Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 06:50

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 přední náprava š120 
Autor Zpráva
Příspěvek přední náprava š120
Ahoj, jak je u stodvacítky taková tyč co spojuje spodní ramena přední nápravy a je uchycená přes gumu na tom plechu pod kufrem co drží rezervu - je tam k něčemu? Mě totiž uhnilo a upadlo právě to uchycení pod rezervou, tak jsem se chtěl zeptat, jestli to nějak vadí. Díky.

16.5.06, 09:45
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Je to stabilizátor nápravy,který tam být musí !!
Mě to kdysi taky vyhnilo.Musíš to místo vyvařit a stabilizátor přes gumu zase uchytit.

16.5.06, 10:35

Příspěvek Re: přední náprava š120
Jad píše:
Ahoj, jak je u stodvacítky taková tyč co spojuje spodní ramena přední nápravy a je uchycená přes gumu na tom plechu pod kufrem co drží rezervu - je tam k něčemu? Mě totiž uhnilo a upadlo právě to uchycení pod rezervou, tak jsem se chtěl zeptat, jestli to nějak vadí. Díky.

Stabilizátor řízení - není-li tam (či je utržený), tak se ti mohou na nerovnostech příčně rozkmitat kola a auto se stává neovladatelným, dokud nezastavíš.

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

16.5.06, 17:47
Profil ICQ

Příspěvek 
Bez stabilizátoru nemůžeš jezdit rychleji než 10 km/h. Při trochu vyšší rychlosti se při najetí na jakýkoliv hrb či výmol na cestě stane auto neovladatelným a pravděpodobně vyletíš z cesty, pokud nemáš dost zkušeností, abys to zvládl. Mi jednou jenom vyklouzla jedna strana a co se potom dělo v 60km/h s autem bych nepřál nikomu zažít. A to jsem jel se svými dvěma dětmi, no co budu vykládat, hrůza. Tak si dávej pozor :!:

3.9.07, 20:35
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
Duňa píše:
Bez stabilizátoru nemůžeš jezdit rychleji než 10 km/h. Při trochu vyšší rychlosti se při najetí na jakýkoliv hrb či výmol na cestě stane auto neovladatelným a pravděpodobně vyletíš z cesty, pokud nemáš dost zkušeností, abys to zvládl. Mi jednou jenom vyklouzla jedna strana a co se potom dělo v 60km/h s autem bych nepřál nikomu zažít. A to jsem jel se svými dvěma dětmi, no co budu vykládat, hrůza. Tak si dávej pozor :!:

a co třeba favorit ten příčný stabilizátor nemá a jak vyprašuje i na silnici se drží nějaké kmitání mají snad eleminovat tlumiče ne? no jestli máš jeden vylágrovaný tak ten stabilizátor asi jo miloš

3.9.07, 20:42

Příspěvek 
Favorit sice nmá příčný stabilizátor na nápravě, to je pravda. Má stabilizátor v kufru u motoru, a tky kdzž ho kolega "zapomněl" namontovat si užil svoje na cestě.

3.9.07, 20:52
Profil ICQ

Příspěvek 
Duňa píše:
Favorit Má stabilizátor v kufru u motoru, a tky kdzž ho kolega "zapomněl" namontovat si užil svoje na cestě.

A tim myslis co????? Rozpernou tyc mezi tlumici?? Jeste sem nevidel originalniho favorita se stabilizatorem

3.9.07, 21:03
rejpal

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
a co třeba favorit ten příčný stabilizátor nemá a jak vyprašuje i na silnici se drží nějaké kmitání mají snad eleminovat tlumiče ne? no jestli máš jeden vylágrovaný tak ten stabilizátor asi jo miloš

Favorit má tuhou zadní nápravu, takže jedna náprava je "stabilizovaná".

3.9.07, 22:12
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

Příspěvek 
fatal píše:
slovacek.milos píše:

Favorit má tuhou zadní nápravu, takže jedna náprava je "stabilizovaná".

no konečně miloš

4.9.07, 07:01

Příspěvek 
Nikde jsem se nedočetl, jakej je průměr stabilizátoru u serie 120. Nevíte někdo?

11.9.07, 11:53
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Speeder píše:
Nikde jsem se nedočetl, jakej je průměr stabilizátoru u serie 120. Nevíte někdo?

myslím že by to měla být 16 a pak snad dokonce na M byly 17 dá se sehnat i 18-19-20

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

11.9.07, 13:53

Příspěvek 
Speeder píše:

16 užovka 18 emko....

11.9.07, 14:20

Příspěvek 
21 130L/A a jemu podobne v sportovej uprave

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

11.9.07, 14:35
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Zdarec chlapi.Chci se zeptat, mam takovej problemek: Kdyz to rozjedu na 100km/h a vice,tak mi zacne vibrovat volant a vlastne cely predek auta.Pri vyssich rychjlostech intenzita roste.Cim by to mohlo byt??Par dotazu - nevyvazena kola.Co jeste jineho by toto mohlo zpusobovat?DEkuji

3.10.07, 14:19
Profil ICQ

Příspěvek 
Rider Skoda píše:
Zdarec chlapi.Chci se zeptat, mam takovej problemek: Kdyz to rozjedu na 100km/h a vice,tak mi zacne vibrovat volant a vlastne cely predek auta.Pri vyssich rychjlostech intenzita roste.Cim by to mohlo byt??Par dotazu - nevyvazena kola.Co jeste jineho by toto mohlo zpusobovat?DEkuji

Este krive disky alebo krive pneu. Tam potom ziadne vyvazovanie nepomoze.

3.10.07, 14:27
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další