Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 20.6.26, 01:13

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
 Gitovanie 
Autor Zpráva

Příspěvek Gitovanie
Tak som si odbrusil z auta vsetku hrdzu. Ponatieral som vsetko odhrdzovacom. A nakoniec na druhy den som vsetky nerovnosti vygitoval. No a problem je v tom, ze ked som zasa na dalsi den zacal prebitocny git brusit robilo mi to v gitre jamky. Najprv som to brusil hrubim smirglom (250) a potom som to zarovnaval vodnym smirglom (1000). Neviete preco tam mam aj tak tie jamky? Dnes som to to pregitoval zasa a ked mi to aj zajtra bude robit tie jamky pri bruseni, asi sa zblaznim. Neviem co robim zle. Prosim poradte. este chcem dodat, ze tie jamky nejsu vsade a na miestach kde boli velke jamy sa urobili na gite puklinky, ktore som dnes tiez dal prec a znova som to vygitoval.

Napada ma ci som git nerozmiesal zle s tuzidlom alebo ci sa nema nanasat v malich vrstvach

25.8.07, 20:41
Příspěvek Reklama

Příspěvek Re: Gitovanie
Peter-Sweter píše:
Tak som si odbrusil z auta vsetku hrdzu. Ponatieral som vsetko odhrdzovacom. A nakoniec na druhy den som vsetky nerovnosti vygitoval. No a problem je v tom, ze ked som zasa na dalsi den zacal prebitocny git brusit robilo mi to v gitre jamky. Najprv som to brusil hrubim smirglom (250) a potom som to zarovnaval vodnym smirglom (1000). Neviete preco tam mam aj tak tie jamky? Dnes som to to pregitoval zasa a ked mi to aj zajtra bude robit tie jamky pri bruseni, asi sa zblaznim. Neviem co robim zle. Prosim poradte. este chcem dodat, ze tie jamky nejsu vsade a na miestach kde boli velke jamy sa urobili na gite puklinky, ktore som dnes tiez dal prec a znova som to vygitoval.

Napada ma ci som git nerozmiesal zle s tuzidlom alebo ci sa nema nanasat v malich vrstvach

pokud si dobře pamatuju, tak se kyt zamazával ještě nejakou klempířskou sračkou, už nevím jak se to jmenuje, třeba si někdo vzpomene, zamatlávalo se to právě kvůli těmhle jamkám. Nebo to přestříkat šprickytem a přebrousit...

25.8.07, 20:55

Příspěvek 
Hmmm, no ja neviem ci sa na to este nieco dava. Dufam, ze mi niekto poradi

25.8.07, 21:05
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
plnič to jistí

25.8.07, 21:29
Profil ICQ

Příspěvek 
Ten plnic to je sprej? A potom sa to este teda brusi ?

25.8.07, 21:31

Příspěvek 
Pokud se ti tmel jakoby drolí,tak si nepoužil ten správný!! Je jich víc druhů,podle vrstvy kitu(jemný,plnící...). Já bych řekl ,že tys použil ten jemný a dáváš ho velkou vrstvu.Musíš si jich koupit víc jinak ti to pak popraská ten jemný a máš to na ho...!
Plnič koupíš aji ve spreji a nebo v plechovce,je to vlastně kit ve spreji,který zacelí ty nejjmnější pory je to takový "finiš" před lakem. Nastříkáš to na zakitované místa a přebrousíš velmi jemným smirkem(500-1000) pod vodou.A pokud to není pořád dobré ,tak to opakuješ dokud to není dobré!! 8) :lol: Pak lak a hotovka!! :wink:

25.8.07, 22:10

Příspěvek 
Pokud ti to nadělalo póry tak to překytuj slaboulinkou vrstvou jemnýho kitu znova a přebrus. Pokud se ti šmirgl zadrhává a dělá díry tak kit není tvrdej ale to by znamenalo že jsi nepoužil tužidlo nebo strašně málo. Co to máš za značku?

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

25.8.07, 22:38

Příspěvek 
Fu co je to za znacku neviem, lebo mam ten git v garazi. Ale je to Body tmel zlty. A v predajni mi ho odporucili.
Kedze mi to urobilo tie jamky som to dnes pregitoval tenuckou vrstvou este raz. Zajtra to vybrusim, a dufam, ze to bude dobre. Mozno je to aj koli tomu tuzidlu. Lebo je tam pisale ze sa to ma riedit 100:3. Ja som to robil od oka po malich mnozstvach som si nabral git na spachtlu a tam som si to zarobil s trochou tuzidla

25.8.07, 22:41

Příspěvek 
Peter-Sweter píše:
Fu co je to za znacku neviem, lebo mam ten git v garazi. Ale je to Body tmel zlty. A v predajni mi ho odporucili.
Kedze mi to urobilo tie jamky som to dnes pregitoval tenuckou vrstvou este raz. Zajtra to vybrusim, a dufam, ze to bude dobre. Mozno je to aj koli tomu tuzidlu. Lebo je tam pisale ze sa to ma riedit 100:3. Ja som to robil od oka po malich mnozstvach som si nabral git na spachtlu a tam som si to zarobil s trochou tuzidla

A hlavně to musíš nechat pořádně zaschnout! :lol: :lol: :lol:

25.8.07, 22:45

Příspěvek 
Ked som to dnes fitoval, zajtra to uz mozem brusit vodnym papierikom 1000 ?

25.8.07, 22:48
Hluchoň

Příspěvek 
Hlavně to nech vždy pořádně vytvrdnout, klidně i déle, jestli nespěcháš, neuškodí opravdu dlouhá doba. Každý kit pracuje i když je vytvrdlý a vybroušený dávno pod lakem, a pak se někdy za měsíc, někdy za tři, obejví pod lakem stopy po tmelení a broušení, i když to před tím bylo perfektní. Nebývá to příliš výrazné, ale kdo ví, tak najde. Prostě to pracuje dlouhodobě. Zní to šíleně, ale mít dost času, počkal bych klidně i měsíc. Hlavně nesušit nuceně, horkovzdušnou pistolí apod. Pak se to propadá ještě víc. Jde o to, že i když to vypadá, že to je suchý a tvrdý, všechny chemické děje v celém objemu látky ještě neskončily a a až skončí, pak se to ukáže, tou pistolí, fénem a pod rychle zaschne povrch a dá se brousit, ale uvnitř to ještě dlouhou po tom žije. A sedá si to.

25.8.07, 22:49
Profil ICQ

Příspěvek 
Dobre tak ja si teda pockam, nech je to poriadne urobene. A dnes som niektore casti aj brusil, lebo som mal v tom gite puklinky. Tie sa mi spravili koli comu ?

25.8.07, 22:54
Hluchoň

Příspěvek 
nevím co si přesně představit pod tvým popisem puklinek či jak tomu říkáš, marně jsem nad tím přemýšlel a ačkoli jsem četl tvůj první příspěvek na toto téma ještě bez reakcí, nedovedl jsem odpovědět, protože přesně nerozumím. Můžu jen říct, že napoprvé se málokdy podaří něco vytmelit a vybrousit do hladka. Díry můžou vzniknout příliš hrubým papírem, broušením na sucho se to trhá, špatným vyschnutím (to se pak vytrhává a drolí). Další možnost je způsob nanášení a hustota-tuhost toho tmelu, když bude tužší, nikdy ho tam pořádně špachtlí nenapěchuješ a tak se tam nějaká ta díra ukáže. Přebrousit a znova.

25.8.07, 23:04
Profil ICQ

Příspěvek 
Asi má na mysli malilinkatý bublinky, co po obroušení udělají něco jako kdybys do toho ďobal špendlíkem, to se dá zapravit plničem.

26.8.07, 10:58
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

Příspěvek 
ty problémy máš asi proto že ten kyt je starý a z drogerie, kyt se kupuje tam kde chodí karosáři třeba zn. soft, ty ostatní stím nejde nic dělat ani brousit to se nadřeš jak hovado a ten výsledný efekt nic moc, já používám na větší jamky tmel s vláknem jinak to časem praská, brousím nasucho smirkem 60, konečný tvar středním kytem, zase papír 60, zatahám drápance a pak žehličkou nebo exentrem papír 150-200, pokud to před plničem přejedeš 1000 tak to moc nenaplníš, protože ti to steče, pak plnič a teprve pod vodou papír 300 to pohladím, a to že ten tmel pracuje pod barvou je špatně odvětraný a bylo použito moc tužidla, to tužidlo je peroxid vodíku a odvětrává se přes lak a pak to vypadá strašně, poměranč nebo při nejlepším vidíš vykytovaná místa a s tisícovkou stou bych nedělal nic tu používám když něco steče pak 2000 a strojně zleštím 3M a jak zrcadlo miloš

26.8.07, 11:47
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 15 ]