Autor |
Zpráva |
scorpik
|
bioethanol v palivu
Od 1. září letošního roku se přimíchává 2% bioethanolu do paliva a od 1.1.2009 to bude už 5,5 %. Je bioethanol i ve specialu 91? Co to uděla ze starýma škodovkama? Poznám nějak že mám v benzínu příměs bioethanolu třeba na výkonu, spotřebě? Nebude docházet k vyššímu opotřebení motoru?
|
5.9.07, 17:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Průměrná škodovka jede v podstatě na cokoli, takže jí je jedno, jestli tam má nějaké procento těch bionesmyslů
Spotřeba a výkon by se neměl měnit.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
5.9.07, 17:21 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
teď se ty sračky dávají jen do nafty, je to něco z řepkovýho oleje, do benzínu přijde ten bioethanol až od Novýho roku. No a copak by nám to mohlo dělat? Kulový, je to trocha lihu v nádrži, ten tam na zimu tak jako tak přilejvám.
|
5.9.07, 17:34 |
|
|
cyz
|
Re: bioethanol v palivu
scorpik píše: Od 1. září letošního roku se přimíchává 2% bioethanolu do paliva a od 1.1.2009 to bude už 5,5 %. Je bioethanol i ve specialu 91? Co to uděla ze starýma škodovkama? Poznám nějak že mám v benzínu příměs bioethanolu třeba na výkonu, spotřebě? Nebude docházet k vyššímu opotřebení motoru?
Bioetanol v benzinu vůbec ničemu nevadí, už vůbec ne ve škodovce. Při spalování lihu žádné usazeniny nevnzikají a hoření benzínu nijak nezhoršuje...
|
5.9.07, 17:38 |
|
|
škodař
|
Vít Široký píše: teď se ty sračky dávají jen do nafty, je to něco z řepkovýho oleje, do benzínu přijde ten bioethanol až od Novýho roku. No a copak by nám to mohlo dělat? Kulový, je to trocha lihu v nádrži, ten tam na zimu tak jako tak přilejvám. jaj já kupuju nádražáckou naftu a jednou sem ju dostal v petkách byla upe průsvitná s lechce modrým nádechem a auto si ani při studených startech tolik nekouří přijde mi lepčí než na benzínkách ale nevím co je to zač
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
5.9.07, 19:12 |
|
|
CROWACK
|
škodař píše: Vít Široký píše: teď se ty sračky dávají jen do nafty, je to něco z řepkovýho oleje, do benzínu přijde ten bioethanol až od Novýho roku. No a copak by nám to mohlo dělat? Kulový, je to trocha lihu v nádrži, ten tam na zimu tak jako tak přilejvám. jaj já kupuju nádražáckou naftu a jednou sem ju dostal v petkách byla upe průsvitná s lechce modrým nádechem a auto si ani při studených startech tolik nekouří přijde mi lepčí než na benzínkách ale nevím co je to zač
A to ju leješ do škodivky?? Já na to jezdil na kozím dechu...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
5.9.07, 21:48 |
|
|
Honzik.t
|
není to tak úplně pravda že ethanol autu neškodí. Motor bude v pořádku ale zrychluje to korozi výfukového systému, spalováním ethanolu vzniká v motoru i velmi malé množství kyselin a ty zrychlují korozi. Není to zásadní problém. Na druhou stranu si myslím že je ta trocha lihu spíš přínosem, protože líh na sebe váže vodu a po delším stání auta hlavně v zimě bývá problém se skondenzovanou vodou v benzínu. Dřív se radilo nalít do nádrže trochu lihu a teď to budou dělat za nás
|
6.9.07, 06:16 |
|
|
cyz
|
Honzik.t píše: není to tak úplně pravda že ethanol autu neškodí. Motor bude v pořádku ale zrychluje to korozi výfukového systému, spalováním ethanolu vzniká v motoru i velmi malé množství kyselin a ty zrychlují korozi. Není to zásadní problém. Na druhou stranu si myslím že je ta trocha lihu spíš přínosem, protože líh na sebe váže vodu a po delším stání auta hlavně v zimě bývá problém se skondenzovanou vodou v benzínu. Dřív se radilo nalít do nádrže trochu lihu a teď to budou dělat za nás
To máš sice pravdu, ale to množství je tak malé že zejména u aut s katalyzátorem kde ty výfuky odchází rychleji bude ten rozdíl zanedbatelný
|
6.9.07, 08:41 |
|
|
škodař
|
