|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
Autor |
Zpráva |
kvakorius
|
Ložisko předního kola
Jaké je ložisko v předním kole na fávu 89.':idea:' Mám na mysli číslo ložiska a je to ložisko něčím atypické nebo ne.Dá se sehnat v prodejně ložisek nebo se musí kupovat v mototechně. kolik asi tak stojí A ještě nějaký odkaz na jeho výměnu Prosím:!
_________________ Fanouš 89. - 136 L - LPG - GO-OK
Absolutní spokojenost.
|
29.9.07, 11:50 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
krysolet007
Příspěvky: 597 Bydliště: uprostřed myšlené spojnice bodů Břeclav a Hodoš :-)
|
Jooo, taky mě to čeká. Hučí jak hrom, budu ho muset též vyměnit. Ta cena: třeba na http://www.autodilykrc.cz ho mají za 365,- a na http://obchod.autokelly.cz/ za 268 nebo za 908 (originál). Když jsi od Hodoša, nevíš jestli je tam někde mototechna? Vím akorát o té u radnice, ale tam mají velký prd...
_________________ Favorit 136L r.v. 1990, červená apollo 8302
|
29.9.07, 12:46 |
|
|
Kristensen
|
Povolíš centrální matku na poloose zvedneš auto sundáš kolo, odpojíš kulák řízení, odděláš spodní šroub na třmenu brzdy vyklopíš ho nahoru a vysuneš na čepu směrem k motoru, vyhodíš destičky sundáš ten držák destiček, zahodíš kotouč, povolíš spodní šroub na tlumiči, povolíš dolní kulák na rameni a rameno vyvěsíš, vytáhneš ten povolenej šroub na tlumiči a zklepneš celej náboj z tlumiče, dávej si pozor na poloosu, pořád se ji snaž udržovat poloze v kterej je namontovaná, až budeš z ní sundávat náboj tak pořád tlač poloosu směrem k motoru do převodovky a sundej celej náboj, hoď ho na stůl vyrazíš z něj ten unašeč co se točí co na něm byl kotouč, odděláš velkou segerovku která drží to ložisko v náboji a ložisko vyboucháš ven. nejlepší je kdyby jsi měl dílenskej lis protože mlátit do všeho je takový no mě to příjde blbý No pak vemeš nový ložisko šoupneš ho do náboje, nejlepší přípravek pro nalisování je starý ložisko, protože ho tam musíš cpát přes ten venkovní kroužek ložiska. Až tam bude tak zajistíš segerkou podložíš to za středovej kroužek a nalisuješ unašeč. Namontuješ to celý do auta. Někdy na tom unašeči zůstane kroužek z ložiska já ho nařezávám flexou pak praštím do řezu sekáčem a on křupne a jde dolu.
snad jsem na nic nezapoměl
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
29.9.07, 17:32 |
|
|
Ondras83
|
Kristensen píše: Povolíš centrální matku na poloose zvedneš auto sundáš kolo, odpojíš kulák řízení, odděláš spodní šroub na třmenu brzdy vyklopíš ho nahoru a vysuneš na čepu směrem k motoru, vyhodíš destičky sundáš ten držák destiček, zahodíš kotouč, povolíš spodní šroub na tlumiči, povolíš dolní kulák na rameni a rameno vyvěsíš, vytáhneš ten povolenej šroub na tlumiči a zklepneš celej náboj z tlumiče, dávej si pozor na poloosu, pořád se ji snaž udržovat poloze v kterej je namontovaná, až budeš z ní sundávat náboj tak pořád tlač poloosu směrem k motoru do převodovky a sundej celej náboj, hoď ho na stůl vyrazíš z něj ten unašeč co se točí co na něm byl kotouč, odděláš velkou segerovku která drží to ložisko v náboji a ložisko vyboucháš ven. nejlepší je kdyby jsi měl dílenskej lis protože mlátit do všeho je takový no mě to příjde blbý No pak vemeš nový ložisko šoupneš ho do náboje, nejlepší přípravek pro nalisování je starý ložisko, protože ho tam musíš cpát přes ten venkovní kroužek ložiska. Až tam bude tak zajistíš segerkou podložíš to za středovej kroužek a nalisuješ unašeč. Namontuješ to celý do auta. Někdy na tom unašeči zůstane kroužek z ložiska já ho nařezávám flexou pak praštím do řezu sekáčem a on křupne a jde dolu. snad jsem na nic nezapoměl
ten unašeč co se na něm točí kolo je náboj kola a to, do čeho lisuješ to ložisko je těhlice, ale to jen tak pro upřesnění, kristensen ti to vysvětlil krásně, ale bacha na to ložisko, má plastovou klec
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
29.9.07, 21:42 |
|
|
Kristensen
|
já jsem mu to napsal po lidsku, páč jsem se kolikrát setkal s tím i v krámě že když jsem chtěl objednat celou TĚHLICI tak prodavač nevěděl o co jde a včera jsem potřeboval 1L převoďáku W75 no když jsem se na něj na pumpě zeptal tak mě řekli co že to chci za olej že nic takovýho už dávno neexistuje
|
30.9.07, 18:20 |
|
|
Ondras83
|
Kristensen píše: já jsem mu to napsal po lidsku, páč jsem se kolikrát setkal s tím i v krámě že když jsem chtěl objednat celou TĚHLICI tak prodavač nevěděl o co jde a včera jsem potřeboval 1L převoďáku W75 no když jsem se na něj na pumpě zeptal tak mě řekli co že to chci za olej že nic takovýho už dávno neexistuje
AHA
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
30.9.07, 19:49 |
|
|
kvakorius
|
Takže, móóóóóc dík za radu !!!':lol:'Ložisko koupený a jdu na to!! A už dokonce znám pojem " TĚHLICE " heč.':wink:'
Absolutní spokojenost.
Naposledy upravil kvakorius dne 2.10.07, 07:23, celkově upraveno 1
|
1.10.07, 10:34 |
|
|
Kristensen
|
Tak mnoho zdaru a bacha na to bouchání kladivem do ložiska
|
1.10.07, 15:08 |
|
|
kvakorius
|
Oerace proběhla přesnně podle harmonogramu ':lol:' Akorád mám problém s tím, že už neslyším jestli se mi točí kola !!!':!:'':lol:'':lol:'':lol:'':lol:'
Absolutní spokojenost.
|
2.10.07, 07:28 |
|
|
Kristensen
|
Tak to je dobrý ne? Průser by byl kdyby jsi to slyšel a ještě kdyby jsi rozpoznal který se točí víc a který míň
Hlavně doufám že jsi vše dotáhnul alespoň tak jak bylo, hlavně středovou matku na poloose na krev.
|
2.10.07, 20:04 |
|
|
kvakorius
|
JOJO ':lol:'':wink:'':lol:'':wink:'':lol:'':wink:'':lol:'':wink:'
Absolutní spokojenost.
|