Autor |
Zpráva |
gokralik
|
To buď rád, my brali auto z Kanady co už bylo přihlášené v Polsku. Tak jsem si říkal že s tím nebude žádný problém. No spletl jsem se, museli jsme na dekru, Poláci na všechno serou a jejich techničák vypadá tak, že tam je VIN, značka a typ vozu a tím to končí.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
22.11.22, 17:25 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
fatal
rejpal
|
Re: těšte se na stk
Dneska technická a probíhala asi tak jak bych od technické čekal. Zkontroloval podvozek, brzdy, světla, prostě techniku, na lékárničku nebo trojúhelník se ani neptal, nevšiml jsem si že by nějak zkoumal kola, řekl mi co si mám opravit a hotovo. Lamač píše: Dotiahli sme pred rokom z ruska sajdku Urala M-72, a tu sa nedal prihlásiť. Zažil jsem situaci, kdy nešlo přihlásit auto, nevzdal jsem to, no a nakonec to šlo. Někdy je potřeba s úředníkem prostě trochu bojovat a úředníka hlavně kontrolovat. gokralik píše: Poláci na všechno serou a jejich techničák vypadá tak, že tam je VIN, značka a typ vozu a tím to končí. A my tu máme v techničáku i velikost fuseklí přítelkyně bráchy otce majitele vozidla, takže když tu mají na úřadu vyplnit nový TP tak je to neřešitelný problém hoši, protože jeden model má milion verzí, a tak tam sem tam napíšou nějakou kravinu. A když to chceš opravit, tak i když je to chyba úředníka, v lepším případě si zaplatíš změnu, v horším máš smůlu. Napsaný přední pohon v TP u bavoráka se zadním pohonem? Není problém. Jiný typ vleku v TP? Není problém.
|
22.11.22, 22:23 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
v lepším případě si zaplatíš změnu, v horším máš smůlu fatal měl jsem jednu audi kde měl majitel smůlu, pak překupník, ale potřeboval nutně pět tak mi ji prodal, celnící ve vin napsali místo 8 osmičku a místo NM napsali BA, špatný vin, místo nafty tym byl papírově benzínový motor, tehdy začínala centrální registrace, audi kamsi přistavit napsali by mně dvě vyjádření snad za 13.000 kč, blbeček na dopravce mi poradil dát audi do šrotu, podmazat to nešlo audi už byla moc známá, změny jsem si přepsal sám ve velkém techničáku, přepsal auto do břeclavi, udělal technickou, audina zmizela v bazaru asi za 45, 35 litrů vývar a čau
|
23.11.22, 07:30 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Kdyz jsem delal prestavbu vleku, tak mi vahy technik na STK napsal do spatnych kolonek a mne pak vysla nosnost 80kg. Sel jsem na urad, tam mi rekli ze to je chyba technika, tak jsem sel za technikem, ten to opravil, omluvil se, dosel jsem na urad, zadarmo prepsali ve velkym a vystavili novej malej technicak.
Nedavno mi na stejnym urade dopsali do technicaku rozmer gum, kterej mi tam zapomneli dat pri zapisu dovozu Syncra. Zkontrolovali papiry z STK, kde ten rozmer byl, dotiskli mi to na velkej technicak, za 20 minut vyreseno, zadarmo.
Asi mame dobrej urad.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
23.11.22, 08:40 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
viki si schválně občas včimni jak někdo napíše byl jsem v nymburku a OK byl jsem roudfnici OK a pak sleduj náš motykový kraj kde je první pravidlo vymyslet jak to neudělat kamarád přijel do břeclavi přepsat motor, kastli a barvu je tomu více let, vyšel druhý blbec a hlásí, to je moc úkonů najednou ale šlo by to za úplatek, když jsem byl soudruh SNB tak jsmé měli úřední hodiny ve čtvrtek, přišel jsi s velkým techničákem stovka v něm a vše bylo ok, pokud stovka nebyla hned něco nešlo, příklad potřeboval jsem zrušit lízačku v hodoníně, měl jsem papír že banka unionbanka zkrachovala a nástupní banka vydala papír že lízačka je vyplacená a možno ji zrušit , stovečka nebyla a tak dokud nedonesu papír od neexiastující unionbanky s razítkem uniobanky auto nepřepíšou, lízačku nezruší v UH jsem šel přepsat auto, peníze v TP nebyly v celé čr nemusela být tehdy ověřená plná moč jen v UH, firma v likvidaci a ověřit plná moč nešla, měl jsem kupní smlouvu, všechno a bohužel, starostovi UH jsem napsal že je kokot, koupil jsem druhé auto převařil na něm číslo a to moje auto at si tam evidují třeba sto let že je mrdám, starosta mi odpověděl stránku kokotin a že v mém případě došlo k velkému nedorozumění a nic auto je evidováno v UH tak 25 let a zatěžuje kancelář pojistitelů, takových aut jsem měl daleko víc, koupil jsem v brně motorku, přepis takřka nemožný, lístky vydávali tak dopoledne aby si asi po obědě dáchli, plná moč jim nedávala smysl, tak chtěli ji mít na jejich formuláři, nakonec dvě kila v TP a úsměv úředníka s přáním hezkého dne zaučoval jsem příslušníky SNB z SK ti hovorili že brne ani po smrti strašit
|
24.11.22, 06:52 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Takovejma k*k*tinama, jako popisujes, byla docela povestna i Kutna Hora. Ted nevim jak to tam je.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
24.11.22, 08:05 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
neštěstí je v tom že se to učí jeden od druhého, všude kde státní správa stěžuje život občanovi nastoupí úplatky a někomu teče jsem si vzpoměl na přechod strážný rok 94, po třech hodinách přišel borec a řekl, hoši vy to tu neznáte, pokud nedáte 1500 kč do pasu neprojedete a tak se i stalo, neprojeli jsme do ČR, vrátili nás trucovat do bavorska, asi za týden byl v televizi generální ředitel cel a ten řekl, na celém světě berou celníci úplatky a co já s tím mám dělat?
|
26.11.22, 08:29 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
dobrý byl i mikulov koupil jsem v rakousku totálku za 11.000 kč, zbořený předek oba podběhy i bok, nejprve mě poslali do prdele čekat od 19.00 do rána a pak mi totálku micubiši ohodnotili asi na 70.000 kč stím že veškeré totál zničené díly nevidí a zvenku jsou pouze odřené jen napucovat tempem a auto jak nové, rozum jsem dostal až v hodoníně, mezi papíramy byly dány i ty sptávné ceniny a micák proclený v hodnotě asi 12.999 kč micáka jsem prodal za 70
|
26.11.22, 08:44 |
|
|
varok
|
Dobrý den chlapi, je prosím vás normální že už se na STK i emisích zavřou na dílnu a vyženou vás ven ať počkáte? Předtím jsem u kontroly normálně byl, emise mi technik i ukazoval na notebooku kolik tam mám a na lince STK jsem se normálně mohl dívat a nakonec mě technik pozval do jámy a ukázal mi co mám špatné.
A když neprojdu u STK, tak na opravky asi musím jet na tu samou STK že?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
21.9.24, 15:43 |
|
|
fatal
rejpal
|
Proto jezdím jen tam, kde mě pustí k emisím a na linku.
Opravnou musíš na tu samou STK.
|
21.9.24, 17:50 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27226 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
můžeš i jinam, ale absolvuješ celou prohlídku....
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
21.9.24, 22:17 |
|
|
fatal
rejpal
|
Nevýhodou tohoto legislativního řešení je, že když si technik vycucá z prstu neexistující závadu (nedodrží metodiku) tak i když to nadřízený uzná (že nebyla dodržena metodika) tak musíš té samé STK dát prachy ještě za opakovanou. (A nebo jít jinam za plnou částku, jenže jsem nabyl dojmu, že když uvidí protokol tak tam fláknou tu samou závadu.) Proto mě na STK do Petřvaldu už nikdo nedostane, jednání s nimi jak v blázinci.
|
22.9.24, 00:07 |
|
|
varok
|
Aha, tak to pojedu tam kde jsem byl předtím. Za opravnou chtějí 400. Na STK byla závada nebezpečná, špatně mi brzdilo levé zadní kolo. To jsem nechal opravit v servisu, no částka mě moc nepotěšila. Pak jsem měl špatné emise, prý moc vysoké CO. Ale nebyl jsem u toho, tak nevím jestli doopravdy, mohl si tam nastavit a napsat co chce. Ale co jsem četl tak různě po internetu, tak ty nové TSI motory mají problémy s emisemi často. Více lidí mi radilo ať tam naleju 100oct. benzín a pořádně tomu dám napít a projedu to na větší vzdálenost. To jsem udělal v pátek a jak na potvoru tam byly jen do 12. ☹️ Byl jsem na 9. Květnu ve Stonavě.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
22.9.24, 07:06 |
|
|
fatal
rejpal
|
Když jedu na emise, obvykle dávám prémiový benzín nebo VIF, a předem to pořádně projedu, aby se vypálil kat. Před emisema udržuji motor (a snad i kat) nahřátý a tak procházím. Samozřejmě to nemusí být dostatečné pro TSI.
Tys neprošel přes emise, ale šel jsi na technickou? To je nějaké divné.
|
22.9.24, 07:37 |
|
|
ventYl
|
S vysokym CO to kludne moze byt tak, ze auto pred vjazdom na emisku nebolo poriadne zohriate. Lebo kto pred prijazdom na emisku zohreje motor 30 km jazdou, aby sa prehrial aj olej a potom hned vlezie do brany? Nikto No a ked sa technikovi nechce, tak sa proste na to, ze je motor studeny z vysoka vyserie. Zbehne meraci cyklus emisnej, ktory ma nejakych snad 30 sekund na to, aby dosiahol pozadovane hodnoty a ked ich nedosiahne, cau a pa, emisnou si nepresiel. Sam som tot tento tyzden videl protokol, kde bolo vysoke CO, HC a teplota motora 32 stupnov (nehodnotena). Este by sa to dalo ukecat, keby to nebolo motor, ktory nezerie olej, nema nadmernu spotrebu benzinu, ma 0 zavad a aj podla diagnostiky funguje ako hodinky, startuje za tepla aj studena, v zime aj v lete a ma novu lambdu, katalyzator, sviecky aj kable.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
22.9.24, 11:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|