škodař píše: Vít Široký píše: teď se ty sračky dávají jen do nafty, je to něco z řepkovýho oleje, do benzínu přijde ten bioethanol až od Novýho roku. No a copak by nám to mohlo dělat? Kulový, je to trocha lihu v nádrži, ten tam na zimu tak jako tak přilejvám. jaj já kupuju nádražáckou naftu a jednou sem ju dostal v petkách byla upe průsvitná s lechce modrým nádechem a auto si ani při studených startech tolik nekouří přijde mi lepčí než na benzínkách ale nevím co je to zač máme doma ještě seata toledo rv.95 a tak zháním do něho naftu abych odlechčil náš rodinej rozpočet tedkom sem mohl mít naftu za 22 přímo z rafinérky ale nějakech 200 litrů po kterých to brávám to říkal že mu to nestojí za to se stím crcat říkal půl kubíku minimálně
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
|
6.9.07, 09:00 |
|
|
DRYVER
|
škodař píše: škodař píše: Vít Široký píše: teď se ty sračky dávají jen do nafty, je to něco z řepkovýho oleje, do benzínu přijde ten bioethanol až od Novýho roku. No a copak by nám to mohlo dělat? Kulový, je to trocha lihu v nádrži, ten tam na zimu tak jako tak přilejvám. jaj já kupuju nádražáckou naftu a jednou sem ju dostal v petkách byla upe průsvitná s lechce modrým nádechem a auto si ani při studených startech tolik nekouří přijde mi lepčí než na benzínkách ale nevím co je to zač máme doma ještě seata toledo rv.95 a tak zháním do něho naftu abych odlechčil náš rodinej rozpočet tedkom sem mohl mít naftu za 22 přímo z rafinérky ale nějakech 200 litrů po kterých to brávám to říkal že mu to nestojí za to se stím crcat říkal půl kubíku minimálně
Za 22 ?? Da se urcite sehnat i levneji. Obcas (ale to je malo kdy) mivam i za 16
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
6.9.07, 12:57 |
|
|
CROWACK
|
DRYVER píše: škodař píše: škodař píše: Vít Široký píše: teď se ty sračky dávají jen do nafty, je to něco z řepkovýho oleje, do benzínu přijde ten bioethanol až od Novýho roku. No a copak by nám to mohlo dělat? Kulový, je to trocha lihu v nádrži, ten tam na zimu tak jako tak přilejvám. jaj já kupuju nádražáckou naftu a jednou sem ju dostal v petkách byla upe průsvitná s lechce modrým nádechem a auto si ani při studených startech tolik nekouří přijde mi lepčí než na benzínkách ale nevím co je to zač máme doma ještě seata toledo rv.95 a tak zháním do něho naftu abych odlechčil náš rodinej rozpočet tedkom sem mohl mít naftu za 22 přímo z rafinérky ale nějakech 200 litrů po kterých to brávám to říkal že mu to nestojí za to se stím crcat říkal půl kubíku minimálně Za 22 ?? Da se urcite sehnat i levneji. Obcas (ale to je malo kdy) mivam i za 16
no jo, když je známej traktorista/traferista to se to pak jezdí co??
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
6.9.07, 13:29 |
|
|
škodař
|
DRYVER píše: škodař píše: škodař píše: Vít Široký píše: teď se ty sračky dávají jen do nafty, je to něco z řepkovýho oleje, do benzínu přijde ten bioethanol až od Novýho roku. No a copak by nám to mohlo dělat? Kulový, je to trocha lihu v nádrži, ten tam na zimu tak jako tak přilejvám. jaj já kupuju nádražáckou naftu a jednou sem ju dostal v petkách byla upe průsvitná s lechce modrým nádechem a auto si ani při studených startech tolik nekouří přijde mi lepčí než na benzínkách ale nevím co je to zač máme doma ještě seata toledo rv.95 a tak zháním do něho naftu abych odlechčil náš rodinej rozpočet tedkom sem mohl mít naftu za 22 přímo z rafinérky ale nějakech 200 litrů po kterých to brávám to říkal že mu to nestojí za to se stím crcat říkal půl kubíku minimálně Za 22 ?? Da se urcite sehnat i levneji. Obcas (ale to je malo kdy) mivam i za 16 tj zežeŇ mi za 16 něco já teď budu mít pár týdnů vypadek dodávky té za tech 15 jak beru teď ale žádnou bio řepkovou nechci
|
6.9.07, 14:56 |
|
|
patrik-hp
|
Re: bioethanol v palivu
scorpik píše: Od 1. září letošního roku se přimíchává 2% bioethanolu do paliva a od 1.1.2009 to bude už 5,5 %. Je bioethanol i ve specialu 91? Co to uděla ze starýma škodovkama? Poznám nějak že mám v benzínu příměs bioethanolu třeba na výkonu, spotřebě? Nebude docházet k vyššímu opotřebení motoru?
Hurááá
|
7.9.07, 07:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|