Posilovač - je to tím nebo ne
| Autor |
Zpráva |
|
kvakorius
|
 Posilovač - je to tím nebo ne
Nazdar pánové! Mám problém s posilovačem brzd. Při studeném startu startuje na ten šup a vše funguje tak jak má,ale po zahřátí a klesnutí otáček motor jede nepravidelně a škube (při volnoběhu, při vyšších otáčkách je vše ok)Po zahřátí špatně chytá. Občas se ozve jakoby takové ssssss a motor zaškube a chcípne. To sssss jde slyšet jen občas, ale vžby po tom chcípne a je to slyšet z místa řidiče. Stačí přetěsnit? pokud jo tak co a jak!!nebo je posilovač kaput !!Hadice podtlaku jsou měněny !!
_________________ Fanouš 89. - 136 L - LPG - GO-OK
Absolutní spokojenost.
|
| 15.10.07, 13:22 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
 Re: Posilovač - je to tím nebo ne
kvakorius píše: Nazdar pánové! Mám problém s posilovačem brzd. Při studeném startu startuje na ten šup a vše funguje tak jak má,ale po zahřátí a klesnutí otáček motor jede nepravidelně a škube (při volnoběhu, při vyšších otáčkách je vše ok)Po zahřátí špatně chytá. Občas se ozve jakoby takové ssssss a motor zaškube a chcípne. To sssss jde slyšet jen občas, ale vžby po tom chcípne a je to slyšet z místa řidiče. Stačí přetěsnit? pokud jo tak co a jak!!nebo je posilovač kaput !!Hadice podtlaku jsou měněny !!
si zapal a ten motor okuř to syčení ti b ude ten dým žrát a to škubání to je jen na plzny nebo i na benál miloš
|
| 15.10.07, 16:14 |
|
 |
|
kvakorius
|
Miloši tvůj vzkaz je dost nesrozumitelný, ale motor nekouří,dělá to na obojí lpg - benál ,mám na mysli to chcípání.Přidal jsem volnoběhu a motor nechcípne ale začne škubat, ne moc ale je to slyšet, při jízdě nejde nic poznat,dělá to jen při volnoběhu.Při mírném sešlápnutí pedálu je slyšet jak uniká podtlak. Při volném, nebo při plném sešlápnutí nic slyšet není a motor jede normálně.Mám za to že je asi prasklá membrána. OTÁZKA: Dá se hlavní membrána vyměnit ? Dnes jsem se dozvěděl, že se dá sehnat nová. Má někdo zkušenosti s výměnou této membrány ??Nebo vyměnit nový posilovač- Membrána cca-100 kč. posilovač od 800kč a výš.
Absolutní spokojenost.
|
| 15.10.07, 19:24 |
|
 |
|
ventYl
|
milos to myslel asi tak, ze:
zapal si cigaretu, natiahni dym a vyfukni ho do motoroveho priestoru smerom k saniu, nasledne vypni sytic, ako keby si to spravil normalne a sleduj, ci to ten cigaretovy dym niekde neodsava (pod karburatorom, v mieste pripojenia hadice podtlaku, alebo tak).
Ak ti to spatne chyta za tepla, mohla by byt vysoka hladina benzinu v karburatore, alebo poskodeny ihlovy ventil a preplavuje sa ti karburator.
edit: membrana sa zohnat mozno da, nejaka odborna firma dokonca robi aj opravy posilnovacov, ale posilnovac je pre MO trh predavany ako nerozoberatelny komplet, takze si ho opravit nevies. Peniaze, co by si dal za postovne a opravu toho posilnovaca veselo prekrocia cenu za novy. Pri kupe noveho (az zistis, ze je naozaj prerazena membrana) si davaj pozor na roztece srub, rozne rocniky ich rozdielne roztece srub (predpokladam, ze hovorime o Fa).
Ci je memberana prerazena sa da pomerne lahko zistit tak, ze par krat pri vypnutom motore zoslapni brzdovy pedal, potom ho zoslapni na doraz a nastartuj ako normalne (so stlacenym pedalom). Ak po nastartovani skoro okamzite pedal poklesne, membrana je v poriadku, ak bude pokles pedala nevyrazny, alebo pomaly, membrana je poskodena. Ked potom motor vypnes, pedal by mal pri slapani postupne tvrdnut (nie okamzite pri prvom zoslapnuti po vypnuti motora).
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 15.10.07, 19:29 |
|
 |
|
kvakorius
|
ventYl píše: milos to myslel asi tak, ze:
zapal si cigaretu, natiahni dym a vyfukni ho do motoroveho priestoru smerom k saniu, nasledne vypni sytic, ako keby si to spravil normalne a sleduj, ci to ten cigaretovy dym niekde neodsava (pod karburatorom, v mieste pripojenia hadice podtlaku, alebo tak).
