| Autor |
Zpráva |
|
Peter-Sweter
|
 Tachometer
Z akeho materialu je ta hranata koncovka co je na vivedenom lanku co sa picha do Tachometra? Potrebujem to vediet, lebo som si dnes vsimol, ze ten moj stvorhran je kryli a chcem ho vyrovnat, lebo mi trochu skace rucicka na tachaci. Dnes som si do Skody 120 nahodil budiky z rapidky a tam je tachac v strede a ako som to tam pripajal, slo to dost tasko a som tu ticku asi pritom ohol. Lebo neviem ci taka bola. Ale v starom tachaci mi rucicka neskakala. Tak si myslim, ze som ju ohol dnes. Chcem teda, len vediet ci top vyrobnam alebo mi ten stvorhran ostane v ruke. Diky za prispevky.
Som uz dnes hrozne unaveny, tak sa ospravedlnujem ze som to tak domotane napisal. Snad ma pochopite
_________________ Mám Škoda 120, na ktorej sa v poslednej dobe stale s niecim hram a vylepsujem
|
| 26.8.07, 21:08 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
bud to vyndej a znova nasaď nebo počkej až si to sedne 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 26.8.07, 21:12 |
|
 |
|
Šemik
|
No sice jsem poctivě četl 7x než jsem pochopil ale nevadí
Ten lanovod musíš protáhnout tou vedlejší dírou než je veden teď (je tam záslepka -asi tedy)
ten 4hran chyt do kombinaček a cukni - vytáhneš celý bowden z lanovodu, naleješ tam olej a zase to tam nastrkáš zpátky 
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 26.8.07, 21:12 |
|
 |
|
Bukaj
|
Šemik píše: No sice jsem poctivě četl 7x než jsem pochopil ale nevadí Ten lanovod musíš protáhnout tou vedlejší dírou než je veden teď (je tam záslepka -asi tedy) ten 4hran chyt do kombinaček a cukni - vytáhneš celý bowden z lanovodu, naleješ tam olej a zase to tam nastrkáš zpátky 
Přesně tak - ta ručka neskáče kvůli tomu ohlému konci, to by nemělo vadit, ale proto, že je moc ohlý bowden...
...ten bowden vytáhni celý do prostoru kufru a když vyndáš přístrojovku, uvidíš kromě díty, kterou procházel bowden doposud, ještě druhou díru víc vpravo, která je buď zaslepená víčkem od starého oleje (červené či modré plastové víčko), nebo u novějších škodovek je přelepena papírovým kolečkem s nápisem škoda...
...no, tuhle záslepku odstraníš a dále jak psal Šemik
Pak tu původní díru zaslep i zevnitř, i z prostoru kufru, aby tam nefoukalo a netekla voda...
Škodě zdar! 
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 26.8.07, 21:25 |
|
 |
|
Peter-Sweter
|
To som nenapisal, ale ja som to lanko prehodil do tych druhych dier v kufri aj vnutri. Mal som tam tu papierovu nalepku skoda. Takze koli tomu to nebude skakat rucicka. Dobre tak ja ten bowden dnes cely vytiahnem a dam tam olej. Moze byt aj WD-40. Alebo aky olej je dobry? Inak teraz ma napada, ze ked som vcera isiel zo zahrady chvilu ta rucicka tak neskakala.
_________________ Mám Škoda 120, na ktorej sa v poslednej dobe stale s niecim hram a vylepsujem
|
| 27.8.07, 10:05 |
|
 |
|
škodař
Registrován: 21.1.07, 00:29 Příspěvky: 4693 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
wd moct nemaže já na takový vjeci používám konkor
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
| 27.8.07, 10:58 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Tak SAE 30 by se hodil  jednou při větším dešti připlaval před dům povědomě známej modrej kanystyr od mogulu, asi s půl litrem tohodle oleje, od tý doby tím mažu všechno  . Do bowdenu by byl dobrej i nějakej silikonovej olejíček, třeba ten konkor.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 27.8.07, 12:15 |
|
 |
|
Drak
|
Spíš bych to mázl PP, nebo jiným převoďákem, protože to zteče do almary a s nějakým jiným svinstvem by si ta původní náplň nemusela porozumět.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 27.8.07, 17:33 |
|
 |
|
Šemik
|
WD 40 ne, nejlepe ten prevodovy ale klidne i motorovy olej...
Budeš ho potřebovat tak 100ml maximálně a to ten olej v převodovce ani nepozná...
Já pak ten vlastní bowden ještě trošku namažu vazelínou LA2 a je to pak na spousty km v pohodě:wink:
|
| 27.8.07, 19:12 |
|
 |
|
Drak
|
No jednou mi dovezli aviu, kde si šofér spletl kanystry a dolil do motoru půl litru převoďáku, takovou vazelínu ste eště neviděli, A0 se může jít zakopat, při vyfukování kanálků mi špunt vystřelil okno a šlo to umýt jenom ponořením přes noc do acetonu, jak to lepilo. Od té doby radši oleje nemíchám.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 27.8.07, 20:23 |
|
 |
|
Peter-Sweter
|
Tak som ten lankovod namazal Konkorom a vyrovnal som aj ten stvorhran na konci lanka. A uz to az tak neskace ked sa lanko do budika zasrobuje a budiky sa poriadne zatlacia a zatiahnu do palubovky. Rucicka skace ked idem pod 30km/hod. Ale uz nie az tak. Rozmyslal som, ci to vytahana strunka v tachometri, ze ci nieje velmi volna, koli comu to skace. Alebo ci neni problem az na druhom konci lanka. Co vy nato?
|
| 1.9.07, 10:24 |
|
 |
|
Šemik
|
Problém je v tom čím jsi to namazal, konkor není to pravé ořechové.
Vezmi normální motorový olej, znovu vytáhni ten bowden a do lanovodu dej pomocí injekční stříkačky tak 100ml, bude to sice chvíli trvat než si tohle množství oleje ten lanovod sežere ale vyplatí se to. Pak ještě ten vlastní bowden LEHCE mázni nějakou poddajnější vazelínou, já používám LA2, šla by třeba i A4, NH2,...
Uvidíš že pak ta rafička bude ukazovat zcela klidně
P.S. při tom protahováníé toho náhonu tou druhou dírou, neohnul jsi ho nějak moc 
|
| 1.9.07, 10:29 |
|
 |
|
Peter-Sweter
|
Vyskusam to teda este raz namazat. Ja som to lanko z lanovodu radsej este nevyberal. Lebo som sa bal, ze ho nedam naspat. Urcite pojde ho naspat dostanem? Myslim, ze som lahno urcite moc neohol ked som ho prerabal do druhej diery...
|
| 1.9.07, 10:34 |
|
 |
|
Šemik
|
Jen se neboj, to lanko tam pak v pohodě dáš (já to dělal už kolikrát...)
To lanko má na konci co leze do převodovky podobný 4hran jako na straně tachometru, takže až ho tam budeš dávat je možné že tam nepadne hned na první pokus, ale stačí s ním pomaličku rukou točit a zárověn ho tam tlačit a po chvilce tam zapadne.. 
|
| 1.9.07, 10:37 |
|
 |
|
Šemik
|
Jo ješte jedna věc - to lanko tam bývá po těch desetiletích poněkud "přilepené" takže se při jeho vytahování neboj těma kleštěma kterýma budeš držet ten 4hran více škubnout 
|
| 1.9.07, 10:38 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|