Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 17:24

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Zkušenosti s tlumiči? 

Které jsou nejlepší?
plynové 0%  0%  [ 0 ]
olejové 23%  23%  [ 3 ]
plyno-kapalinové 77%  77%  [ 10 ]
Celkem hlasů : 13

Zkušenosti s tlumiči? 
Autor Zpráva

Příspěvek Zkušenosti s tlumiči?
Jaký máte tlumiče a jak ste s nima spokojeni? Jaký je rozdíl mezi plynovým, olejevým a plyno-kapalinovým tlumičem? Co doporučujete a jakou značku?

20.8.07, 15:41
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Zkušenosti s tlumiči?
Jura píše:
Jaký máte tlumiče a jak ste s nima spokojeni? Jaký je rozdíl mezi plynovým, olejevým a plyno-kapalinovým tlumičem? Co doporučujete a jakou značku?

to je ťažko, každý nový tlmič je dobrý, čo od toho čakáš?

20.8.07, 16:01

Příspěvek 
No já nevím...potřebuju na auto nový tlumiče, tak se snažím zjistit, jestli se vyplatí do nich více investovat nebo koupit nějaké obyčejné za pár stovek, jestli je v nich rozdíl jako v účinnosti nebo tak nějak. Například je tady někdo kdo prodává za 1000Kč oba přední, tak nevím no... nebo rozumíš dají se sehnat normálně za 800Kč, ale normálně taky za 1300Kč jeden, tak bych chtěl vědět třeba jaké má kdo zkušenosti ohledně životnosti a tak...

20.8.07, 16:24
Profil ICQ

Příspěvek 
Nevím ale na škodovku originální :?: :!: :wink:Jsou sice cenově jinde,ale prostě jsou.Taková ta ruka,co drží osu ve znaku,to jsou taky dobré tlumiče,ale tak na kočárek pro děti od 3let :wink: ...Pardón,jestli se někoho dotknu...Názor...pouhopouhý :wink:

20.8.07, 16:34

Příspěvek 
tak môžeš natrafiť aj na kvalitné thaiwanské, ale všeobecne skôr na nejakú overenú značku, sachcs, monroe, H/P...
skôr podľa krajiny výroby, ale ani to nemusí byť to najlepšie kritérium, dobré sú originály, tie myslím vyráva DAS, české, nemecké...

ale konkrétne ti to asi nikto neporadí, predajcom sa nenechaj ukecať, oni sa snažia predať všetko za každú cenu...

20.8.07, 16:35
Voditelj brodice

Příspěvek 
pokial ide o typ tak plynovo kvapalinove: plynova cast tlmi jemne otrasy a kvapalinova vacsie
komfortnejsie a aj lepsie sedia, znacku ti nepoviem. ale neviem ci sa na feldu sa taketo vobec robia, videl som akurat tak na zavody do vrchu. ale to asi nie je pre teba :D

edit: pokial nejazdis po tych vasich uzasnych dialniciach a chces mat lepsiu stabilitu, kratsiu brzdnu drahu a velmi malu citlivost na bocny vietor, ber HPcka
nevyhody:
- ked som sa vratil zo zrazu, po D1, tak som som som som som som si dlho necitil chrbat :D, na normalnej ceste to az tak nevadi, ale zalezi od kazdeho, co mu vyhovuje
- velke namahanie karoserie - hned je to vidno lebo ti to na uchyte tlmicov zacne trochu skor hrdzavet, nic extremne ale vidno, preto je rozperna tyc dopredu skoro nutnost

Naposledy upravil deekay dne 20.8.07, 17:23, celkově upraveno 2

20.8.07, 17:12
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Myslíš, že je to jako moc velkej komfort jo? Tam asi šoupnu nějaký obyč za 700 a bude:) Já mám ted v hájí levej přední a taky to de s tím jezdit...vlastně to měním jen proto, že je mám volný a vyběhaný ty gumy no a ten levej přední je ještě volnej dole u kola, takže se to dost klepe a trochu nepúříjemný pří brždění....

20.8.07, 17:18
Profil ICQ
Voditelj brodice

Příspěvek 
Jura píše:
Myslíš, že je to jako moc velkej komfort jo? Tam asi šoupnu nějaký obyč za 700 a bude:) Já mám ted v hájí levej přední a taky to de s tím jezdit...vlastně to měním jen proto, že je mám volný a vyběhaný ty gumy no a ten levej přední je ještě volnej dole u kola, takže se to dost klepe a trochu nepúříjemný pří brždění....

no udajne vacsi komfort ako kvapalinove :D kuk hore

20.8.07, 17:21
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Nj...vidím... se stane... :roll:

20.8.07, 17:23
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak tenhle týden nechám vyměnit ty tlumiče asi... myslíte, že bych udělal chybu, kdybych tam dal Starline za 711Kč? Nebo možná bych uvažoval nad Monroe za 1040...prostě něco kolem té tisicovky nebo do tisicovky co by jste mi doporučili? Se zkusím zeptat ještě ve škodovce, kolik by stáli originály...

2.9.07, 12:50
Profil ICQ

Příspěvek 
Starline mi nezní moc důvěryhodně, jsou to ty nejlevnější...
Jinak tady cosi o tlumičích...
http://www.mjauto.cz/tlumice.htm (samé raklamní kecy :D )
Já mám asi 4 roky (ale zase moc nenajezním, takže tak 10 tkm) ty Kayaba EXEL-G a nestěžuju si. Pamatuju si, že tenkrát vyšly na celý auto pod 5 tis.

2.9.07, 14:09
Profil ICQ

Příspěvek 
Notak jsem se na to díval a docela zajímavý.... sem se rozhodl, že nebudu kupovat žádný šmejdy a koupím ATESO, ale nikde nemůžu najít, kde by je prodávali nějakej internetovej obchod nebo tak... Věděl by někdo kde ty Atesa můžu koupit?

2.9.07, 15:52
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
Atesa na fávo jsme kupovali normálně v prodejně Auto Kelly, felda má snad stejný, i když 1,6 nevim

2.9.07, 16:23
Profil ICQ

Příspěvek 
Sem se díval...tam amjí na 1.6 jen starline a monroe... Ale už sem to našel po dlouhém hledání... anechápu to.. Tlumiče ATESO přední na felicii 1.6 combi stojí 820Kč. To je dost dobrý...... až divný

2.9.07, 16:27
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
monroe můžeš asi taky koupit, mám jejich výrobek na předku (auto mám tři roky, cca 20 tisíc km, a měnil je už přechozí majitel, když jsem to kupoval, byly tam ještě krásný všecky nálepky), žádný problém, tlumí to dobře

2.9.07, 17:10
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další