Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 06:54

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Předělávka "klasických"předních světel na H4 
Autor Zpráva

Příspěvek Předělávka "klasických"předních světel na H4
Zdravim.Mám zase jeden blbej dotaz.Potkalo mě neštěstí a musim teď jezdit do práce stejně jako většina lidí už před šestou ranní.Mám starou Octavii combi r.v.1967 a problém je ten,že s klasickejma žárovkama vidim v noci celkem kulový.Tudíž se chci zeptat,jestli někdo neví,jak by se tahle původní světla dala předělat na halogeny.Kamarád mi říkal,že snad existovaly nějaký přechodky,aby žárovka přesně sedla do paraboly atd,,ale nic konkrétního neví.Předem díky.

30.9.07, 15:06
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Hliník navždy.

Příspěvek 
:shock: Neches si radsi koupit nejaky novejsi model? Treba 120? A tohohle veterana nekam ulozit aby netrpel destem a zimou ... ?

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

30.9.07, 15:15
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
No,na to jsem se zrovna neptal,ale když už...
Existuje pro to nějaký pádný argument?

30.9.07, 15:28
Profil ICQ

Příspěvek 
Hawk 75 píše:

jo Octavii combi r.v.1967 si šetři ,lešti a ofukuj prach a na ježdění do práce 120ka nebo kolo :lol:

Ford Focus - 1,8 TDDi - 66kW - 1/2001 - Hatchback - Gold http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=9450

30.9.07, 15:50

Příspěvek 
Hawk 75 píše:

argumentem je to ze jestli je to auto v dobrem stavu tak jej neni po renovaci problem prihlasit jako veteran...a takove kary stoji velke penize... jenom zrenovovane eRko jde od 50ti nahoru

Škoda 742 Forever Team
Škoda TW Coupe Club

30.9.07, 15:54
Profil ICQ

Příspěvek 
Oktávii jsem dostal po prvním majiteli před třemi lety.Tehdy měla najeto poctivých 85 000 km.Já s ní najel přes 45 000 a motor je stále bez GO.Nezastírám,že Barča už si taky usosne trošku oleje,ale na emisích v lednu při 120 000 km byla v normě.Přísahám,že vyjma toho,že mi kvůli špatnému plováku v nádrži došel beznín,mě ještě nikde nenechala :!: A to ji nijak nešetřim.
Když čtu problémy škodovek ein hundert etwas,který se tady na fóru řeší a v mnoha případech je mají pořád ty samí lidi,auto z řady Š-1000MB - 136 vč.Favorita nechcuk.

30.9.07, 16:13
Profil ICQ

Příspěvek 
Hale, v pohodě se dají sehnat žárovky co jsou H4 ale mají patici z klasické žárovky. Mám je v žigulu a je to ohromná změna k lepšímu. Jmenují se tuším R2

A co napětí v síti? je OK?

30.9.07, 16:37

Příspěvek 
Šemik píše:
Hale, v pohodě se dají sehnat žárovky co jsou H4 ale mají patici z klasické žárovky. Mám je v žigulu a je to ohromná změna k lepšímu. Jmenují se tuším R2

A co napětí v síti? je OK?

Děkuji Ti,dobrá vílo.Už jsem pohledal, na netu a mohlo by to být ono. :lol:
Napětí je dobrý.Teda při jízdě.Když stojim na křižovatce,tak světla mírně pohasnou,ale to je dáno dynamem.Když lehce zaplinuju,tak je to O.K.Prostě dynamo.
Hned zítra jedu shánět :)

30.9.07, 16:51
Profil ICQ

Příspěvek 
len pred montazou tych R4 ziaroviek si skontrolu stav parabol, hlavne to, ci nie su zo zadnej strany niecim zamazane... H4 sa zahrievaju odost viac, nez klasicke ziarovky a mohla by sa spalit a skorodovat parabola

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

30.9.07, 17:58
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
no zarovky tram asi pujdou .. mam pocit ze staci proriznout drazku aby tam h4 sla zacvaknout... ale nevim jestli to pomuze oktavka je proste stare auto a svetla jsou dost mala.... a taky ta zarovka se vice hreje ... nevim co by to udelalo.... jinak dobijeni.... dynamo je taky celkem problem... musis porad svitit... bylo by lepsi pak tu elektriku posilit alternatorem... ale to uz je na tobe.... jinak ja mam klasickou oktavii rok 63 najeto asi 72000 ma spatny lak ted do ni shanim prevodku rizeni.... kdby si toho kombika chtel prodat...... rekni.. kterej to je ... ten se zadnimi svetly ze S100 nebo starsi...s kridelky..... pokud muzes dej fotku

30.9.07, 18:21
Profil ICQ

Příspěvek 
ventYl: Díky za rady,dám bacha.Paraboly mam suchý s dobrým chromem,tak to nejdřív vyzkoušim na nějakejch starších,ještě dobrejch.

Jiri: Je to combi s křídýlkama.Fotku bohužel nemam,takže neukážu 8) .K oktávce gratuluju,já mam taky ještě jednoho dalšího kombíka.Ten projde příští rok kompletní generálkou a bude na "véčka".Ale každopádně tuhle "pracovní" oktávku neprodám.Ale díky.
Ad alternátor:Možná časem bude.

Jináč.Děkuji všem za rady.

30.9.07, 18:54
Profil ICQ

Příspěvek 
No teda.... s kridylkama... ja prave tohohle shanim.... mam normalni a jeste bych chtel kombika ale prave tohohle .. ne novejsi.... ten starsi je hezci... jinak shanim nejakej kontakt na dily .. nejlepe nove ... potrebuji prevodku rizeni... kdyby si o necem vedel napis.. jinak budu mit snad jeste celou oktavku na ND tak snad to dam nejak dohromady...

30.9.07, 19:25
Profil ICQ

Příspěvek 
Čéče můžu Ti poradit snad jen dvě věci.

Ta první,to je fórum,kde vykecávaj lidi se stejšnama,Spartakama,oktávkama a vším,co je trochu podobný.Odkaz je: http://forum.predseda.com/index.php?sid ... 6c49e61eb2 Ti kluci tam rozumí ledasčemu a ledacos taky mají navíc.

A ta druhá je adresa firmy Pragos,která se zabývá čs.poválečnými veterány a dá se tam proklikat až k jejich "mototechně".Mají tam různý věci nový i použitý,tak se zkus dotázat tam.Je to: http://www.pragos.cz/

30.9.07, 20:01
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
a co nový žárovky :idea: mam tu 40/45W s kulatou přírubou :wink:

30.9.07, 20:12
Profil ICQ

Příspěvek 
Pragos tam uz sem koukal... a ten odkaz supr... diky to se bude hodit....

30.9.07, 20:35
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další