|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Roman
|
Baterka-zkrat??
Už podruhý se v naší feldě totálně vybila baterka-vybije se tak 4 dny po poslední jízdě. Je to naprostá sériovka z r.2000-naprosto žádná dodatečná elektromontáž. Myslel sem si že by to mohl vycucávat alarm (origo škoda z výroby). tak sem ho odpojil-a uďálo to zas.
Ovšem - když to udělalo poprvé a nabil jsem to, tak ok, ovšem včera jsem to připojil nannabíječku a od kontaktů se zajiskřilo tak, jako když se na baterku připojí veliká zátěž-navíc ručička na nabíječce, která se má hejbat až po zapojení do sítě, se zbláznila a v 3s intervalech vystřelovala kamsi za rozsah. Po připojení na jiné, spolehlivě dobré baterky se vše chovalo standardně - jakej máte teda názor? Máte s tím zkušenosti? Mám bagterku reklamovat? Je totiž ani né rok stará - Varta 44Ah bezúdržbová - díky
_________________ LPG a dlouha spajzka :-D:-D 92, orangee 93
|
3.9.07, 07:36 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Peter50kw
|
Reklamovat neuskodi - ak aj by bola chyba na aute, tak ti to zistia. Otazka je kde si tu baterku kupil. Ak je to v servise, tak reklamacia by nemala byt problem. Ak v nejakom hypermarkete, tak to asi bude zlozitejsie.
|
3.9.07, 08:17 |
|
|
cyz
|
Re: Baterka-zkrat??
Roman píše: Už podruhý se v naší feldě totálně vybila baterka-vybije se tak 4 dny po poslední jízdě. Je to naprostá sériovka z r.2000-naprosto žádná dodatečná elektromontáž. Myslel sem si že by to mohl vycucávat alarm (origo škoda z výroby). tak sem ho odpojil-a uďálo to zas.
Ovšem - když to udělalo poprvé a nabil jsem to, tak ok, ovšem včera jsem to připojil nannabíječku a od kontaktů se zajiskřilo tak, jako když se na baterku připojí veliká zátěž-navíc ručička na nabíječce, která se má hejbat až po zapojení do sítě, se zbláznila a v 3s intervalech vystřelovala kamsi za rozsah. Po připojení na jiné, spolehlivě dobré baterky se vše chovalo standardně - jakej máte teda názor? Máte s tím zkušenosti? Mám bagterku reklamovat? Je totiž ani né rok stará - Varta 44Ah bezúdržbová - díky
Zkoušel jsi měřit odběr proudu když je auto v klidu? Na felicii už to může být hodně věcí. Ale zvláštní je to co popisuješ že dělá nabíječka.
|
3.9.07, 08:57 |
|
|
Roman
|
cyz píše: Roman píše: Už podruhý se v naší feldě totálně vybila baterka-vybije se tak 4 dny po poslední jízdě. Je to naprostá sériovka z r.2000-naprosto žádná dodatečná elektromontáž. Myslel sem si že by to mohl vycucávat alarm (origo škoda z výroby). tak sem ho odpojil-a uďálo to zas.
Ovšem - když to udělalo poprvé a nabil jsem to, tak ok, ovšem včera jsem to připojil nannabíječku a od kontaktů se zajiskřilo tak, jako když se na baterku připojí veliká zátěž-navíc ručička na nabíječce, která se má hejbat až po zapojení do sítě, se zbláznila a v 3s intervalech vystřelovala kamsi za rozsah. Po připojení na jiné, spolehlivě dobré baterky se vše chovalo standardně - jakej máte teda názor? Máte s tím zkušenosti? Mám bagterku reklamovat? Je totiž ani né rok stará - Varta 44Ah bezúdržbová - díky Zkoušel jsi měřit odběr proudu když je auto v klidu? Na felicii už to může být hodně věcí. Ale zvláštní je to co popisuješ že dělá nabíječka.
Tak muzu to vyskouset to zmerit-ma bejt prutok proudu pri vsem vypnutem uplna nula, nebo je normalni, ze nejakej uplne minimalni proud protyka? Treba kdyz je zapojene radio (a obcas na nem blikne dioda) - jinak v aute zadny blikatka typu cinskej alarm nejsou
_________________ LPG a dlouha spajzka :-D:-D 92, orangee 93
|
3.9.07, 09:08 |
|
|
cyz
|
Roman píše: Tak muzu to vyskouset to zmerit-ma bejt prutok proudu pri vsem vypnutem uplna nula, nebo je normalni, ze nejakej uplne minimalni proud protyka? Treba kdyz je zapojene radio (a obcas na nem blikne dioda) - jinak v aute zadny blikatka typu cinskej alarm nejsou
Nulový odběr to mít nebude, z baterky se napájí paměť autorádia, ECU, hodiny apod. takže to jiskření při odpojování a zapojování baterky je normální (mě to na škodovce jiskří a po 4 měsících odstavení nastartovala napoprvé). V normě je odběr v jednotkách až desítkách mA. Problémy nemusí dělat jenom čínský alarm, problémy dělají i originální věci z továrny, všechno se může pokazit.
|
3.9.07, 09:12 |
|
|
Drak
|
To litání rafiky dělá vnitřní zkrat v baterce, a ten alarm, není to náhodou Meta System řady M ? Jestli jo, tak ho zahoď, je to ludra zákeřná a vybíjí to on, nejhorší snad byly M87a, na jednom autě to odneslo šest baterek, než jsme na to přišli, při měření nic, auto jezdilo měsíc prošpikovaný budíkama jak v hodinářství a v jednu chvíli prostě alarm začal žrat elektriku, vyhodil se, koupila se nová baterka a byl pokoj.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
3.9.07, 17:39 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|