Autor |
Zpráva |
michalkatka
|
Martin píše: michalkatka píše: my sme raz bastlili niečo a indučku zo 120 sme budili obyčajným prerušovačom (tiež zo škodovky) fungovalo to normálne, hádzalo to pulzy... To ono by to fungovalo, ale kdo by to pořád ručně přerušoval.
čo chceš ručne, prerušuvač na smerovky nemusíš ručne prerušovať
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
7.10.07, 20:43 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Martin
|
Ajo takhle, to by šlo, ale chtělo by to asi něco rychejšího.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
7.10.07, 20:46 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
michalkatka píše: Martin píše: michalkatka píše: my sme raz bastlili niečo a indučku zo 120 sme budili obyčajným prerušovačom (tiež zo škodovky) fungovalo to normálne, hádzalo to pulzy... To ono by to fungovalo, ale kdo by to pořád ručně přerušoval.
no určitě to chce domakat aby to VN tam lítalo samo, aby se mohl člověk soustředit na ten kabel miloš
|
7.10.07, 20:47 |
|
|
Martin
|
Ten přerušovač by šel, ale bylo by to asi dost pomalé. Chtělo by to podle mě odhadem asi tak 10 impulzů na sekundu.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
7.10.07, 20:51 |
|
|
Šemik
|
Ja to jdu zkusit, stejne nemam co delat
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
7.10.07, 20:52 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Tak ono by to slo pomoci vice polovyho rele a kondiku elektrolytickyho. Kondik by urcoval dobu zapnuti a pres tranzistor poustet proud do VN civky (+ asi zhaseci dioda). Mechanicky radeji nez elektronicky, kdyz si vzpomenu kolik mi dalo prace ukecat ucitele aby vyskrtl z prakticky maturity 555
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
7.10.07, 21:00 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
co mě teda na tom dost zaráží že jsem to ani nikde nečetl kabel se řeší jen ohmetrem a u osciloskopu jsem se zatím dostal k normálnímu průběhu VN a průběhu při špatné kompresi, ale aby někdo v servisu diagnostikoval kabely na izolaci to opravdu zatím žádná zkušenost pokud to nemá ty kovové mršky je to slyšet nebo v noci vidět, ještě mě napadla taková finta udělat si jeden nebo dva dlouhé kabely CU a postupně to měnit třeba když jsem to měl u megana tak jsem i odpojoval kabely a všechny ubraly a bylo to kabelama netáhlo kouřilo, cukalo, miloš
|
7.10.07, 21:02 |
|
|
Šemik
|
Tak sem to zkousel - prime spojeni prerusovace a civky nefungovalo, prerusovac prerusoval ale jiskra nebyla
Zkusíl jsem to jeste pres rele a jako zatez jednu mlhovku od Matthese a pak to blesk delalo peknej, letel jsem daleko
|
7.10.07, 21:12 |
|
|
michalkatka
|
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
8.10.07, 07:20 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
8.10.07, 11:26 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Šemik píše: Tak sem to zkousel - prime spojeni prerusovace a civky nefungovalo, prerusovac prerusoval ale jiskra nebyla Zkusíl jsem to jeste pres rele a jako zatez jednu mlhovku od Matthese a pak to blesk delalo peknej, letel jsem daleko
tak mi to ještě namaluj jak jsi to zapojil miloš
|
8.10.07, 17:32 |
|
|
Šemik
|
Hhe, no pokud to chceš tahle řešit.. Ale nějaká ta elektronika od Martina by byla jistě lepčí
mmnt, namaluji schema
EDIT : No tak schema nebude, imageshack to nechce nahrat
Zkusim ti to poslat jako mail
|
8.10.07, 17:55 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
tak jsem se bavil dneska s největším odborníkem autoelektrikářem ze škodovky a ten mi řekl že je nejlepší si udělat nové kabely jako zkušební, ale že to musím poznat když je budu postupně odpojovat, tak jsem mu řekl že už ve dvou případech to nebyla pravda na volnoběh je jiný přeskokový odpor než za jízdy no nakonec jsme to zamluvili a nic tak to dopadne tou zkoušečkou a ještě si udělám z CU kabely a bude asi jasno miloš
|
10.10.07, 18:53 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|