| Autor |
Zpráva |
|
FerdikF
|
 Fridex
Ahoj v létě jsem dělal hlavu a protože u nás na benzině neměli zelenej fridex G48 ale jen růžovej G-PLUS dal jsem tam ten. Teď jsem tu koukal na pár diskuzí, že to není úplně dobrý.
Mám ho tam nechat, nebo raději vyměnit za zelený.
|
| 8.10.07, 08:58 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
 Re: Fridex
FerdikF píše: Ahoj v létě jsem dělal hlavu a protože u nás na benzině neměli zelenej fridex G48 ale jen růžovej G-PLUS dal jsem tam ten. Teď jsem tu koukal na pár diskuzí, že to není úplně dobrý. Mám ho tam nechat, nebo raději vyměnit za zelený. )
svého času jsem ho prosazoval G 12, je to žrout všechno ti prožere chladič, těsnění když ho hned vyleješ ušetříš dej zelený miloš
|
| 8.10.07, 18:28 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Řeším podobný problém, jakou chladící kapalinu do Favorita? Potřeboval bych něco opravdu antikorozivního, rozežrané už je to dost díky předchozí kapalině...
Zkoušel jsem jednou namočit kus oceli do obyčejné pitné vody a ten samý o kousek vedle do destilky. Po uschnutí byla na místě destilky rez, na místě pitné vody rez nebyla. Takže otázka, nebylo by lepší lít do chladiče pitnou vodu?
A další otázka, nebylo by úplně nejlepší mít v chladícím okruhu transformátorový olej?
|
| 8.10.07, 18:45 |
|
 |
|
Radic
Registrován: 19.5.07, 16:50 Příspěvky: 3202 Bydliště: Bánov (okr. Uh. Hradiště)
|
fatal píše: A další otázka, nebylo by úplně nejlepší mít v chladícím okruhu transformátorový olej?
tak myslim ze by to bylo moc huste a v zime ani nemluvim...taky nevim jak by to lezlo chladicem. No a na zaver...nechtel bych to vypoustet...to si vzit tak dva dny dovolenou 
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
| 8.10.07, 18:52 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Radic píše: ...nechtel bych to vypoustet...
To bys nevypouštěl. Odpařit se nemá co, spoje by netekly, prožrané těsnění hlavy by se taky nekonalo.
Ale třeba se pletu a je to ještě větší svinstvo... Proto se ptám.
|
| 8.10.07, 18:57 |
|
 |
|
Šemik
|
Na olej bys to neuchladil 
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 8.10.07, 18:59 |
|
 |
|
Jura
|
A dyž to má označení G48, tak je to dycky zelený? Velvana fridex G48 co se u nás prodává v hypru je teda zelenej?
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
| 8.10.07, 19:06 |
|
 |
|
Drak
|
Ocel a odvozené kovy oxidují, což znamená, že reznou v prostředí, kde je kyslík a ten by se měl vyskytovat v dobře odvzdušněným okruhu jen minimálně, proto destilku, která je zbavená všech (podle kvality destilace, nedělejme si iluze) minerálů a solí, který způsobujou vodní šutr a ucpávají systém.
Trafoolej by neměl tu průtočnost jako voda a pumpa by hodně ubírala výkon motoru, nehledě na to, že kdyby ruplo topení, tak bych to nechtěl vytírat. Používám antifreeze modrou pro všechny motory a zkušenost dobrá.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 8.10.07, 19:06 |
|
 |
|
Jura
|
Mimochodem...možná trochu mimo...taky chci na mé fel 1.6 měnit kapalinu, ale jedině kde to jde snad je vpravo dole zboku na chladiči, ale nechápu jak funguje ta sponka co tam tu hadici drží...nemá šroubek a tak nějak to nechápu..to je jen na jedno použití nebo jak se to tím stáhne? Díky za info:)
|
| 8.10.07, 19:10 |
|
 |
|
Drak
|
Sponek je milion druhů, vyfoť ju a budem chytřejší, ale na vw fildu se dávaly pružinový, zmáčkneš to klešťama za ty výstupky, co tam čumí, ona se stahne a posuneš ju dál na hadicu a je to volný.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 8.10.07, 19:15 |
|
 |
|
Jura
|
Drak píše: Sponek je milion druhů, vyfoť ju a budem chytřejší, ale na vw fildu se dávaly pružinový, zmáčkneš to klešťama za ty výstupky, co tam čumí, ona se stahne a posuneš ju dál na hadicu a je to volný.
Jo to bude vona... no a potom stejně ji tam zase nandám? Nebude to míň držet potom už? Estli se to při tom sundávání nějak nezvohne...
|
| 8.10.07, 19:35 |
|
 |
|
Drak
|
ta se nezohne, namaž potom konec hadice a nátrubek vazelínou, bude to líp těsnit.
|
| 8.10.07, 19:40 |
|
 |
|
Jura
|
Drak píše: ta se nezohne, namaž potom konec hadice a nátrubek vazelínou, bude to líp těsnit.
Jakože myslíš zevnitř hadice a tu věc u chladiče, na kterou hu nasadím jo? A třeba vazelínu na ložiska? Díkec za rady...
|
| 8.10.07, 19:44 |
|
 |
|
Drak
|
Jo, mírně ju potři, aby to klouzalo, ten nátrubek taky a nasaď na to tu sponku. Ona se ta vazelína časem vsákne do té gumy, trošku ju naleptá a přilepí se to k sobě tak, že to neteče ani bez sponky.
|
| 8.10.07, 19:49 |
|
 |
|
DRYVER
Registrován: 23.8.06, 22:15 Příspěvky: 2939 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
Jura píše: Nebude to míň držet potom už? Estli se to při tom sundávání nějak nezvohne...
Ta sponka bude drzet stejne i kdybys ju 100x zmack. A zohnout??? To bys musel mit ukrutnou silu - spis budes rad ze ju vubec zmacknes a nevyklouzne ti z klesti (teda pokud nemas ty spesl klesta na to)
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
| 8.10.07, 21:51 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |