Autor |
Zpráva |
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Re: E 10
já bych řekl že zbytečně plašíte, podle mě bude stačit držet v nádrži pořád čerstvý benzín ono se s tim ty auta poperou, max vyměníte nějakou hadičku kde bude mít vliv na poškození spíš stáří (a hlavně nekvalita) než E10
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
1.12.23, 09:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
varok
|
Spíše ti nahoře chtějí aby lidi kupovali více ten dražší benzín, tím pádem více do státní kasy a.....
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
1.12.23, 18:41 |
|
|
fatal
rejpal
|
Ti nahoře chtějí, abychom papírově plnili ekologické cíle EU. Dneska jsem natankoval do plné plus dva kanystry BA95 bez bio za 35.90 Kč/l. Pokud to takto půjde i nadále, jsem spokojen.
|
1.12.23, 22:47 |
|
|
varok
|
Opět slibují zdražování tak uvidíme.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
2.12.23, 15:02 |
|
|
Jarda S.
|
varok píše: Spíše ti nahoře chtějí aby lidi kupovali více ten dražší benzín, tím pádem více do státní kasy a..... je to trochu jinak, schovávaji to za ekologii, ale hlavní je dostat ze silnic starý auta....
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
2.12.23, 23:32 |
|
|
varok
|
S tím plně souhlasím.
|
3.12.23, 13:43 |
|
|
MATTESS
|
fatal: na Euro oilu? U nás v okolí nikde nemají
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
3.12.23, 21:11 |
|
|
fatal
rejpal
|
Jo, ale musel jsem si počkat. Mění se to, v okolí mám cca 5 čerpaček, většinou mají 4.9%, ale vychytal jsem 0% pár týdnů zpět (nabral jsem do mašiny) na jedné čerpačce a tento týden na úplně jiné. Nevím zda je v tom nějaký systém nebo logika, prostě občas nějaká čerpačka má (podle aplikace) 0%.
A všiml jsem si, že jejich nová aplikace "Srdcovka" už taky umí zobrazovat informace o palivu na zvolené čerpačce. Otázkou je, zda ta jejich aplikace nekecá, ale stará a nová se shodovaly, paní za pultem mě taky přesvědčovala že mají bez bio, tak snad...
|
3.12.23, 22:52 |
|
|
varok
|
Prodavačka na benzínce ti může tvrdit co chce, ale proč by si odháněla zákazníky, že? Já to vidím asi takhle. Někdo jezdí na koruny a někdo se snaží jezdit na kvalitu. Nejvíc to vidím u nás v práci. Banda jezdila do Polska, ale teď podražili a benzín nebo nafta tam je už dražší než u nás, tak jezdí po okolí a hledají kde mají to nejlevnější palivo. Mají starší auta, ale i tak si myslím že to nejlevnější palivo asi nebude moc valné kvality. Nebo se pletu? I když ony i ty dražší nejsou kolikrát nějaká TOP kvalita, jak by cena napovídala.
|
4.12.23, 18:23 |
|
|
fatal
rejpal
|
Vzhledem k tomu, že většina paliv do různých čerpaček je stejně dodávaná ze stejné rafinerie, určitě neplatí že každé levné palivo je méně kvalitní než to dražší a naopak.
EDIT: Možná je to subjektivní, možná je to efekt placebo, ale mám dojem že s BA95 bez bio je u mé Feldy klidnější volnoběh po startu než s Verva98 z PL.
|
4.12.23, 19:44 |
|
|
Jarda S.
|
varok píše: Nebo se pletu? I když ony i ty dražší nejsou kolikrát nějaká TOP kvalita, jak by cena napovídala. pleteš, kamarád rozváží paliva a at jede kamkoliv tak to stejně stočí na stejné rafinérce
|
7.12.23, 13:56 |
|
|
gokralik
|
Roli bude hrát i to, jak se k benzínu pumpaři chovají. Údržba zařízení, nádrží atd. Dalším problémem jsou zbytky v cisternách a ty neovlivní nikdo (teda dalo by se, ale pochybuju, že by byli logistici tak pečliví).
Mně se například před nedávnem stalo, že auto na LPG cukalo a celkově se spotřeba zvýšila o litr a půl. Po natankování další plné opět pohoda. Tankuji vždy na stejné pumpě. Občas se to prostě nepovede.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
8.12.23, 06:48 |
|
|
Jarda S.
|
Jsou pečlivý, zbytky přeci nejsou
|
8.12.23, 09:59 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
souhlas se Sádrou.. Každý převozce ví, že má v cisterně zbytek nějakých 80-150L a ty svědomitě odčerpá po šichtě, aby se nekontaminoval benzín z předchozího dne s tím čerstvým
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
10.12.23, 20:51 |
|
|
Lamač
|
No, ono to už v dnešnej dobe len tak nejde...
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
12.12.23, 16:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|