Palivove trubky Forman - ocel nebo plast?
Autor |
Zpráva |
Viky
Pan Kapitán
|
Re: Palivove trubky Forman - ocel nebo plast?
Tak. Jsem zvedavej co tomu reknou na STK, ale mne se to docela libi.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
13.9.22, 16:30 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gokralik
|
Tady vypadají plastově i brzdové trubky. Každopádně dej vědět, taky mě to čeká u Favorita a pokud by to bylo OK, jdu do toho.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
14.9.22, 08:49 |
|
|
fatal
rejpal
|
A to vedle trubek na páskách je co? Mě to brzo bude čekat u Feliny, podruhé...
|
14.9.22, 09:26 |
|
|
gokralik
|
To je trubka LPG. Ta je v mědi a přežije auto.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
14.9.22, 09:32 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
LPG mam uz 4 roky taky v plastu, drzi to dobre.
Brzdovy trubky jsou ocel s medenou vlozkou, normalne kupovany v krame, sice jsem je taky musel ladit, ale pasujou o moc lip nez ty cinsky palivovy trubky.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
|
14.9.22, 11:03 |
|
|
varok
|
LPG trubky plastové? A to ti na STK prošlo? Hm
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
17.9.22, 08:53 |
|
|
darklord
|
A preco by to nemalo prejst STK? Ved sa to roky bezne montuje. Doba uz od doby skody 120 s valcom za sedackami pokrocila... https://www.prestavbanalpg.cz/faq/pvc-trubka-lpg/
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
17.9.22, 10:21 |
|
|
varok
|
Ty válce se už nepoužívají léta, i já měl už toroid místo rezervy. Ale že se už tahá i plyn pod autem plastovými trubkami, to tedy čumím. Fakt hodně bezpečné
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
17.9.22, 11:21 |
|
|
darklord
|
Mal by si sa dovzdelat. Valce sa roky nepouzivaju? Kde presne? Viac sa stretavas s toroidnymi nadrzami pretoze menej zasahuju do batozinoveho priestoru. Ale valcove nadrze sa samozrejme pouzivaju aj dnes, hocijaky vacsi pickup na LPG bude mat vo vacsine pripadov valcovu nadrz za kabinou. Urcite je bezpecnejsia plastova trubka ako kovova, uz len pre to ze je elektricky nevodiva.
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
17.9.22, 11:26 |
|
|
varok
|
No já myslel s tou nádrží spíše malé osobní auta. Ty válcové nádrže u velkých Pick Upů možná ano, viděl jsem třeba u Dodge Ram apod. S těmi trubkami máš sice pravdu, ale když na něco nechtíc najedeš, třeba na vyšší patník nebo tak něco? Kovová trubka se maximálně zdeformuje, ale nemusí hned prasknout. Ale plastová?
|
17.9.22, 16:08 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Odpovim ti asi takhle: 1) Palivovy trubky se nejspis vyrabi z lepsiho PVC nez reklamni propisky, protoze aspon tu od LPG tam mam nekolik let, auto ani trochu nesetrim a je netknuta. 2) Jednu z tech dvou novych kovovych trubek jsem zlomil jeste nez jsem ji tam dokazal napasovat, proto jsem si koupil plastovy.
|
17.9.22, 20:22 |
|
|
varok
|
Plastové trubky jako palivové na benzín nebo naftu se dávají asi od dob Octavie I atd. Ale plastovou trubku pro lpg jsem zatím ještě neviděl.
|
18.9.22, 16:51 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
lidi LPG i CNG je jisten ventilem pokud poskodim trubku i za jizdy vyssi odber media zavre hlavni ventil
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
18.9.22, 16:55 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
varok píše: Plastové trubky jako palivové na benzín nebo naftu se dávají asi od dob Octavie I atd. Ale plastovou trubku pro lpg jsem zatím ještě neviděl. to sice ano, ale nikdy nevedou takhle venkem pod celým podvozkem
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
19.9.22, 17:06 |
|
|
varok
|
Jarda S: Myslíš ty palivové nebo lpg trubky?
|
19.9.22, 20:31 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|