Autor |
Zpráva |
FEFE
|
Motor favo v skode 120 - neotvara komplet karburator
Ahojte, mam taky problem mam vo svojej SKODE 120 motor z Favorita z karburatorom z favorita SEDR. A mam taky problem ze po zoslapnuty plynoveho pedalu mi neotvara naplno karburator samozrejme ze sa tym straca na vykone. Ako to mate riesene vy ? Dakujem za radu
|
4.9.07, 22:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Motor favo v skode 120 - neotvara komplet karburator
FEFE píše: Ahojte, mam taky problem mam vo svojej SKODE 120 motor z Favorita z karburatorom z favorita SEDR. A mam taky problem ze po zoslapnuty plynoveho pedalu mi neotvara naplno karburator samozrejme ze sa tym straca na vykone. Ako to mate riesene vy ? Dakujem za radu
nechápem, ako neotvára naplno? keď zošlapneš plyn na podlahu, klapka 1. stupňa musí byť otvorená na 90° oproti prírube, druhá komora sa otvára sama podľa podtlaku v saní...
a klapka 1. stupňa je pod vzduchovou príverou (sytičom) na prvej komore...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
5.9.07, 08:02 |
|
|
ventYl
|
mam pocit, ze viem o com hovori. plynovy pedal na S120 ma mensi posun pri rovnakom zdvihu, nez plynovy pedal na favorite, je to dane mimo ine aj tym, ze favorit ma pedal zaveseny zhora a ma dlhsiu drahu, S120 ma pedal na podlahe a ma drahu len cca 45 st. ak nie menej. Riesi sa to upravou tej konzoly, kde sa prichytava tiahlo plynoveho pedala (tusim sa tomu nadava polmesiac) tak, ze sa prevrta blizsie ku stredu a konzola pre lanko sa uchyti tam. Alternativne sa da napriklad upravit konzola pedalu, ze by sa spravila dlhsia packa na konzole pedalu, aby mal vacsi zdvih, ale to je skoro nerealizovatelne, v tuneli je malo miesta.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
5.9.07, 08:27 |
|
|
michalkatka
|
ventYl píše: mam pocit, ze viem o com hovori. plynovy pedal na S120 ma mensi posun pri rovnakom zdvihu, nez plynovy pedal na favorite, je to dane mimo ine aj tym, ze favorit ma pedal zaveseny zhora a ma dlhsiu drahu, S120 ma pedal na podlahe a ma drahu len cca 45 st. ak nie menej. Riesi sa to upravou tej konzoly, kde sa prichytava tiahlo plynoveho pedala (tusim sa tomu nadava polmesiac) tak, ze sa prevrta blizsie ku stredu a konzola pre lanko sa uchyti tam. Alternativne sa da napriklad upravit konzola pedalu, ze by sa spravila dlhsia packa na konzole pedalu, aby mal vacsi zdvih, ale to je skoro nerealizovatelne, v tuneli je malo miesta.
tak toto som zatiaľ riiešiť nemusel
|
5.9.07, 08:29 |
|
|
ventYl
|
to bude mozno tym, ze mas favoritacky motor vo favorite :)))
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
5.9.07, 08:55 |
|
|
michalkatka
|
ventYl píše: to bude mozno tym, ze mas favoritacky motor vo favorite ))
ale nemyslím iba na svojom, s kamarátom sme montovali favo motor do zadu a toto sme neriešili...
|
5.9.07, 09:09 |
|
|
ventYl
|
davali ste na to aj favoritacky karburator? lebo ja som minimalne u jedneho cloveka uz o tomto probleme cital, odtial mam aj to riesenie...
|
5.9.07, 09:16 |
|
|
michalkatka
|
ventYl píše: davali ste na to aj favoritacky karburator? lebo ja som minimalne u jedneho cloveka uz o tomto probleme cital, odtial mam aj to riesenie...
áno, na favo motor favo karburátor s upraveným saním o 10°...
|
5.9.07, 09:22 |
|
|
patrik-hp
|
FEFE píše: Ahojte, mam taky problem mam vo svojej SKODE 120 motor z Favorita z karburatorom z favorita SEDR. A mam taky problem ze po zoslapnuty plynoveho pedalu mi neotvara naplno karburator samozrejme ze sa tym straca na vykone. Ako to mate riesene vy ? Dakujem za radu
Neotvírá se ti druhá komora....Mrkni na to,zda-li podtlak ovládání funguje jak má a pak,pokud se zadírá,když to někdo jako bejk utahuje,převystruž díru hřídelky II.st.Při zpětné montáži to neutahuj jako již zmíněný tvor a dodržuj cit...
|
5.9.07, 10:31 |
|
|
Kristensen
|
V první řadě je podstatné jaké máš sací potrubí protože pokud máš origo 136 tak je potřeba pertinaxová podložka pod karbec silná cca 1 cm
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
5.9.07, 11:29 |
|
|
Martin
|
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
5.9.07, 11:53 |
|
|
ventYl
|
to je presne to, co som cital ;)
|
5.9.07, 11:56 |
|
|
patrik-hp
|
patrik-hp píše: FEFE píše: Ahojte, mam taky problem mam vo svojej SKODE 120 motor z Favorita z karburatorom z favorita SEDR. A mam taky problem ze po zoslapnuty plynoveho pedalu mi neotvara naplno karburator samozrejme ze sa tym straca na vykone. Ako to mate riesene vy ? Dakujem za radu Neotvírá se ti druhá komora....Mrkni na to,zda-li podtlak ovládání funguje jak má a pak,pokud se zadírá,když to někdo jako bejk utahuje,převystruž díru hřídelky II.st.Při zpětné montáži to neutahuj jako již zmíněný tvor a dodržuj cit...
Ah ták......Ten SEDR mě rozhodil...Snad LEKR né...??? Jak vidim ten tunning od raplouše,hned mě to trklo
|
5.9.07, 13:58 |
|
|
1sweet167
|
cawte seci mam problem :mam motor skoda favorit v skode 120 a mam taky problem ze mi nechce vstrekovat benzin hmmm neviete co stym moze bt?
|
22.4.10, 09:27 |
|
|
Gemini
|
da sa upravit konzola plynoveho pedala tak aby sa pedal viac vracal, tym padom bude aj viacej otvarat, staci tam kusok vybrusit zo spetnej zarazky
_________________ Škoda Rapid 146 - 93 HP , 140 Nm
Škoda 130 Maxi - 105 HP, 140 Nm
Škoda Rapid Turbo - 122 HP, 231 Nm
|
22.4.10, 09:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|