| Autor |
Zpráva |
|
Peťa
Registrován: 25.4.06, 17:49 Příspěvky: 61 Bydliště: České Budějovice
|
 Smůla na opraváře
Zdravím mam takový problém ledasco si na mojí 120 udělám ale jsou věci na které nastačim a proto hladám nějakýho opraváře. Měl sem jednoho výborného ale chytil ho těžší infarkt  tedy již nepracuje. Tak sem hledal našel sem nějakou opravnu kvuli prahum po vyzvednutí potahy zadělaný šmírem a po vyprání sem zjistil že byly ještě propálený a koberec k tomu a ne málo  . Později se pos...startér tak zas jiná opravna startér šel asi 3měs. a zas se pokazil s tím že z auta zmizelo pár věcí co se asi někomu hodily  . Sem na ně šel a jak jinak než že zapřeli. Napotřetí zlobilo ložisko tak zas jiná opravna opravili to ale prý omylem o něco propíchly pneumatiku napřed povídali že ucházela ale pak ji zaplatily.  . A tak prosím já sem z Č. Budějic nevíte tu někdo o někom schopným komu by stará 120 nedělala problém a bylo by na ně spolehnutí??
_________________ moje zlatíčko š.120L 1985 světle modrá
|
| 23.8.07, 14:41 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
 Re: Smůla na opraváře
Peťa píše: Zdravím mam takový problém ledasco si na mojí 120 udělám ale jsou věci na které nastačim a proto hladám nějakýho opraváře. Měl sem jednoho výborného ale chytil ho těžší infarkt  tedy již nepracuje. Tak sem hledal našel sem nějakou opravnu kvuli prahum po vyzvednutí potahy zadělaný šmírem a po vyprání sem zjistil že byly ještě propálený a koberec k tomu a ne málo  . Později se pos...startér tak zas jiná opravna startér šel asi 3měs. a zas se pokazil s tím že z auta zmizelo pár věcí co se asi někomu hodily  . Sem na ně šel a jak jinak než že zapřeli. Napotřetí zlobilo ložisko tak zas jiná opravna opravili to ale prý omylem o něco propíchly pneumatiku napřed povídali že ucházela ale pak ji zaplatily.  . A tak prosím já sem z Č. Budějic nevíte tu někdo o někom schopným komu by stará 120 nedělala problém a bylo by na ně spolehnutí??
jediný spolehnutí je na svoje ruce. Nebo jim stát za prdelí jako dráb. Sice bydlím dost daleko od ČB, ale takový sou moje zkušenosti s všema servisama v okolí vs. moje 120.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 23.8.07, 18:32 |
|
 |
|
Šemik
|
Já nemohu jinak než s CROWACkem souhlasit
Co si neuděláš sám, nemáš
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 23.8.07, 18:49 |
|
 |
|
Jura
|
Přesně tak... Já si nechal měnit těsnění pod hlavou jednou a pak sem zjistil, že mi ten šmejd šlohnul chránič co sem měl pod motorem (fakt velkej kus tlustýho hliníku), hned sem mu volal a von, že prej to tam bylo k ničemu (ale v zimě mi to dost pomohlo když sem nemusel drnčet vanou o led na silnici co zůstává uprostřed) akdyž sem mu řekl, že bych to chtěl, tak on řekl, že už to vyhodil... Prostě nechápu, jak si to ty svině můžou dovolit a to při výměně těsnění pod hlavou a na to ani neměl šahat...Jediný co mi zbylo si tam vypít toho lahváče co mi nechal vzadu na sedadle  Ale už sem změnil mechanika a ten mi zase špatně seřídil brzdy a ručku...si nevybereš sou to všichni stejná pakáž, ale samozřejmě jsou i vyjímky, ale s takovýma jsem se ještě nesetkal.....možná tady na fóru
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
| 23.8.07, 19:11 |
|
 |
|
Šemik
|
Jura píše: ....možná tady na fóru
Tady na fóru určitě jsou. Třeba Milošovi bych auto v klidu svěřil. 
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 23.8.07, 19:16 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Nemám se servisy vyloženě špatné zkušenosti, ale...
Kdysi mi jeden mechanik zabývající se opravami škodovek dal válce s písty 120LS s tím, že jsou 120L, znalosti asi nic extra... Je pravda, že jinak v pohodě (prostě jsem to vrátil).
Když jsem před pár lety odvážel koupenou ojetou Felicii (ne svou) z oficiálního autosalonu Škoda, motor běžel na volnoběh špatně. Přestože při dalším jednání tvrdili, že to měli na diagnostice a pečlivě to kontrolovali, bylo tam prasklé těsnění sání... Ovšem jinak Felda jezdí v pohodě.
