| Autor |
Zpráva |
|
cezar
|
 roztlacanie
hosi povie mi niekto ako je to doopravdy stym roztlacanim preco uz tieto nove sa nesmu roztlacat? ze vraj je to koli rozvodom aby nepreklzel remen?alebo katalyztor ako to je?nechapem tomu ...
|
| 24.8.07, 14:01 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Viky
Pan Kapitán
Registrován: 10.1.06, 13:49 Příspěvky: 12166 Bydliště: Tynec n.L.
|
 Re: roztlacanie
cezar píše: hosi povie mi niekto ako je to doopravdy stym roztlacanim preco uz tieto nove sa nesmu roztlacat? ze vraj je to koli rozvodom aby nepreklzel remen?alebo katalyztor ako to je?nechapem tomu ...
Pokud mas dost elektriky aby ti slo cerpadlo a ECU, tak roztlacis, jenom musis opatrne aby to nekopalo. Zkousel jsem to na Puntu 1.1i a problem nebyl.
Kdyz mi to sezralo baterku tak jsem mirne ozivil nabijeckou a pustil z kopce. Bez toho oziveni ani ho**o.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team - 
Cvokárium: Youtube Instagram
|
| 24.8.07, 14:04 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
cezar píše: hosi povie mi niekto ako je to doopravdy stym roztlacanim preco uz tieto nove sa nesmu roztlacat? ze vraj je to koli rozvodom aby nepreklzel remen?alebo katalyztor ako to je?nechapem tomu ...
1-ako si spominal moze sa roztrhnut remen alebo preskocit a zmenit casovanie
2-mozes poskodit katalyzator, sice ani ja neviem preco ale vraj ano
3-u dieselov s primym vstrekovanim ti moze prasknut vstrekovacie potrubie, u benzinakov sa to este da skusnut ale Hdi, dCi, DTi nikdy neroztlacat! posledne auto na roztlacanie je favorit s karburatorom 
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 24.8.07, 14:04 |
|
 |
|
cezar
|
[1-ako si spominal moze sa roztrhnut remen alebo preskocit a zmenit casovanie
2-mozes poskodit katalyzator, sice ani ja neviem preco ale vraj ano
3-u dieselov s primym vstrekovanim ti moze prasknut vstrekovacie potrubie, u benzinakov sa to este da skusnut ale Hdi, dCi, DTi nikdy neroztlacat! posledne auto na roztlacanie je favorit s karburatorom  [/quote]
noo a mozes mi este napisat tie skratky co znamenaju? to bude asi turbodiesel a i priamy vstrek? a potom Hdi?ja dotoho moc nevidim,no a favo s karburatorom??to som nepocul ani
|
| 24.8.07, 14:14 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
|
Citace: cezar píše: [1-ako si spominal moze sa roztrhnut remen alebo preskocit a zmenit casovanie 2-mozes poskodit katalyzator, sice ani ja neviem preco ale vraj ano 3-u dieselov s primym vstrekovanim ti moze prasknut vstrekovacie potrubie, u benzinakov sa to este da skusnut ale Hdi, dCi, DTi nikdy neroztlacat! posledne auto na roztlacanie je favorit s karburatorom  noo a mozes mi este napisat tie skratky co znamenaju? to bude asi turbodiesel a i priamy vstrek? a potom Hdi?ja dotoho moc nevidim,no a favo s karburatorom??to som nepocul ani
do su vsetko skratky pre to iste: common rail - priame vstrekovanie u dieselov, len kazda znacka si to inac znaci (Hdi-puegeot, Dci-renault, Dti-opel, Tdci-ford....)
dnes sa uz robia len diesely s priamym vstrekom a aj s turbom zaroven. myslim ze to turbo az tak nevadi, ale cim viac veci riadi pocitac, tym toho mozes viac pri roztlacani pokazit
nepocul si o favorite s karburatorom?  takmer vsetky do r.v 1992 su s karburatorom a niektore su s polokarburatorom Ecotronic + katalyzator (vyvozove)
potom po prichode VW do skody sa davalo take jednoduche elektronicke jednobodove vstrekovanie Bosch monomotronic + katalyzator
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 24.8.07, 14:19 |
|
 |
|
cezar
|
nepocul si o favorite s karburatorom?  takmer vsetky do r.v 1992 su s karburatorom a niektore su s polokarburatorom Ecotronic + katalyzator (vyvozove)
potom po prichode VW do skody sa davalo take jednoduche elektronicke jednobodove vstrekovanie Bosch monomotronic + katalyzator[/quote]
 jeeej ja som to zle precital som si domyslel ze pises o katalyzatore nie karburatore 
|
| 24.8.07, 14:21 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
|
 v poho
ale aj tak: boli aj favority s katalyzatormi ako vidis 
|
| 24.8.07, 14:22 |
|
 |
|
fert.j
|
podle me je jedno jestli to roztahnes nebo startujes starterem kdyz mas stavu na to aby to hodilo jiskru a vstriklo palivo tak to roztlacis v pohode a kdyz nemas energii na jiskru a vstriknuti tak se nic nedeje a je jedno jestli tim motorem toci starter a nebo od prevodovky tomu motoru je toé jedno.
|
| 24.8.07, 14:23 |
|
 |
|
cezar
|
deekay píše: ;) v poho ale aj tak: boli aj favority s katalyzatormi ako vidis 
no tak toto mi je novinka,a to ktore boli potom,tie nove rady black line?ozaj a este jeden typek mi vcera hovoril ze feliciu moze do 30m roztlacat?
|
| 24.8.07, 14:27 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
|
fert.j píše: podle me je jedno jestli to roztahnes nebo startujes starterem kdyz mas stavu na to aby to hodilo jiskru a vstriklo palivo tak to roztlacis v pohode a kdyz nemas energii na jiskru a vstriknuti tak se nic nedeje a je jedno jestli tim motorem toci starter a nebo od prevodovky tomu motoru je toé jedno.
veru to nie je jedno  aspon ako to vidim na nasom aute tak nejaka elektronika sa uvadza do chodu pocas startovania motora a prisposobuje kat. atd. pocas procesu startovania. pokial ti na primom vstrekovanie nenastavi vstrekovaciu dyzu vcas a budes to tlacit tak ti to praskne a mas po vtakoch
|
| 24.8.07, 14:28 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
cezar píše: no tak toto mi je novinka,a to ktore boli potom,tie nove rady black line?ozaj a este jeden typek mi vcera hovoril ze feliciu moze do 30m roztlacat?
Auta s remenama se nemaj roztahovat vubec, hlavne ne feldy 1.6. S 1.3 MPI lze skutecne parkrat hrknout ...
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 24.8.07, 14:30 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
|
cezar píše: deekay píše: ;) v poho ale aj tak: boli aj favority s katalyzatormi ako vidis  no tak toto mi je novinka,a to ktore boli potom,tie nove rady black line?ozaj a este jeden typek mi vcera hovoril ze feliciu moze do 30m roztlacat?
takto: neviem presne rocnik, myslim od 1993 sa robili favority s Bosch vstrekovanim ako som povedal, spolu s katalyzatrom.
neide o to ci black line alebo ina lajna  pokial je to Lxi/Glxi tak to ma katalyzator
este predtym sa robili auta s oznaceni 135E (ecotronic) je to nejaky polokarburatr ci co, to malo neriadeny katalyzator a robilo sa to snad od 1991 ale u nas ich moc nie je, co su tak su dovezene zo zahranicia a vsetci na to svorne nadavaju lebo je to neopravitelne 
|
| 24.8.07, 14:32 |
|
 |
|
ventYl
|
deekay píše: cezar píše: deekay píše: ;) v poho ale aj tak: boli aj favority s katalyzatormi ako vidis  no tak toto mi je novinka,a to ktore boli potom,tie nove rady black line?ozaj a este jeden typek mi vcera hovoril ze feliciu moze do 30m roztlacat? takto: neviem presne rocnik, myslim od 1993 sa robili favority s Bosch vstrekovanim ako som povedal, spolu s katalyzatrom. neide o to ci black line alebo ina lajna  pokial je to Lxi/Glxi tak to ma katalyzator este predtym sa robili auta s oznaceni 135E (ecotronic) je to nejaky polokarburatr ci co, to malo neriadeny katalyzator a robilo sa to snad od 1991 ale u nas ich moc nie je, co su tak su dovezene zo zahranicia a vsetci na to svorne nadavaju lebo je to neopravitelne 
tusim, ze ekotronic ma riadeny katalyzator (ale nie som si isty), neriadeny katalyzator ma pokial viem len karburatorova TAZ 1500. Ecotronic sice vyzera ako karburator, ale defakto je to nejake primitivne jednobodove vstrekovanie.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 24.8.07, 14:35 |
|
 |
|
cezar
|
deekay píše: fert.j píše: podle me je jedno jestli to roztahnes nebo startujes starterem kdyz mas stavu na to aby to hodilo jiskru a vstriklo palivo tak to roztlacis v pohode a kdyz nemas energii na jiskru a vstriknuti tak se nic nedeje a je jedno jestli tim motorem toci starter a nebo od prevodovky tomu motoru je toé jedno. veru to nie je jedno  aspon ako to vidim na nasom aute tak nejaka elektronika sa uvadza do chodu pocas startovania motora a prisposobuje kat. atd. pocas procesu startovania. pokial ti na primom vstrekovanie nenastavi vstrekovaciu dyzu vcas a budes to tlacit tak ti to praskne a mas po vtakoch
hmm teda kamo ty si kapo,mat ja tvoje znalosti,smykam pred tebou klobuk...ty vies snad vsetko kde robis? 
|
| 24.8.07, 14:38 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
|
co si sa zblaznil  ja som obycajny studnet elektroniky, keby tu bol milos slovacek, drak, ci patrik hp tak to su borci, ja som sa to vsetko tu na fore dozvedel  inac som upla Lama
a o tych dieseloch mi to hovoril kamos co studuje na katedre spalovacich motorov
edit: pani ktorych som neuviedol neurazte sa, prvy ste ma tito napadli  samozrejme ze je vas tu vela skusenych ludi 
|
| 24.8.07, 14:41 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |