Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 07:31

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 zapojení dálkových+mlhové 
Autor Zpráva

Příspěvek zapojení dálkových+mlhové
čauwes, chtěl bych se zeptat, jestli by šli nějak zapojit světla- no když pustim dálkový, aby se přitom rozsvítili mlhovky, ale když pustim mlhovky, tak aby ty dálkový nesvítili.... prostě v mlze aby svítili jen mlhovky a tlumený, no a když pojedu v noci s dálkovejma tak aby svítili i mlhovky díííky moc

11.9.07, 12:47
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: zapojení dálkových+mlhové
Napadá mě jedině propojit to s dálkovýma přes diody, s tím že by to bylo od dálkových do mlhovek v propustném směru.

11.9.07, 13:48
Profil ICQ

Příspěvek 
kdyz budes spinat ty mlhovky dalkovejma pres rele tak ti se ti to opacne nebude zapinat

11.9.07, 14:19

Příspěvek 
Je to jednoduchý, přes diodu spojíš ovládací napětí pro relé na dálkový s ovládacím napětím relé na tlumený.
Mám to tak taky a přes vypínač, ale...
Mám takovou zkušenost z provozu:
-noc, okresky, úplná tma, dálkový světla zapnutý, kdykoliv nejede nic proti, nebo předemnou
-k tomu svítej i mlhovky, podle našeho zapojení
Jenže... Dálky svítí do dálky a mlhovky tak 10 m před auto, takže výsledek je takovej, že 10m před autem je sice světla strašně moc, ale díky tomu se zorničky v oku přivřou, aby to nebylo přepálený a ve výsledku vidíš do dálky hůř, takže mlhovky jsem vypnul a do dálky jsem viděl líp :)
Ideální by bylo, aby šly mlhovky jen se světelnou houkačkou, ale bohužel to nejde v páčce oddělit a vymýšlet k tomu nějakou šílenou logiku přiblikávání mlhovek je kravina.

11.9.07, 14:41
Profil ICQ

Příspěvek 
jj díky, takže na to seru :D

12.9.07, 18:40
Profil ICQ

Příspěvek 
Nepér píše:
Je to jednoduchý, přes diodu spojíš ovládací napětí pro relé na dálkový s ovládacím napětím relé na tlumený.
Mám to tak taky a přes vypínač, ale...
Mám takovou zkušenost z provozu:
-noc, okresky, úplná tma, dálkový světla zapnutý, kdykoliv nejede nic proti, nebo předemnou
-k tomu svítej i mlhovky, podle našeho zapojení
Jenže... Dálky svítí do dálky a mlhovky tak 10 m před auto, takže výsledek je takovej, že 10m před autem je sice světla strašně moc, ale díky tomu se zorničky v oku přivřou, aby to nebylo přepálený a ve výsledku vidíš do dálky hůř, takže mlhovky jsem vypnul a do dálky jsem viděl líp :)
Ideální by bylo, aby šly mlhovky jen se světelnou houkačkou, ale bohužel to nejde v páčce oddělit a vymýšlet k tomu nějakou šílenou logiku přiblikávání mlhovek je kravina.

Počkej počkej..

Při světelné houkačče přeci svítí i potkávačky, takže za pomoci jednoho relé či tranzistoru, diody by se toho dalo docílit, ne?

13.9.07, 15:10

Příspěvek 
Světělná houkačka ale taky funguje, když jsou potkávačky vypnutý...
Myslíš udělat podmínku, když dálkový a zároveň potkávačky, tak rozsviť mlhovky jo?
A co když budou potkávačky vypnutý, to to neblikne...
Přemýšlel jsem nad tím, ta logika je vcelku šílená.

13.9.07, 16:00
Profil ICQ

Příspěvek 
Nějak tak jsem to myslel... To že to neblikne když nebudou svítit potkávčky mě napadlo také, ale zase vzhledem k tomu, že se dneska musí neustále svítit tak by to možná ani tolik nevadilo.. :roll:

13.9.07, 16:08
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]