Ak ti to spatne chyta za tepla, mohla by byt vysoka hladina benzinu v karburatore, alebo poskodeny ihlovy ventil a preplavuje sa ti karburator.
Hladina ok. jehla sedá- ok,a pod karbem jsem to zkošel, tam to taky těsní. mám za to že je to tou membránou protože to opravdu sičíííííí u brzového pedálu. Jo a dík za vysvěltivky.
Pedál při startu měkne pomalu. Po vypnutí motoru pedál ztvrdne po druhém sešlápnutí.
Absolutní spokojenost.
|
| 15.10.07, 19:37 |
|
 |
|
ventYl
|
Co je to pomaly? Ked tvrdne tak cca do troch sekund, tak je to v pohode, dve zoslapnutia su tiez v pohode (tuna zohrava svoje tesnost sacieho systemu - klapky v karburatore a tak). Skor by som sa zameral na tesnost hadice k posilovacu, ta zvykne byt netesna castejsie, ako membrana.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 15.10.07, 20:38 |
|
 |
|
PETR TOMALA
|
 Oprava posilovače
Zdar!
Nevím proč se všichni bojíte opravy posilovače.Kupte všechny patřičné díly,posilovač otevřete(nějtěžší práce),vše dejte jak patří a zavřete.Musí to chodit,žádný problém na tom není.Už jsem takhle opravil 3 kusy a všechny chodí jako hodinky.Výměna zadních paken je mnohem náročnější.Nejlepší je zrepasovat stávající.Když si koupíš starší,tak na tom můžeš být brzy stejně jako před opravou.Nový je nejlepší,ale ta cena  .
Čus
|
| 15.10.07, 22:24 |
|
 |
|
kvakorius
|
ventYl píše: Co je to pomaly? Ked tvrdne tak cca do troch sekund, tak je to v pohode, dve zoslapnutia su tiez v pohode (tuna zohrava svoje tesnost sacieho systemu - klapky v karburatore a tak). Skor by som sa zameral na tesnost hadice k posilovacu, ta zvykne byt netesna castejsie, ako membrana.
Pomalu je min.10 sekund a to při vyšších otáčkách a to okolo pedálu hrozně jde slyšet jak to syčí.Podle mne je to prasklá hlavní membrána.
Absolutní spokojenost.
|
| 16.10.07, 13:52 |
|
 |
|
kvakorius
|
 Re: Oprava posilovače
PETR TOMALA píše: Zdar! Nevím proč se všichni bojíte opravy posilovače.Kupte všechny patřičné díly,posilovač otevřete(nějtěžší práce),vše dejte jak patří a zavřete.Musí to chodit,žádný problém na tom není.Už jsem takhle opravil 3 kusy a všechny chodí jako hodinky.Výměna zadních paken je mnohem náročnější.Nejlepší je zrepasovat stávající.Když si koupíš starší,tak na tom můžeš být brzy stejně jako před opravou.Nový je nejlepší,ale ta cena  . Čus
Jestli můžeš Petře, tak mi napiš kolik a jakých součástek na to potřebuji. Nemá někdo plánek nebo řez posilovače, myslím tím na favorita. Ještě jednou dík.
Absolutní spokojenost.
|
| 16.10.07, 13:56 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
kvakorius píše: Jestli můžeš Petře, tak mi napiš kolik a jakých součástek na to potřebuji. Nemá někdo plánek nebo řez posilovače, myslím tím na favorita. Ještě jednou dík.
niekde som to videl, ale je to bezpečnostný prvok, ja by som sa do toho asi nepúštal, radšej by som volil nejaký starší a dobrý...

_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 16.10.07, 14:03 |
|
 |
|
DRYVER
Registrován: 23.8.06, 22:15 Příspěvky: 2939 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
PETR TOMALA píše: Zdar! Nevím proč se všichni bojíte opravy posilovače.Kupte všechny patřičné díly,posilovač otevřete(nějtěžší práce),vše dejte jak patří a zavřete.Musí to chodit,žádný problém na tom není.Už jsem takhle opravil 3 kusy a všechny chodí jako hodinky.Výměna zadních paken je mnohem náročnější.Nejlepší je zrepasovat stávající.Když si koupíš starší,tak na tom můžeš být brzy stejně jako před opravou.Nový je nejlepší,ale ta cena  . Čus
Tak to by me taky zajimalo jak to opravujes... Nejdrive ho kuchnes a pak nakupujes nahradni dily?? Daji se vubes sehant v mototechnach?? Co vse se da na to koupit a jak to pak zase zaviras by vse fungovalo jak ma?? Jeste jsem totis neslysel ze by se nekdo zabyval opravou brzdovych posilovacu u favorita.
