Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 06:54

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Zesilovač, repro, napájení 
Autor Zpráva

Příspěvek Zesilovač, repro, napájení
Téma spíš pro elektronika.
Dostalo se nám do pracek 10 balení těchto repráčků k PC za velice zajímavou cenu, původ nechme stranou, nijak mě nezajímá, zajímá mě na nich napájení. Zkoušeli sme je jenom tak nastrkat do auta a propojit s autorádiem a na prodlužku, zvuk to má super.
Konečně se dostávám k jádru pudla a to je napájení, z trafa leze 13,5 V stř a za usměrňovačem (Gretz) je na kondiku naprázdno asi 17,4 V SS, při plné zátěži okolo 17,2 - 17,3 V SS.
Co by se stalo, kdybych to napojil místo na těch 17 V na síť auta? Stíhalo by to? Nestalo by se s tím nic? Popř. byl by problém vyrobit nějakej měnič na těch 17,4 V?
Nejjednodušší je to asi vyzkoušet, ale nechcu tam nic zdrbat, v náklaďáku to jede super, jeden šťoura mi na to vyrobil redukci na 17,5V.

Kuji za tipy jak na to.

9.10.07, 13:58
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
No já nevim... přecijen jsou to repráčky k PC, cpát to do auta... no. Na 12V to pojede, ale nebude to dosahovat max. výkonu. na 24 by to taky mohlo fungovat, ale muselo by se ověřit, co je v tom za integrovaný zesilovače a na jaký napětí jsou dimenzovaný elyty. Já bych maximálně tak připojil ty bedničky přímo k rádiu a na sub se vykašlal, protože to stejně nehraje :D Když už tak bych to rozdal po kamarádech k počítačům, do auta to podle mně nemá smysl.

9.10.07, 14:11
Profil ICQ

Příspěvek 
Právě že sme to zkoušeli a hraje, a docela dobře to hraje, s 24V problém není, na to mám redukci, problém je s 12V. Samotný bedničky hrajou asi jako tranzistorák ze 70 let, zvuk dělá ten sub.
Řikáš, že když to teda připojím na síť auta, že by to nic nemuselo udělat?
Já to teda zkusím, ale jestli se něco stane, tak už budu mít jenom sedum sad! :twisted:

9.10.07, 15:01

Příspěvek 
Klidně to připoj, nic se tomu nestane, ale asi to nebude hrát nic moc.

9.10.07, 15:06

Příspěvek 
Se zase někde vysypal kamion a někdo jel náhodou okolo s dodávkou co?

9.10.07, 15:08
Profil ICQ

Příspěvek 
ja neco podobneho zkousel a jelo to jen s nastartovanym motorem ... pri 14 voltech jinak ne bude to mit urcite ochranu proti podpeti ... a i tak to nedosahna plneho vykonu a pak uz to nebude tak dobre hrat jinak ten subwofer je urcen na postaveni do mistnosti.... ne do vlhka nebo mrazu.....coz v pripade auta ...nevim a taky neni staven na otresy v aute.... takze hrat to asi bude dobre ale jak dlouho.....ja osobne bych to tam nedaval a vyuzil jinak....

9.10.07, 19:09
Profil ICQ

Příspěvek 
Urco to nezničíš tím že to tam zapojíš, ale nebudeš z toho tahat max výkon (když zesílíš začne chrchlat)...Souhlasím že u kompu by to hrálo líp :wink:

9.10.07, 19:17

Příspěvek 
Jiri píše:
bude to mit urcite ochranu proti podpeti ...

Tak o tom bych velice, ale VELICE silně pochyboval.

9.10.07, 20:16

Příspěvek 
No uvidíme, do konce týdne to chcu vyzkoušet, tak pak budu moudřejší.

9.10.07, 20:26

Příspěvek 
Martin.. k tomu podpeti... proc myslis ja to meril mel sem sestavu 5.1 Creative.. ted nevim jak se to pise... a jak bylo pod asi 12,5.. az 13.. tak konec...a taky tyhle sestavy mivaji stabilizovany zdroj.. nevim jak u tehle ale z toho zdroje jde porad stejna hodnota.. bez zatizeni i pod zatizenim... v aute ne... tam to kolisa podle svetel.. a vseho ostatniho... nevim ja bych to ani neriskoval to pripojovat... zkousel sem to a stejne to neslo... ale nechci radit zalezi co to je za sestavu... a kolik to opravdu potrebuje napeti aby to jelo...

9.10.07, 20:45
Profil ICQ
rejpal

Příspěvek 
Drak píše:

Nezapomeň si tam namontovat i počítač a monitor, aby ses při řízení nenudil. 8)

9.10.07, 20:48

Příspěvek 
Jiri píše:
Martin.. k tomu podpeti... proc myslis ja to meril mel sem sestavu 5.1 Creative.. ted nevim jak se to pise... a jak bylo pod asi 12,5.. az 13.. tak konec...a taky tyhle sestavy mivaji stabilizovany zdroj.. nevim jak u tehle ale z toho zdroje jde porad stejna hodnota.. bez zatizeni i pod zatizenim... v aute ne... tam to kolisa podle svetel.. a vseho ostatniho... nevim ja bych to ani neriskoval to pripojovat... zkousel sem to a stejne to neslo... ale nechci radit zalezi co to je za sestavu... a kolik to opravdu potrebuje napeti aby to jelo...

Řekl bych, že to nebyla žádná ochrana, ale prostě již při tomto napětí není schopný daný obvod fungovat.

9.10.07, 20:54

Příspěvek 
no ono se to samocine vyplo a i zhasla kontrolni LED dioda.. pak uz to neslo zapnout... muselo to byt nastartovane jak sem psal...tak sem usoudil ze to je neco takoveho.... ruku do ohne za to nedam.. zalezi na tom co to je... kazdy vyrobce to ma jinak

9.10.07, 20:58
Profil ICQ

Příspěvek 
fatal píše:
Drak píše:

Nezapomeň si tam namontovat i počítač a monitor, aby ses při řízení nenudil. 8)

To není do auta pro mě, snažíme se to výhodně zpeněžit.

10.10.07, 06:20
rejpal

Příspěvek 
Drak píše:
To není do auta pro mě, snažíme se to výhodně zpeněžit.

Namontované v autě to má vyšší cenu než prodané samostatně?

Jinak k tvému dotazu, pokud "autonapájení" bude mít stejné parametry jako originální zdroj, nemůže se nic stát. Nižžsí napětí nevadí, nezapomeň na odrušení a pojistku. :wink:

10.10.07, 07:31
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další