Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.6.26, 01:24

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
 Jak vymontovat poslední díl výfuku na Octávii 1.8 ??? 
Autor Zpráva

Příspěvek Jak vymontovat poslední díl výfuku na Octávii 1.8 ???
Mám děravý poslední díl výfuku na octávii 1.8 a k mému ůžasu jsem zjistil, že tento díl není oddělen od prostředního dílu-není tam žádná svorka na potrubí jako bývá třeba na Favoritech. V odborné literatuře "Škoda octávia-Jak na to" píší, že mám rozříznout potrubí za svorkou u prostředního dílu výfuku. Věřte nebo ne-ROZŘÍZNOUT. Prý z výroby se montoval výfuk jako jeden celek, ikdyž mi není jasný jak tam celý výfuk dostali, a při výměně posledního dílu se má potrubí rozřezat a spojit v nové střední svorce.
Výfuk je origoš z roku 1997, vydržel 10. let /u Favo jsem ho měnil po 6. letech, kámoš dokonce po 2. letech/ ale jak ho teď sakra inteligentně vydělat z auta?
Myslím, že je nemožné provléct prostřední díl výfuku nad zadním ráhnem karosérie. Zdá se mi tam málo místa, ikdyž budu výfukem kroutit do všech možných úhlů.
Demontoval někdo už výfuk z octávie? Tento ůkol, který jsem na Favo zvládl i s vyvařením za 1h, u octávie se mi to zdá jako neřešitelný problém.

Děkuji za jakoukoliv radu.

27.8.07, 16:23
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
musíš ho fiknout kousek za nápravou koukni na www.autokelly.cz najdi si tam v ND svuj vejfuck a hned uvidíš kde to fiknout. Ale jinak jako jestli ho chceš vytáhnout kvůli tomu aby jsi zavařil někde obal tak to si myslím že nemá moc cenu. A když objednáš novej a budeš ho mít doma tak taky uvidíš kde řezat.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

27.8.07, 16:56
Mistr mechanik

Příspěvek 
Kristensen píše:
musíš ho fiknout kousek za nápravou koukni na www.autokelly.cz najdi si tam v ND svuj vejfuck a hned uvidíš kde to fiknout. Ale jinak jako jestli ho chceš vytáhnout kvůli tomu aby jsi zavařil někde obal tak to si myslím že nemá moc cenu. A když objednáš novej a budeš ho mít doma tak taky uvidíš kde řezat.

jsou tam i takové tři nepatrné prolisy a v tom prostředním se to fikne a dáš trubkovou sponu za 300 dělal jsem to tak u dvoulitra proažený zadní díl, a u mé fábky jsem sdělal zadní nápravu miloš

27.8.07, 17:03

Příspěvek 
Neváhej, do konce týdne jsou pro registrovaný zákazníky v Auto KELLY výfuky Bosal a Starline za polovinu, takže se to absolutně nevyplatí vařit, kup si novej a podle něho to uřež a nasaď a je klid na dalších pět let.

27.8.07, 17:06
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

Příspěvek 
Drak píše:
Neváhej, do konce týdne jsou pro registrovaný zákazníky v Auto KELLY výfuky Bosal a Starline za polovinu, takže se to absolutně nevyplatí vařit, kup si novej a podle něho to uřež a nasaď a je klid na dalších pět let.

draku a si registrovaný, já pořád ještě ne jezdím do bzence 10 km a díly tam mám nepatrně levnější jak v kelly, myslím zákaznické ceny a stejnou značku, večer objednám v osum je to tam a na oktávku jezdím do břeclavi třeba čelní sklo 2000 kč miloš

27.8.07, 17:32

Příspěvek 
No sme registrovaní snad ve všech, co u nás sou sleva 15 - 25 % není k zahození a když od nich bereš častěji a děláš obrat okolo 30.000,- měsíčně, tak se naskytnou i výhody, třeba montérky, nebo takovej jednodušší vercajk zdarma a tak.

27.8.07, 17:41
Mistr mechanik

Příspěvek 
Drak píše:
No sme registrovaní snad ve všech, co u nás sou sleva 15 - 25 % není k zahození a když od nich bereš častěji a děláš obrat okolo 30.000,- měsíčně, tak se naskytnou i výhody, třeba montérky, nebo takovej jednodušší vercajk zdarma a tak.

tak s montérkama jsou problémy nemají, nechávají je šít a nejsou, sehnat černé montérky s laclem, aby něco vydržely je problém, vercajk to mi nenabídli chtěli jsme znich dostat zvedák a taky nic se tam zas měnil ředitel, děláme to tak že nás bere víc na jednoho, ale jak ti říkám v tom bzenci jsou ještě levnější a v té břeclavi na oktávky a fábky to je bezkonkurenční třeba turbo l.9 tam měl za 5000 a repas máš 14000 polosu na fábku mi řekli v autocentru 18500 a dal jsem za ni 3800 orginál balení miloš

27.8.07, 17:50

Příspěvek 
Záleží taky, jaký s nima pěstuješ vztahy, jestli jenom "dobrý den, jedem motor, zabalit, nashledanou" tak ti zůstávají ty nejlepší možnosti skryty, když z toho ten prodavač má taky nějakej groš, nebo protislužbu, tak se najednou dostane na cenu o které se ti ani nezdá.

27.8.07, 17:54
Mistr mechanik

Příspěvek 
Drak píše:
Záleží taky, jaký s nima pěstuješ vztahy, jestli jenom "dobrý den, jedem motor, zabalit, nashledanou" tak ti zůstávají ty nejlepší možnosti skryty, když z toho ten prodavač má taky nějakej groš, nebo protislužbu, tak se najednou dostane na cenu o které se ti ani nezdá.

no vztahy pěstujem dobré, ale ten nový ředitel je honí na zvýšení obratu, schválně se zeptej jestli by ti dali sklo na oktávku s pruhem za 2100 orginál žádný pinpong miloš

27.8.07, 18:15

Příspěvek 
No já se dostanu za sklo zhruba na 2500,- podle katalogu APM, možná by s tou cenou šlo eště hnout. Záleží jak co, kolikrát je něco v takových těch stodolových prodejnách levnější.

27.8.07, 18:30
Mistr mechanik

Příspěvek 
Drak píše:
No já se dostanu za sklo zhruba na 2500,- podle katalogu APM, možná by s tou cenou šlo eště hnout. Záleží jak co, kolikrát je něco v takových těch stodolových prodejnách levnější.

těch 2100 je ze stodoly, ale třeba na feldy je dražžší jak jinde, to neumí, kdo ví i prej někde v polsku z přerova je to 160 km nějaké fotbalové hřiště burza a výfuk třeba na opel vektra 16 V tam vyšel 910 a já bych ho sehnal za 3500, a za těch 910 žádný aušus váhu to mělo, taky tam mají díly na II oktávky, rumstáry, no všechno za hubičku, brousím si zuby na rumstára 1.9 tdi na předek že bych to tam doladil miloš

27.8.07, 19:19

Příspěvek 
Fuj, ten se mi nelíbí, to je jako by to skládali dva ožralí a uprostřed se nesešli. Ta burza by měla být někde hned za Těšínem, taky sem o tom slyšel, údajně to sou věci přivezený ze světa z vybouraných kamiónů a už se to nemůže použít v prvovýrobě, mají to tam prej v bednách a každej si hrabe, co chce.

27.8.07, 20:16
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 12 ]