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
| 21.10.07, 00:26 |
|
 |
|
PETR TOMALA
|
 Dotaz oprava posilovače
Zdar!Tak u nás v mototechně jde koupit:
1)Přepouštěcí ventil úplný-drahý kolem 300 Kč,ještě jsem neviděl,aby byl vadný.
2)Gufero(rozměr viz.katalog)-bývá poškozené,protože pístek co v něm běhá je suchý od topení,jak fouká dolů
3)Membrána úplná-může být taky zpuchřelá
4)Takový kroužek,co je na horní straně posilovače,jak vede pístek do brzdového válce.Ten kroužek je špatný téměř vždy,protože je narušený pronikající kapalinou z často netěsnícího brzdového válce.
5)Potom O-kroužek na hadici od posilovače
6)Celou hadici vyměnit-je pórovitá a zpuchřelá po letech provozu
No a vlastně nic dalšího v něm není.
Před uzavřením posilovač hezky vyčistíš a uzavřeš a s těsností není žádný problém.Styčné plochy membránu při dotažení výborně stlačí.I kdyby si vše udělal špatně,tak vždy bude pístek tlačit na HBV a auto bude brzdit.Sice by si musel použít větší sílu,ale vždy zabrzdíš.
Nezapoměn nastavit vůli mezi pístkem posilovače a HBV.
Fakt na tom nic není.Sundání bubnů a výměna paken je mnohem větší pakárna
Nejtěžší je posilovač otevřít.Bývá zarezlý od unikající kapaliny a to někdy i uvnitř.Pokud už jsou styčné plochy uvnitř posilovače pórovité a rezavé je třeba ho poslat do věčných lovišť.Už by to netěsnilo a když tak jenom chvilku.
Pokud to nechceš otvírat,tak zkus aspoň vyměnit ten horní kroužek mezi HVB a posilovačem,ten je špatný téměř vždy a jde vyměnit bez demontáže posilovače.Je jištěn takou pružnou pojistkou.
|
| 21.10.07, 14:58 |
|
 |
|
PETR TOMALA
|
 Jsem trošku mimo
Nevím proč,ale nevšiml jsem si,že se jedná o favo.Celou dobu píšu o 120.Ale posilovač je asi stejný,nebo velmi podobný,takže myslím,že je ten návod univerzální.
|
| 21.10.07, 15:01 |
|
 |
|
DRYVER
Registrován: 23.8.06, 22:15 Příspěvky: 2939 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
 Re: Jsem trošku mimo
PETR TOMALA píše: Nevím proč,ale nevšiml jsem si,že se jedná o favo.Celou dobu píšu o 120.Ale posilovač je asi stejný,nebo velmi podobný,takže myslím,že je ten návod univerzální.
No ale nikde nepises jak ho otevres . Nejak zapacis sroubovakama nebo jak to rozlousknes??
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
| 21.10.07, 15:06 |
|
 |
|
kvakorius
|
DRYVER píše: PETR TOMALA píše: Zdar! Nevím proč se všichni bojíte opravy posilovače.Kupte všechny patřičné díly,posilovač otevřete(nějtěžší práce),vše dejte jak patří a zavřete.Musí to chodit,žádný problém na tom není.Už jsem takhle opravil 3 kusy a všechny chodí jako hodinky.Výměna zadních paken je mnohem náročnější.Nejlepší je zrepasovat stávající.Když si koupíš starší,tak na tom můžeš být brzy stejně jako před opravou.Nový je nejlepší,ale ta cena  . Čus Tak to by me taky zajimalo jak to opravujes... Nejdrive ho kuchnes a pak nakupujes nahradni dily?? Daji se vubes sehant v mototechnach?? Co vse se da na to koupit a jak to pak zase zaviras by vse fungovalo jak ma?? Jeste jsem totis neslysel ze by se nekdo zabyval opravou brzdovych posilovacu u favorita.
Prozatím jsem dal posilovač druhý, Starší skladové zásoby použitých N.D. Posilovač jsem kuchal včera a není to žádná složitá věc,stačí malá monterpáka z Javy . posilovač se téměř rozkočil sám. Je zde prasklá membrána, a vychozené gufero na zadní straně posilovače. Dnes jsem se zajímal jestli to jde sehnat. V prodejně mi bylo řečeno že se to sehnat dá, a že to seženou. Tak jsem sám zvědav. Určitě dám vědět jak to dopadlo. Radek.
Absolutní spokojenost.
|
| 22.10.07, 17:05 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |