|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Pri brzdeni to chrasti a dre do praveho predniho kola
| Autor |
Zpráva |
|
fojtych
|
 Pri brzdeni to chrasti a dre do praveho predniho kola
Mam feldu 1.3 - brzdove desticky meneny asi pred 5000km a hadicky min. tyden. Pri brzdeni to chrasti a dre do praveho predniho kola. Kdyz porovnam pravej kotouc s levym, tak je pravej vic vydrenej - vidim tam rejhy. Levej vypada lepe.
Kolik km vydrzej desticky? Mam tam Delphi... Mumu s tim jezdit a nebo to resit hned?
Dik za odpovedi
_________________ micra celebration 2000, 1l 16v
|
| 31.8.07, 16:37 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
 Re: Pri brzdeni to chrasti a dre do praveho predniho kola
fojtych píše: Mam feldu 1.3 - brzdove desticky meneny asi pred 5000km a hadicky min. tyden. Pri brzdeni to chrasti a dre do praveho predniho kola. Kdyz porovnam pravej kotouc s levym, tak je pravej vic vydrenej - vidim tam rejhy. Levej vypada lepe. Kolik km vydrzej desticky? Mam tam Delphi... Mumu s tim jezdit a nebo to resit hned?
Dik za odpovedi
Jde pedál ztuha nebo jde hodně prošlápnout? Může tam být nějaký vzduch, jestli jsi měnil ty hadičky tak tam něco mohlo zůstat....jestli je to odvzdušněné dobře tak rozdělat, vytáhnout pístky, vyčistit, namazat a zkusit znovu. Radši s tím moc nejezdi, při větší rychlosti se to může zahrátím rozráhnotu tak že se ta brzda skoro hryzne a není to nic příjemného, kdysi se mi to stalo na formanu a jsem rád že sem to přežil
Btw. toto je sekce Audio. Brzdy se řeší v sekci Brzdy
|
| 31.8.07, 16:48 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
 Re: Pri brzdeni to chrasti a dre do praveho predniho kola
cyz píše: Btw. toto je sekce Audio. Brzdy se řeší v sekci Brzdy
ono to je pre vacsinu logicke 
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 31.8.07, 16:50 |
|
 |
|
fojtych
|
Odvzdusnene je to dobre a brzdi to taky dobre, jenom ten zvuk jak kdyz se drou kotouce. Pedal slape uplne normalne... Tenhle zvuk to delalo, kdyz tam uz se blizil konec desticek.... Slysim i chrasteni kdyz otocim volant na pravou stranu...
_________________ micra celebration 2000, 1l 16v
|
| 31.8.07, 17:13 |
|
 |
|
Jura
|
No jestli tam nemáš něco povolenýho třeba ti věc co drží destičky neb oten třmen...
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
| 31.8.07, 17:30 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
fojtych píše: Odvzdusnene je to dobre a brzdi to taky dobre, jenom ten zvuk jak kdyz se drou kotouce. Pedal slape uplne normalne... Tenhle zvuk to delalo, kdyz tam uz se blizil konec desticek.... Slysim i chrasteni kdyz otocim volant na pravou stranu...
to musíš rozdělat a vyčistit, brzdy se čistí každý rok, destičky musí jít volně, vodítka taktéž, pístek nesmí být zkorodovaný nebo manžeta plná brzdovky, pak kotouč je tak zkorodovaný že lízá o držák třmenu, vytřískané ložisko, zablácené kola pracuj usilovně a pozdravuj královnu miloš
|
| 1.9.07, 12:55 |
|
 |
|
Jura
|
Tak já sem ve čtvrtek měnil destičky...nic jiného sem nedělal jen zatlačil písty šroubovákem dal destičky samozdřejmě předtím očistil styčné plochy atd... No a furt skouším, jestli se mi ty koal nehřejou...vše až do dneška v pohodě, kdy se mi pravé kolo zahřálo trochu víc a když se kouknu na kotouču je vyjetej jakoby šedej pás asi 1,5cm asi dejme tomu v půlce destičky... na levým kotouču je to taky, ale o dost mín skoro to není vidět a není to konstantní šedá, tak nechápu od čeho ten šedej pruh na kotouču je...měli ste to někde? Nebo se třeba desky ještě zajíždí?
|
| 1.9.07, 15:18 |
|
 |
|
Milan Koukal
|
Takovej problém jsem řešil už na více autech a vždycky  to bylo kotoučem dal jsem novi kotouče a samozřejmě taky destičky a vše bylo zas OK.
|
| 2.9.07, 11:50 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
před půl hodinou jsem hodil na zvedák 1.6 že při brdění to šustí při brzdění divný zvuk, zhruva před 1000 km jsem dal nové desky a kotouče lucas , no nic jsem nenačel, prasátka,vodítka,desky utažení šroubů, kola, nakonec jsem vzal spárovou merku a mezi kotoučem a držákem třmenu jsem vydloubl malý plochý kamínek na pravém kole a je to zas OK miloš
|
| 2.9.07, 12:07 |
|
 |
|
Jura
|
No mě jak to chrastilo když sem jel někde s otevřeným okýnkem v ulici kde byla ozvěna, tak to bylo dobře slyšet, jak se vyměnil ty desky tak je pokoj, akorát teď sem byl se zvednout kola přední a to pravý mi tam trochu víc drhne jakože asi ne moc, lae po jízdě je prostě teplejší...ty desky sem měnil ve čtvrtek a najel sem zatím tak 40km jen....tak snad si to sedne ještě a srovná se to...příští týden pojedu asi 100km furt po dálnici a nerad bych aby se něco stalo nebo bylo něco v nepořádku....
|
| 2.9.07, 12:34 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|