Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 07:58

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
 Zapojení autoalarmu 
Autor Zpráva

Příspěvek Zapojení autoalarmu
Tak se blíží zima a já musím svoji novou Felinku opatřit dálkačem a alarmem rovnou...mám jen origo centrál na klíč. Chystám se namontovat Radix 4T, který mám objednaný na www.levnealarmy.cz. Budu to montovat asi za deset dní, kde nebufdu mít přístup na net a nebudu se moct s nikým poradit, tak byc hsi chtěl jen ujasnit pár věci.... Takže prvně napájení. Zapojím v pojistkové skříni nahoře na pravo pod tu matku a druhý drát někde uzemním..je tak? Snad jo... a pak další věc..z řídíci jednotky alarmu vede jeden drát na směrovky...a to zapojím kde? Taky v pojistkové skříni? Kam byste umístily sirénu? A další věc...jak jednoduše a efektivně spojovat dva nebo tři dráty? Nechci ty dráty motat do sebe a pak zavázat izolačkou.... Toť zatím vše...se ptám protože elektrice moc nerozumím a nerad bych něco pos...l:) Díky

23.9.07, 16:20
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
s těma napájecíma kabelama to máš správně jo a stěma blinkrama já jsem tam měl dva dráty jeden šel na pravou stranu blinkrů a druhý na levou stravů blinkrů připoji jsem to k páčce pod volantem co označeni konektoru tam je :49aL je levá směrovka ;a 49aR je pravá směrovka je jedno kterej drát napojiš na levou a kterej na pravou směrovku a pokud tam máš opravdu jen jeden drát na ty směrovky tak to přijde připojit do pojistkové skříně ale teť nevim na jaky konektor,siránu bych umisti do motoru někde jak je brzdovej posilovač,já dráty spojuju buť že je spájím a navleču naně smršťovací bužírku a zatavim nebo když to potřebuji připojit na nějakej stávájící průchozí drát tak pájkou zněj opálim kousek izolase pak kolem něj omorám drát a spájim je dosebe a pak pořádně omotám izolačkou.Kdybys měl ještě nejakej dotaz tak se ptej pokud budu vědět poradim. :wink:

23.9.07, 17:04

Příspěvek 
Milan Koukal píše:
s těma napájecíma kabelama to máš správně jo a stěma blinkrama já jsem tam měl dva dráty jeden šel na pravou stranu blinkrů a druhý na levou stravů blinkrů připoji jsem to k páčce pod volantem co označeni konektoru tam je :49aL je levá směrovka ;a 49aR je pravá směrovka je jedno kterej drát napojiš na levou a kterej na pravou směrovku a pokud tam máš opravdu jen jeden drát na ty směrovky tak to přijde připojit do pojistkové skříně ale teť nevim na jaky konektor,siránu bych umisti do motoru někde jak je brzdovej posilovač,já dráty spojuju buť že je spájím a navleču naně smršťovací bužírku a zatavim nebo když to potřebuji připojit na nějakej stávájící průchozí drát tak pájkou zněj opálim kousek izolase pak kolem něj omorám drát a spájim je dosebe a pak pořádně omotám izolačkou.Kdybys měl ještě nejakej dotaz tak se ptej pokud budu vědět poradim. :wink:

Supr supr supr.... moc jsi mi pomohl... Ale určitě se ozvu ještě:)

23.9.07, 17:12
Profil ICQ

Příspěvek 
Takže ještě jedna věc.... já nemám dveřní spínače na zadních dveřích, tak je tam budu muset dát no a teda to fakt netuším, jak to tam dát co kam zapojit...

23.9.07, 17:31
Profil ICQ

Příspěvek 
no nevim jak je to přesně vzadu se dveřnim a spínačama na feldě ale drát od toho spínače dropojiš s drátem od spínače z přednich dveřich
to uděláš jak napravé tak i na levé straně
jo stěma spínačama bych to vyřešil jednoduše udělal bych to jak je to na přednich dveřich na favoritě nebo na škodovce a je po problému ale možná ti někdo poradí něco jiného kdo už do zadnich dveřich na feldu montoval ten dveřni spínač já jsem nikdy neměl tu čest
.

23.9.07, 17:37

Příspěvek 
Milan Koukal píše:
no nevim jak je to přesně vzadu se dveřnim a spínačama na feldě ale drát od toho spínače dropojiš s drátem od spínače z přednich dveřich
jo stěma spínačama bych to vyřešil jednoduše udělal bych to jak je to na přednich dveřich na favoritě nebo na škodovce a je po problému ale možná ti někdo poradí něco jiného kdo už do zadnich dveřich na feldu montoval ten dveřni spínač já jsem nikdy neměl tu čest
.

Asi jo..uvidím až mi to dojde, jak to bude vypadat.... Zatím díkec

23.9.07, 17:53
Profil ICQ

Příspěvek 
neni zač :wink:

23.9.07, 17:57

Příspěvek 
Milan Koukal píše:
.

Kamos montoval si taky alarm a sehnal original dveřní spínač nebo jak se to jmenuje u DS Technik. Tak se tam mrkni.

24.9.07, 07:20

Příspěvek 
Hele kam byste umístili řídící jednotku alarmu ve felicii? chtěl jsem to dát někam pod kastlík u spolujezdce nebo tak, ale tam to není kde přichytit pořádně. Napadlo by někoho něco? Nebo kam se to normálně dává?

28.9.07, 18:34
Profil ICQ

Příspěvek 
Jura píše:
Hele kam byste umístili řídící jednotku alarmu ve felicii? chtěl jsem to dát někam pod kastlík u spolujezdce nebo tak, ale tam to není kde přichytit pořádně. Napadlo by někoho něco? Nebo kam se to normálně dává?

Lehni pod pristrojovku a kde bude misto tam to dej. Jestli ma ta jednotka v sobe senzor na otres tak by bylo nejlepsi nekam na karoserii nebo k necemu pevnemu. Pokud to nema otresovy snimac tak to muzes pripaskovat treba k nejakemu svazku elektriky.

28.9.07, 19:36

Příspěvek 
Tohle je sice navod pro Jablotron, ale pripojovaci body jsou tam popsany vic nez slusne a mista pro napojeni treba smerovek nebo IMO plati vseobecne...

http://www.jablotron.cz/docs/manualy/tdf52502.pdf

Takze hodne zdaru

13.10.07, 11:56
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 11 ]