Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.2.25, 13:18

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
 Motory 1.0TSI 
Autor Zpráva
rejpal

Příspěvek Re: Motory 1.0TSI
Sice jsme OT, ale taky přihodím... Od přítelkyně Corolla má pasivní asistenty, třeba pípnutí oři opuštění pruhu jsem zapnul, fajn věc. Má i hlídání kolize, takže dojíždíš auto vepředu, pípne to, zobrazí na displeji upozornění, no a než sklopíš oči a zjistíš na displeji co se děje, už jsi v kufru auta vepředu. :roll:

Ad ty motory, moderní motory a převodovky jsou laděné na emise, takže čekat od nich nějaké super svezení je dost naivní. :wink:

11.10.24, 07:00
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Tak zrovna tohle je ale snadno řešitelné. Mnou užívaný Ford pro výstrahu front assistu užívá zvuk který není pro nic jiného :arrow: při jeho zaznění se není třeba na display vůbec dívat.

11.10.24, 17:06

Je vidět že tohle téma asi nikdo nepochopil. Nikde jsem nepsal že s tímhle motorem nejde jezdit. Psal jsem že to všude všichni hrozně vychvalují a skutečnost není zase taková jak je prezentováno. Spotřeba asi bude nižší, ale to je dáno tím nízkým obsahem motoru. No při jízdě po městě a u větších aut typu Octavie, Rapid určitě nebude 4,5L/100km. Výkon ale není takový jak jsem četl různé články, že na motoru 1.0TSI 81kW měl při testech v základu přes 100kW.

11.10.24, 18:06

varok: jak se ti vyslovuje zdvihový obsah motoru?

14.10.24, 06:52

To jsem psal kde?

14.10.24, 20:00

psal jsi o nízkém obsahu. Tak si řekni zdvihový obsah, jak ti to půjde.
Motor má objem

15.10.24, 06:09

Aha, myslel jsem že je to jedno, viděl jsem používat oba názvy. Budu tedy tady psát jen objem. :|

15.10.24, 20:20
Pan Kapitán

To je fyzika/matematika: obsah se pouziva u plosnych obrazcu (obsah trojuhelniku v cm2), objem je pro prostorove objekty.

Kdyz reknes obsah baleni, tak myslis "co v nem je" a ne "jak je ta krabice velka". U velikosti krabice v litrech pouzijes slovo objem.

Cvokárium: Youtube Instagram

16.10.24, 08:03
Profil ICQ YIM
rejpal

Takovych chyb uz jsem cetl/slysel... Od novinaru, recenzentu, apod.

A nejvic mi rve usi Branky body vteriny. Za jak dlouho jsem zabehl tu ctyrstovku? Nevim, ale uhel jste mel na vterinu presny!

Takze mile deti, ucte se fyziku a take SI jednotky, at jako amici nemerite obsah poctem lednicek.

16.10.24, 08:19
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

ve škole jsem se učil 1 dekagram je 1dkg. Ted se děti učí , že 1 dekagram je 1dag.

17.10.24, 05:05
Pan Kapitán

Jsem v klidu, 10dag se nikdy v psany forme pouzivat nebude. Vsude v obchodech mas napsanou cenu za 100g a dekagramy se pouzivaji jenom ve starejch kucharkach, kde samozrejme budeme mit stare dobre dkg, jak jsme zvykli. :D

Cvokárium: Youtube Instagram

17.10.24, 09:46
Profil ICQ YIM

Fuuu, chlapi, trochu zíram. Viezli ste sa v tom poriadne? No, ja sa prikláňam k Šemíkovi.

Najazdil som pár sto km s Fabiou III s 70kW (myslím) verziou. Proste tá slabšia, 5q. Kurwa som čumel jak puk, akú to malo dynamiku. Pod diaľnici v pohode 130-140, keď som pridal, pekne to zrýchľovalo. Keď som išiel napohodu, spotreba atakovala 4,5. Mne sa dokonca ten zvuk páčil.

V novembri na Madeire som mal požičaný T-rock s 81kW verziou (6q), takisto, dynamika predčila očakávania. Ako, do 2000 ot bieda, do 3000 ot normálka a od 3000 ot do obmedzovača to len tak vyletelo. Ako, ja som s tým autom bol velice spokojný. A to Madeira je hore kopec, dole kopec, raz nadmorská výška 0 metrov o 5 km už 1700 mnm.

Ani na jednom som nemal akýkoľvek problém s rozjazdom. Proste, príjemné jazdenie, pri kľudnej jazde výborná spotreba, keď bolo treba dynamiku, nebál som sa to vytočiť do obmedzovača a naozaj, do otáčok to šlo s neuveriteľnou chuťou.

Práveže som dosť najazdil na Ibize 1,2 TSi 63kW (myslím, že 63kW) a to bol tak nudný a tupý motor, že to by som v svojom aute nezniesol. záťah od 1300 ot do 3000 a potom umrel.

PS - aj na spomínanom Focuse 1,0 Eco boost 92kW som sa viezol. Síce ako spolujazdec, ale kua, zasa, dynamiky to malo na rozdávanie. Pre porovnanie s Astrou K 1,4 turbo nejak okolo 90kW sa ten Focus správal omnoho dynamickejšie, športovejšie. Sám majiteľ Astry priznal, že na tom Focuse sa mu jazdí omnoho lepšie, že to má taký športový prejav. Akurát teraz treba meniť rozvodový remeň a to je kua habaďura, to sa musí otvoriť pol motora :-)

Takže ja proti tým trojvalcom nič nemám, jo, netuším, aká bude spoľahlivosť. Keby to bolo moje, tak olej mením striktne po 10 tkm.

A predsa, na Cypre som mal požičanú Kiu Stonic 1,0 s dvojspojkou, a to bol veru črep. Al enie motor ako taký, ale auto ako také :-)

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

16.1.25, 22:21
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3