Autor |
Zpráva |
Martin
|
No záleží jestli to napětí opravdu klesá nebo jen měřák měří jinou hodnotu (vlivem změny teploty, vlhkosti atd.). Pokud ale opravdu takto klesá, není to zrovna dobré. Chce to změřit napětí při zapnutém motoru, na volnoběh při zvýšených otáčkách při zapnutých světlech atd.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
4.6.06, 11:12 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Major
|
Tak som to znova meral dava to ked je nastartovane na volnobeh 14V a pri zapnutych svetlach 13,76V.
|
4.6.06, 13:09 |
|
|
Martin
|
No mohlo by to být víc, ale je to v normě.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
4.6.06, 13:11 |
|
|
Major
|
No tie hodnoty su namerane ale na druhej baterke, ta vyzera ze v klude drzi na 12,5V. Nie je to najnovsia baterka uz bola kedysi pozivana a potom stala, tak som ju skusil vymenit. Vyzera ze ra prva baterka je uz na figu.
|
4.6.06, 13:16 |
|
|
Kikan
|
Tak jsem konečně změřil klidový odběr, aniž bych odrovnal další měřák. Odebíralo to 0,1 A což je moc, to mi je jasné. Teď mi poraďte jak mám postupovat dál, abych tu závadu našel.
|
4.6.06, 20:06 |
|
|
michalkatka
|
Kikan píše: Tak jsem konečně změřil klidový odběr, aniž bych odrovnal další měřák. Odebíralo to 0,1 A což je moc, to mi je jasné. Teď mi poraďte jak mám postupovat dál, abych tu závadu našel.
postupne odpájaj a meraj 100mA je dosť - začni alternátorom, potom postupne vyberaj poistky...
čo tam všetko máš? alarm, centrál, rádio, hodiny...
|
4.6.06, 20:24 |
|
|
Nepér
|
Taky pozor, na kterém rozsahu jsi měřil, jestli na 10A, pak je odchylka 0,1A v 10% toleranci a nic ti to neřekne, nejpřesněji to změříš na nejbližším vyšším rozsahu, např. 200mA.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
4.6.06, 20:32 |
|
|
Kikan
|
Opravdu jsem to měřil v rozsahu 10A. Zítra to ještě přeměřím v rozsahu 200mA. V autě mám centrál, rádio a hodiny. Nevím jestli to pomůže a jesli jsem to psal, ale formanek je stříkačka.
|
4.6.06, 21:21 |
|
|
Nepér
|
V tom případě pozor na zapojení banánků do správných direk a pozor na přechodový jev, já když připojuju baterku, tak mi to docela slušně zajiskří, protože mám nějaký kondenzátory v zesilovači a tak... no a tahle proudová špička ti může znovu spálit pojistku.
Takže to udělej raději takhle: před měřením si spoj hroty nějakým drátem (prostě je chytneš tak, aby si je spojil), potom tento drátem přemostěný multimetr připoj mezi baterku a auto, jiskra nejiskra, mělo by to stále ukazovat 0, potom pusť ten drát a koukej, co to měří...
|
4.6.06, 21:30 |
|
|
michalkatka
|
Nepér píše: V tom případě pozor na zapojení banánků do správných direk a pozor na přechodový jev, já když připojuju baterku, tak mi to docela slušně zajiskří, protože mám nějaký kondenzátory v zesilovači a tak... no a tahle proudová špička ti může znovu spálit pojistku. Takže to udělej raději takhle: před měřením si spoj hroty nějakým drátem (prostě je chytneš tak, aby si je spojil), potom tento drátem přemostěný multimetr připoj mezi baterku a auto, jiskra nejiskra, mělo by to stále ukazovat 0, potom pusť ten drát a koukej, co to měří...
presne tak, výboj pri pripojení je určite väčší ako 200mA, ten postup je správny...
|
4.6.06, 21:43 |
|
|
Kikan
|
Dneska jsem to byl konečně přeměřit (včera jsem nestíhal), ale výsledek nemám žádný. Měřák mi v rozsahu 10A ukazoval odběr 0,1A. Pak jsem to přeměřil v rozsahu 200mA a ukazoval mi 1,0mA. Takže teď už vím další postup. Starý měřák dát pod kolo auta, nastartovat a jet koupit nový.
|
6.6.06, 17:47 |
|
|
Nepér
|
Tak vyzkoušej jestli něco ukazuje, já nevim, třeba si na baterku připoj nějakou žárovičku a zkus jí přes ten měřák rozsvítit, třeba je to jen pojistka v měřáku...
Nebo je odběr skutečně 1mA, zkus snižovat rozsah ať tam máš víc desetinnejch míst.
Nic proti, ale nechápu, jak někdo nedokáže multimetrem změřit proud...
|
6.6.06, 21:05 |
|
|
Luky Boy
|
Ahoj. Má problém s imobilizérem u felicie. Je to typ Meta a přestal chodit. Někdy jde, někdy ne. Je to vše propojené s alarmem a centrálem, které nejdou delší dobu. Může mi prosím někdo poradit? Děkuji kostial.lukas@seznam.cz
|
27.6.06, 19:20 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Luky Boy píše: Ahoj. Má problém s imobilizérem u felicie. Je to typ Meta a přestal chodit. Někdy jde, někdy ne. Je to vše propojené s alarmem a centrálem, které nejdou delší dobu. Může mi prosím někdo poradit? Děkuji kostial.lukas@seznam.cz
Odpojit.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
27.6.06, 20:22 |
|
|
vopaje
|
Viky píše: Luky Boy píše: Ahoj. Má problém s imobilizérem u felicie. Je to typ Meta a přestal chodit. Někdy jde, někdy ne. Je to vše propojené s alarmem a centrálem, které nejdou delší dobu. Může mi prosím někdo poradit? Děkuji kostial.lukas@seznam.czOdpojit.
To pro laika nebude jednoduché.Možná lepší pro tebe bude najít proč a čím to jde jen někdy a máš půl problému vyřešeno.Buď může vypadávat napětí,nebo uklepané součástky v jednotce/studený spoj-uvolněný z důvodů chvění auta/,nebo nespíná sekundární vývody/to jsou vývody co se mají při odjištění spojit,nebo dát impuls pro sepnutí-třeba ŘJ/.
Doufám že jsem ti nezamotal hlavu,ale chce to pevné nervy a trochu štěstí a jistě se zadaří.čus
|
27.6.06, 21:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|