Také jsem slyšel vyprávění jak mechanik mlátil kladivem do poloosy, která šla zasunout dvěma prsty (ve správné poloze) a nehodlal s tím přestat ani po upozornění zákazníkem, že to nemá dělat...
Otci kdysi na novém autě při první nebo druhé výměně oleje servali závit vypouštěcího šroubu...
Takže prakticky všechno opravuju sám (nebo s otcem), výjimkou jsou pouze opravy, na které nemám vybavení - nechal jsem brousit dvě hlavy a v obou případech bylo vše v pohodě. 
|
| 23.8.07, 19:39 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Šemik píše: Tady na fóru určitě jsou. Třeba Milošovi bych auto v klidu svěřil. 
Ja teda ne. On je sice sikovny a cestny, ale nema rad radu 742 a jejich opravy resi obvykle vymenou celyho auta, nekde splasi za litr jinou sunku co jede atd ... nekde to sam psal 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 23.8.07, 20:51 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
Já mám bohužel taky špatné zkušenosti se servisy s i konkrétními mechaniky, kteří se sice prohlašovali za velké odborníky (teoretické znalosti sice měli) ale vidět některé z nich při práci tak má člověk chuť dotyčného prásknout kladivem po hlavě aby se mu rozsvítilo. Zatím jsem u nás narazil na jediného opravdu seriozního a kvalitního mechanika, bohužel má jenom malou dílnu, pracuje sám a auto se k němu musí objednávat 4-6 týdnů dopředu protože absolutně nestíhá, takže si auto servisuju sám. Potom ještě známý si nechával auto po známosti opravovat v Lincoln servisu, kde teda jsou co jsem slyšel výborní mechanici kteří pracovali opravdu 100% ale bohužel tam opravují jenom nejluxusnější auta a ty ceny tomu odpovídají.
|
| 23.8.07, 20:51 |
|
 |
|
Peťa
Registrován: 25.4.06, 17:49 Příspěvky: 61 Bydliště: České Budějovice
|
tak jak vidím aspoň nejsem sám. asi mi tedy nezbyde nic jiného než dokoupit potřebné nářadí a nastudovat další fígle. Brzdí mne stále levé přední kolo a pěkně hřeje. tak nevim jestli se mam do toho vrtat sám nebo zas někoho sehnat. Dycky to jen rozhýbali ale dlouho to nevydrželo asi je třeba vyměnit to celý tam.ale jen tak bez zkušeností se do toho nepustim. třeba najdu něco seriózního někde... 
_________________ moje zlatíčko š.120L 1985 světle modrá
|
| 23.8.07, 21:41 |
|
 |
|
Kaliban123
|
Já znám jednoho dobrého opraváře ale je tady z Moravy přesněji Újezd u Brna
|
| 23.8.07, 21:48 |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
Znám jednoho PÁNA z České u Brna, je to opravdu machr, toho sledovat pri praci, to je koncert...seridil auto jenom podle ucha tak ze jelo jako nikdy...nikdy za to skoro nic nechtel, delal to pro radost...ale od jiste doby ma trosku zdravotni problemy a bavi se jinak, takze self-service...Problem autoservisu je podle me hlavne v tom, ze pokud se to ma zaplatit i s praci (teda kvalitni - i automechanik zivi rodinu), tak te vcelku jednodussi oprava prijde na polovinu trzni ceny auta. Tim nechcu ospravedlnovat ruzny zlodejicky ani toho hajzla co mi misto zavareni podlahy podlepil auto ipou a zhrabl prachy. Proste se jim to nevyplaci tohle opravovat a tak te bud ocadi nebo se na tebe rovnou vykaslou. Kdyz si to opravim sam, svoji praci neplatim...o tom to je...skodovka se opravuje, na novejch autech se meni dily. 
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 23.8.07, 21:56 |
|
 |
|
solista
Registrován: 9.4.06, 11:00 Příspěvky: 226 Bydliště: Praha-Lipence
|
tak s timhle mam taky trochu zkušenosti. U nás v práci nám na LTčku netlačilo turbo. Měli sme to 2x na Jarově v autorizovanym servisu a prej nic nezjistili. Došlo to tak daleko, že to LTčko nešlo přes 2500 rpm. Tak sme to dali k jednomu servisákovi- Libor Vočadlo Kostelec nad Labem a od tý doby to auto jezdí jako nový. Toho doporučuju. Dřív dělal v Ústavu pro výkum motorových vozidel, nebo jak se to menuje.
