Autor |
Zpráva |
Matheas
|
a se sníženou 120kou a tvrdšíma pružinama přelítnu přes kolo jo? potrebuju to právě vědět!!!
_________________ Škoda 120L, r.v. 87 " Madam "
|
11.9.07, 20:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Martin 007
Dezertér
|
Já řikám jak to bylo u mě...širokou kyvku najetou nemam a snizenou vubec - tu sem jak se rika preskocil až na širokou vlečku.
Proste z nejhorsiho hned na nejlepsi
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
11.9.07, 20:13 |
|
|
Kristensen
|
Matheas píše: hele lidi tak se shodněte, mam z toho hlavu v pejru, někdo mi řekne že náprava z rapida je zbytečná, a jinej napíše že si ji tam mám dát že je to mnohem lepší
Hele podle mě je jízda s nápravou Š130 uplně jiná než s obyč. Ta stotřícová je podle mě při jízdě stabilnější ale to je asi tak vše pro její dobro, podle mě je tak stabilní až je nevyspitatelná. Tlačíš to do zatáčky a ona drží drží a pak trošku nečekaně ustřelí sice ta hranice kdy se dostává do smyku je o hodně dál než u obyč nápravy ale zase tam je rychlý nečekaný náběh do smyku a podle mého dojmu je i taková měkčí. Obyč náprava ze šáde se dostane do smyku sice dřív ale plynule a příjde mě tužší, horší je to s praskáním poloos ale na 130 taky praskaj, sice o hodně míň ale taky. Měl jsem obě nápravy na jednom autě a jsou to moje poznatky a zkušenosti, je jasné že každý máme jiný názor.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
11.9.07, 20:16 |
|
|
Matheas
|
no a ty tlumiče HP mi ale zase nepujdou na tu druhou nápravu co? teda to je dilema
|
11.9.07, 20:20 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
Hele podle mě je jízda s nápravou Š130 uplně jiná než s obyč. Ta stotřícová je podle mě při jízdě stabilnější ale to je asi tak vše pro její dobro, podle mě je tak stabilní až je nevyspitatelná. Tlačíš to do zatáčky a ona drží drží a pak trošku nečekaně ustřelí sice ta hranice kdy se dostává do smyku je o hodně dál než u obyč nápravy ale zase tam je rychlý nečekaný náběh do smyku a podle mého dojmu je i taková měkčí. Obyč náprava ze šáde se dostane do smyku sice dřív ale plynule a příjde mě tužší, horší je to s praskáním poloos ale na 130 taky praskaj, sice o hodně míň ale taky.
Docela i souhlasim...s užovkou sem nalit do zatacky a když to bylo moc tak se jakoby plynule vyhrnula až se přetocila nakonec...
S vlečkou udelam sup do zatacky...auto se zakousne nakloni a drzi drzi...nahyba se vic a vic a porad drzí a najednou v tom nejblbejsim miste samozrejme ustrelej brutalne kola a koukas tam odkud si prijel...pokud vse dopadne dobře...chce to jenom vychytat ten okamzik a je to parada poto...
Už sem se s tim naucil jezdit na tech mych kolech navic a kazdej cumi co si to auto nechá libit...horsi je to zase za deste a snehu...to zase siroke pneu ne-e...a uz vubec ne-e ojeté
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
11.9.07, 20:25 |
|
|
Matheas
|
tak už jsem to tady s kolegou šemíkem pořešil, náprava zustane, dám tvrdší silentbloky ze 130 a vystužím ramena, mimochodem nemáte někdo nějakej návrh na vystužení ramen?
|
11.9.07, 20:38 |
|
|
Kristensen
|
Matheas píše: tak už jsem to tady s kolegou šemíkem pořešil, náprava zustane, dám tvrdší silentbloky ze 130 a vystužím ramena, mimochodem nemáte někdo nějakej návrh na vystužení ramen?
Pokud chceš zlepšit to vyvracení kol tak opravdu funguje vyrobení silonových podložek pod poloosy tam kde se spojujou s ramenem, místo těch gumovejch proužků, víš kde? Tam jak je prostě poloosa položená na rameno. Mám na to doma výkres ale někde to bylo i tady na netu možná přímo na techwebu.
|
11.9.07, 20:46 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Kristensen píše: Pokud chceš zlepšit to vyvracení kol tak opravdu funguje vyrobení silonových podložek pod poloosy tam kde se spojujou s ramenem, místo těch gumovejch proužků, víš kde? Tam jak je prostě poloosa položená na rameno. Mám na to doma výkres ale někde to bylo i tady na netu možná přímo na techwebu.
Ale to neni problem kyvky, nybrz vlecky Ja bych tedy tim vykresem nepohrdl, protoze me to ceka Jinak na kyvku tvrdej sajlentblok nema vyznam, sezen si vlecku
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
11.9.07, 20:48 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
Rovnou komplet vyztužit doporučuji...poradit s detaily mohu já...či moje garáž...nebo Matthes...já to absolvoval v lete a Matthes to dela ted...
Výztuhy objednany ze www.skodateam.cz
|
11.9.07, 20:49 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Martin 007 píše: Rovnou komplet vyztužit doporučuji...poradit s detaily mohu já...či moje garáž...nebo Matthes...já to absolvoval v lete a Matthes to dela ted... Výztuhy objednany ze www.skodateam.cz
Ja to varim stridavou eletrikou, tak sem zvedav jesi se mi to nerozsype. Martin to ma COckem
Jinak toho chlapa co to prodava je potreba chvili uhanet aby to poslal, ale qalita dobra
|
11.9.07, 20:54 |
|
|
Kristensen
|
Koukni sem do sekce Prodej - Podvozek - Výztuhy LA http://skoda-upravy.wz.cz/main/index.php
za ty kačky si myslím že nemá cenu se s tím dělat.
|
11.9.07, 20:55 |
|
|
Kristensen
|
Matthes píše: Martin 007 píše: Rovnou komplet vyztužit doporučuji...poradit s detaily mohu já...či moje garáž...nebo Matthes...já to absolvoval v lete a Matthes to dela ted... Výztuhy objednany ze www.skodateam.czJa to varim stridavou eletrikou, tak sem zvedav jesi se mi to nerozsype. Martin to ma COckem Jinak toho chlapa co to prodava je potreba chvili uhanet aby to poslal, ale qalita dobra
Já ty první ramena měl taky elektrikou a držej do dnes a to jsem ještě vzal nějakou trojku elektrodu, pomalu na kolejnice a jak to rameno vylisovaný jako-by ze dvou půlek tak jsem ho vzal pěkně mezi v tej škvíře, a celkově jsem to vařil vždycky tak po 2cm sváru a pak jsem šel kouřit newbo na druhý rameno aby se nezkroutily.
|
11.9.07, 20:58 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Jasny, nevohrat pulku po cely dylce ... S tou skvirou polaboruju zejtra, asi taky udelam, tlusty elektrody mam taky ale co na to rika chudak svarecka jinak varim cca 1,5mm elektrodama
|
11.9.07, 21:00 |
|
|
Matheas
|
a jaký mám koupit? ty cenu jsou celkem fajn:-)
|
11.9.07, 21:05 |
|
|
Kristensen
|
Matheas píše: a jaký mám koupit? ty cenu jsou celkem fajn:-)
Pokud koukáš na odkaz ode mě tak to jsou na obrázku ty druhý od vrchu, jsou to jen ty 4ks pásovice s cenovkou 300
|
11.9.07, 21:08 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|