.v 2008 , 63kW
|
2.8.22, 21:32 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
vadné zapalování cuká pořád, a vadné vstřikování tak do 60 ti, to máš ok, ted bych se zajímal o tlak paliva, zkus mrknout na vstřikovací lištu jestli je tam ventilek, navíc palivový filtr je na 4 atm a můžeš tam mít omylem filtr na 3 atm
|
2.8.22, 22:19 |
|
|
rider126
|
Super. Vďaka za informácie. To som netušil , že sa takto jednoducho dá otestovať zapaľovanie a vstrekovanie . Ventilek myslíš ten odvzdušňovák na lište? Položka číslo 7 . Skúsim pozrieť , ale keď je v katalógu mal by tam byť. Palivový filter bol menený , tak že mohlo dôjsť k zámene. Ale bolo aj pokazené čerpadlo a auto nešlo vôbec na benzín. Praskla ta hadička v nádrži , ktorá odvádza benzín od čerpadla von z nádrže. Mechanik to nejak spravil ale použil tie šrubovacie spony na gumené hadice namiesto tých nekonečných lisovacích - EAR CLIP . Možno bude problém práve tam . Uvidíme. Popozerám na to behom dňa.
|
2.8.22, 23:51 |
|
|
rider126
|
Tak že ventilek tam je . Vzal som tlakomer na kolesa a zmeral tlak. Autom som jazdil včera večer a dnes kolo obeda už nebol žiaden tlak vo vstrekovacej lište . Pretočil som kľuč aby čerpadlo natlačilo benzín a tu je výsledok : Kľučom som potom ešte pretočil asi 3 krát ale výsledok bol rovnaký . Naštartoval som motor a tlak už bol dostatočný :
|
3.8.22, 11:34 |
|
|
Lamač
|
Čerpadlo tlačí vkuse len pri naštartovanom motore, takže nič si vlastne nezistil.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
3.8.22, 19:40 |
|
|
rider126
|
Zistil som minimalne to , že motor pri štarte nemá predpísaný tlak benzínu 4 bary . Ak to má fungovať tak , že tie 4 bary tam pred štartom musia byť .
|
3.8.22, 20:05 |
|
|
Lamač
|
Kedy presne ten tlak naskočí na plnú hodnotu? Predpokladám že pri pretáčaní motora.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
3.8.22, 20:12 |
|
|
rider126
|
Neviem. Ja som 4 krát po sebe zapol čerpadlo a tlak proste nestúpol . Aj pri štarte ten motor minimalne 3-4 krát zhasne , kým začne bežať normálne. Mimochodom aká je životnosť čerpadla ? Auto už má nabehané cez 246 tisíc km.
|
3.8.22, 20:16 |
|
|
rider126
|
Dnes znova štart bez zhasnutia motora . Motor mal ale nekľudný chod , ktorý sa ustálil asi až po minúte a potom už nebol problém. Nemal som ale napojený manometer , tak že som nevidel čo robí čerpadlo . Len som zistil , že v tej dobe sa nedá pohnúť autom lebo po pridáni plynu motor pravdepodobne strieľa do výfuku a neide do otáčok. Je počuť také tupé strieľanie . Keď sa chod motora ustáli ,tak už nieje problém pri pridávaní plynu .
|
4.8.22, 21:26 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Neni v palivovy soustave nejakej snimac tlaku paliva, kterej to cerpadlo po zapnuti klicku vypne prilis brzo?
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
5.8.22, 09:01 |
|
|
rider126
|
2 sviečky vyzeraju takto :
|
2.9.22, 21:57 |
|
|
CROWACK
|
chudá směs. To střílení tomu taky odpovídá
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
3.9.22, 06:34 |
|
|
fatal
rejpal
|
Nemají ty dvě svíčky náhodou sací kanály u sebe a neústí tam náhodou nějaký podtlak? U jedničkové Fabie má tendenci decentně prasknout trubka k posilovači (vypadá jako hadice, ale ten materiál je spíše tuhý plast) a pak si to pěkně přisává a člověk se diví že volnoběh je neklidný...
|
3.9.22, 19:56 |
|
|
rider126
|
Tu sú tie zvyšné tri. Ta posledná je mokra od oleja lebo je pravdepodobne zle prilepené veko ventilov a olej presakuje k sviečke. Ten biely povlak bol na krajných sviečkach . Podtlaky skontrolujem. Dnes znova prvý studený štart strieľa do výfuku a motor poskakuje a ma nepravidelný chod. Vypnem zapaľovanie , naštartujem znova a motor už funguje normálne.
|
3.9.22, 21:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|