vosk na akrylkombinacku, HORI!!!!!
| Autor |
Zpráva |
|
Kachnis
Moderátor
Registrován: 8.6.06, 11:31 Příspěvky: 10612 Bydliště: Strupčice-Chomutovsko
|
 vosk na akrylkombinacku, HORI!!!!!
potrebuju vedet cim zaopatrit auticko aby mi ho kaminky neumlatily... za 2 hodiny strikam vrchni barvu... a co na to potom napatlat???? na srazu sem kecal s clovekem s bilym favem, co se mu lesklo jako blazen, ale uz nevim kdo to byl a cim to mel nalesteny....co na to dat??????????
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 4.9.07, 17:27 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
bezbarvej lak 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 4.9.07, 17:41 |
|
 |
|
Drak
|
Základ je rovnej podklad a kvalitně provedenej nástřik, s touhle kombinací to nemusíš leštit dva roky, kamínky ti neochrání sebelepší vosk. Jak to máš nastříkaný na hrbech, nebo ti lak udělá pomerančovou kůru, tak se můžeš uleštit a stejně je to o ničem. Dobrou zkušenost mám 2-3x do roka zajet na OMV a zaplatit nejdražší mytí, pak stačí zapršet a umyje se to samo.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 4.9.07, 17:47 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
|
Sadra17 píše: bezbarvej lak 
Sadro........... 
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 4.9.07, 17:53 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Drak píše: Základ je rovnej podklad a kvalitně provedenej nástřik, s touhle kombinací to nemusíš leštit dva roky, kamínky ti neochrání sebelepší vosk. Jak to máš nastříkaný na hrbech, nebo ti lak udělá pomerančovou kůru, tak se můžeš uleštit a stejně je to o ničem. Dobrou zkušenost mám 2-3x do roka zajet na OMV a zaplatit nejdražší mytí, pak stačí zapršet a umyje se to samo.
já zas teflon to je ten přípravek jak v televizi na kastli střílí vzduchovkou, u nás to mívají na benzínce za tři kila, je to lepší jak tempo, pokud postavíš na víko motoru flašku od piva rozjede se a spadne na zem, jsem se díval do regálu už ho tam nemám a název nevím jedu ted 3M pro strojní leštění miloš
|
| 4.9.07, 17:58 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
|
nevim cim to je, ale kdyz nekdo neco potrebuje, tak milos vzdycky vi, co to je...diky milosi...Draku, ja nikdy nebyl v mycce, tak tahle varianta odpada... 
|
| 4.9.07, 18:04 |
|
 |
|
Drak
|
Já sem taky nikdy nebyl v myčce, dokud nám dealeři nezačali dávat kartičky na mytí zdarma, jinak bych se tam asi taky nevydal sám, ale od té doby na to nedám dopustit, za tu dřinu mi to fakt nestojí, RU to umyju jenom když se mi chce si s tím hrát.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 4.9.07, 18:10 |
|
 |
|
Martin
|
Ten člověk s bílím fávem co s tebou o tom mluvil je Vít Široký.
http://www.skoda.panda.cz/forum/viewtop ... 98&start=0
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 4.9.07, 21:45 |
|
 |
|
alda
|
Já používám barevný vosk TURTLE WAX za 220Kč. Auto se pak tak leskne, že kolemjdoucí nechápou. Je to sice trochu makačka, ale za ten výsledek mě to stojí.
_________________ Škoda 120L, vrbová zelená, r.v. 12/87
centrál+alarm na dálk. ovládání
|
| 5.9.07, 12:05 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
Omlouvám se, včera jsem byl příliš zaneprázdněn a tak přicházím s odpovědí na Kachnisův dotaz už asi s křížkem po funuse. Zásadně umývám ručně, houbou namočenou dešťovou vodou, vysouším jelenicí. Jednou za čas aplikuju tzv. tvrdý vosk (někdy je na flaškách psáno spíš Hard wax, vypadá to pak víc americky,  )případně tzv. super fast wax, tj. jedním čistým hadříkem nanáším leštěnku, ta okamžitě zasychá(spuer fast wax, hard wax schne pomaleji), a druhým suchým a taky samozřejmě čístým hadrem ji sleštím. Jde to velmi snadno. Místa po aplikaci jsou lesklá a tedy i hladká, místa před aplikací se tolik nelesknou a samozřejmě i drhnou. Jak hodně? To záleží na tom, jak dlouhá doba proběhla od posledního voskování a v jakém prostředí vozidlo stálo a jezdilo. Vždycky když už je čas, už při mytí cítím jak houba neklouže úplně hladce a tak to prostě napastuju. Výrobky používám nejraději od firem Motip nebo Sonax. Nepoužívám barevné vosky. Teď používám tuhle lahvičku: http://nejlepsiceny.cz/autokosmetika/su ... 500ml.html , ostatně s ní jsem to namatlal i před srazem. Jedna taková lahvička mě i tátovi (tedy dvě auta a ten puntíčkářký přístup k top stavu mám po něm) nám v klidu vydrží rok. Na autech se pak samozřejmě nedrží tolik bordel, doporučuju to i na hliníkáče, nedrží na nich bordel z desek.
Jen pro ilustraci, tohle auto bylo tátovo, fotka den před tím, než šla do světa:

|
| 5.9.07, 17:54 |
|
 |
|
Martin
|
To smekám, všechna čest.
Jinak já k mytí používám raději smeták, s houbou se mi občas stalo, že jsem udělal škrábanec nějakým zrnkem písku.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 5.9.07, 20:09 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
No, taky budu muset vymyslet něco místo Tempa...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 5.9.07, 20:15 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 5.9.07, 20:24 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
Martin píše: To smekám, všechna čest.
Jinak já k mytí používám raději smeták, s houbou se mi občas stalo, že jsem udělal škrábanec nějakým zrnkem písku. smeták je příliš hrubý, stejně jako mycí linka, to se mi nelíbí. houbu je potřeba udržovat v čistotě, pořád máchat, samozřejmě, občas to něco málo vyvede, ale netlačíš na ní tolik, aby to bylo hrubý a tak se to pěkně sleští, jde to i tím voskem od motipu. Abych to ještě upřesnil, u mě platí, že: houba=kostka molitanu.
Naposledy upravil Vít dne 5.9.07, 20:28, celkově upraveno 2
|
| 5.9.07, 20:26 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
|
| 5.9.07, 20:26 |
|