_________________ Š120LS, rv. 84, červená, čeká na dvorku až se rozpadne už není
Rapid 130, rv. 88, červenej, stav jakštakš ujde - prodáno škodaři
Nissan 200SX S13, rv.89, tmavě modrá, jezdí jak splašenej, 1,8l, 124kW
|
| 23.8.07, 22:52 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
CROWACK píše: Znám jednoho PÁNA z České u Brna, je to opravdu machr, toho sledovat pri praci, to je koncert...seridil auto jenom podle ucha tak ze jelo jako nikdy...nikdy za to skoro nic nechtel, delal to pro radost...ale od jiste doby ma trosku zdravotni problemy a bavi se jinak, takze self-service...Problem autoservisu je podle me hlavne v tom, ze pokud se to ma zaplatit i s praci (teda kvalitni - i automechanik zivi rodinu), tak te vcelku jednodussi oprava prijde na polovinu trzni ceny auta. Tim nechcu ospravedlnovat ruzny zlodejicky ani toho hajzla co mi misto zavareni podlahy podlepil auto ipou a zhrabl prachy. Proste se jim to nevyplaci tohle opravovat a tak te bud ocadi nebo se na tebe rovnou vykaslou. Kdyz si to opravim sam, svoji praci neplatim...o tom to je...skodovka se opravuje, na novejch autech se meni dily. 
To by se dalo pochopit, že chtějí vydělat. Ale v tom případě by od nich bylo seriozní říct že takové auta nedělají. Je pravda že ten opravář kam jsem dával škodárnu tak pracuje na průměrné živobytí 12 hodin denně s tím že zbytek dne si nechal na průsery. Paradox je, jak mi kdysi říkal, že dělal v Tatře na vývoji tehcnika, že nesnáší škodovky protože se tam prý dělala celkově odfláknutá práce jenom aby se plnily pětiletky...a dnes nedělá nic jiného než škodovky 
|
| 24.8.07, 00:34 |
|
 |
|
venca.m
Registrován: 2.6.07, 10:17 Příspěvky: 459 Bydliště: Valašské Meziříčí
|
Taky mám bohužel špatné zkušenosti,se svým fáčkem sem byl v servisu jen jednou,když sem ho koupil, protože sem neměl čas,a ozývalo se klepání a vrzání od levého předního kola...chtěl jsem jen odstranit tuto závadu,ale on po kompletní prohlídce vozu, během které jsem ho několikrát upozornil,že chci odstranit jen tuto závadu, mi řekl že je to ložisko pravého zadního kola,(+dlouhý seznam věcí,které je ZCELA NUTNE opravit,jinak auto nemá šanci projít STK, na seznamu byla samozřejmě kompletní výmena brzd,vsechny tlumice VCETNE pruzin, vsechny dily vyfuku...nutno podotknout ze brzdy po roce stale brzdi jako nove a vyfuk je taky ok)a že za nějakých 500kč mi ho vymění (300 ložisko+200 za hodinu práce), ale pro jistotu ať počítám 1000 kdyby se to nějak zkomplikovalo...skočil jsem si do obchodu,a za půl hoďky jsem byl zpátky,auto hotové a uz i projete, a v servise na me cekala uctenka prekvapive na 1000Kc. Na zaplaceni trval, pry sme se tak dohodli a potvrzovali mu to i spolupracovnici. Naposledy co jsem byl v servise,jen se obavam chvile kdy se mi na aute zkazi neco narocnejsiho co sam nezvladnu...podotykam ze mechanik a zaroven majitel servisu je rodiny pritel me dlouholete pritelkyne ktera byla u toho...
Jeste jednou jsem dal autoservisum sanci: Od zname citroen saxo potreboval nove rozvody, tak jsem volal do servisu s kterym maji pry vsichni dobre zkusenosti,ale trochu z ruky,tak jsem se chtel zeptat na cenu...zeptal se jaky ma motor,a pak rekl ze ted nema cas,at zavolam za pul hodiny...tak to bylo jeste 4x,a pak uz to asni nezvedl...nakonec sel do jineho servisu u nas,a kdyz se auto z nej po tydnu vratilo,melo najezdenych 150km navic(ale oni s nim pry nikam nejeli)a v puvodne plne nadrzi byla jen pulka,coz je obdivuhodne,obvzlast kdyz to auto na plnou nadrz ujede temer 700km...
Moje zkusenosti:)
|
| 24.8.07, 10:32 |
|
 |
|
Martin 007
Dezertér
Registrován: 19.11.06, 17:11 Příspěvky: 12402 Bydliště: Pardubice - jihozápadní okolí
|
No klasika...se s tim neserou...se jede na oběd...pro sváču...pro šmirgl...pro ředidlo...odvést převodovku domu...doma naložit odpad a odvést ho ke kontejnerům...zbytek na skládku...pak na nákup.
Ne já vůbec nepopisuji co dělá náš známý - automechanik s auty na opravu nebo po opravě 
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
| 24.8.07, 10:38 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |