Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 13:39

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 53 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
 Kontrolka chlazení- fábia 
Autor Zpráva

Bydliště: uprostřed myšlené spojnice bodů Břeclav a Hodoš :-)
Příspěvek Kontrolka chlazení- fábia
Hojte, na naší fábii začla blbnout kontrolka chladící kapaliny na přístrojové desce. Občas (docela často) po nastartování zapípá a pak furt bliká ta kontrolka. Když vypnu motor a zas zapnu tak to někdy přestane, někdy to musim udělat několikrát. Chladící kapaliny je dost, a teplota je v normálu... nevíte v čem muže byt chyba?

19.10.07, 12:22
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Kontrolka chlazení- fábia
krysolet007 píše:
Hojte, na naší fábii začla blbnout kontrolka chladící kapaliny na přístrojové desce. Občas (docela často) po nastartování zapípá a pak furt bliká ta kontrolka. Když vypnu motor a zas zapnu tak to někdy přestane, někdy to musim udělat několikrát. Chladící kapaliny je dost, a teplota je v normálu... nevíte v čem muže byt chyba?

Tak to bude chtít investyci v podobě nové nádobky chl. kap. ..... Odcházejí tam ty snímače... častá závada.... Vyměn a je klid.... 8)

19.10.07, 14:07

Příspěvek 
Citace:
Tak to bude chtít investyci v podobě nové nádobky chl. kap. ..... Odcházejí tam ty snímače... častá závada.... Vyměn a je klid....

Fakt se musí koupit celá nová nádobka? Snímač samotný z ní vykuchat nejde?

19.10.07, 14:18

Příspěvek 
To nevím jestli de vykuchat, ale stejnak se samotnej nedodává..... P.S. jestli de, tak rozhodně jedině nestandartním způsobem... :twisted:

19.10.07, 14:20

Příspěvek 
Nebo tu kontrolu jednoduše odpoj, teploměr by to snad mít mohlo tak co...

19.10.07, 14:21

Příspěvek 
Teploměr to má... tak to zkusim odpojit

19.10.07, 14:38
Mistr mechanik

Příspěvek 
krysolet007 píše:
Teploměr to má... tak to zkusim odpojit

no jestli se to rožlo a bylo málo kapaliny a dolili jste ji tam tak do bude blikat i pět dnů , zrovna před čtrnácti dny jsem to měl kapalina se dolila, závady se vymyaly a čtyři dny to ještě blblo, spínač brzdových světel po výměně signalizoval taky závadu tři dny a když jsem stáhl všechny závady ze všech jednotek byla O prostě je to mrcha paličatá miloš

19.10.07, 14:46

Příspěvek 
Přeně tak, je to mrcha paličatá ta fábia, taky sa na ní plno věcí sere. S ostatníma staršíma škodovkama si nemá co vyčítat. Tak sem odpojil to čidlo a je po problému 8) Rači ani nebudu zkoumat kolik stojí nová nádobka :evil:

19.10.07, 14:58
Mistr mechanik

Příspěvek 
krysolet007 píše:
Přeně tak, je to mrcha paličatá ta fábia, taky sa na ní plno věcí sere. S ostatníma staršíma škodovkama si nemá co vyčítat. Tak sem odpojil to čidlo a je po problému 8) Rači ani nebudu zkoumat kolik stojí nová nádobka :evil:

no já jsem ho odpojil a bylo to pořád to samé, nevím co má hlásit za signál, ale třeba když odpojíš snímače brzdových destiček tak to pohnojíš, ty musíš odpojit a dráty spojit, jinak po odpojení do hláší závadu brzd tam to jede na přerušení obvodu a u starých to chytalo kostru jak stará přijede tak to proměřím protože jsem to jako senzor hodnota nikde nenašel miloš

19.10.07, 15:07

Příspěvek 
Citace:
no já jsem ho odpojil a bylo to pořád to samé, nevím co má hlásit za signál, ale třeba když odpojíš snímače brzdových destiček tak to pohnojíš, ty musíš odpojit a dráty spojit, jinak po odpojení do hláší závadu brzd tam to jede na přerušení obvodu a u starých to chytalo kostru jak stará přijede tak to proměřím protože jsem to jako senzor hodnota nikde nenašel miloš

No já myslim že tím, že to čidlo odpojím v (tomhle případě) nic nezkazím, ono to hlídá jenom výšku hladiny (podle mě), teploměr normálně funguje... Zatím to neřve. Nebo myslíš že když to odpojím tak to stejně zas bude hlásit chybu? Zatim sem to 3krát nakopl a nic... uvidim no, jestli to někdy zas začně když je to odpojené

19.10.07, 15:21
Mistr mechanik

Příspěvek 
krysolet007 píše:

19.10.07, 15:25

Příspěvek 
Tak Miloš má pravdu, to čidlo sem od nádobky odpojil a dělá to furt, čili problém bude asi jinde. Nevíte jaké ostatní snímače mají vliv na rozsvěcení té kontrolky?

29.10.07, 10:24

Příspěvek Jinak
krysolet007 píše:
Tak Miloš má pravdu, to čidlo sem od nádobky odpojil a dělá to furt, čili problém bude asi jinde. Nevíte jaké ostatní snímače mají vliv na rozsvěcení té kontrolky?

krysolet007 - tim, ze to odpojis si jako vazne moc nepomuzes, protoze ti to sviti prave pro to, ze je to odpojene :) ( spojuje to elektricky voda chlazeni, kontakty se po case zamasti a vodivost je "0" - tim nastane problem v podobe zapipani a rozsviceni kontrolky ) Musis to naopak spojit - vem odpor, vyndej tu cernou kostku z nadobky, vraz odpor, zalep izolackou a nekam to zastrc at to tam neplanda a mas klid. ( kontroluj si ale kapalinu ). Co se tyce prehrivani, nebo obehu, tak kontrolka je stejna - snimace jine. Rozvistilo by se Ti to, kdyby se to delo - nemusis mit teda strachy ... A az budes chtit investovat cca 1500 Kc ( zalezi kde to koupis ) tak si ji nech vymenit. Resil jsem stejnej problem .. :)

6.11.07, 16:29

Příspěvek 
nadobka stoji 250 ale musi se najit duvod proc se to spini. Fabie jsou mrdky, zlata felda

23.11.07, 18:39

Příspěvek 
Mistře pár otázek na tebe!Kolik ma fabka najeto a ajký to je typ'?cos už na ni měnil?mam tři varianty co by to mohlo byt tak první je že je špatná ta nádobka a to zjistíš asi jenom tím že bys tam prubnul dat novou a chvíli s tim pojezdit ale jestli začne pípat znova tak je to varianta druhá což znamená že podle dílenské příručky pro mladé sviště skus překontrolovat dotaženéí hlavy.Myslím že se to děla tak že povolíš šroub o 90 stupnů možná i víc dotáhneš na určitý moment co je v knížce a poté dotáhneš zase o 90 stupnů!jestli utažený šroub byl povolený zjistíš podle toho o kolik ho dotáneš dobre je si udělat značky fixem at víš jestli jsi to dotáhnul víc!no a jak to nebude tak se ještě podivej jestli nemaš nadobce trošku oleje nebo jestli není černá!bude to jinak těsnění nebo nerovnost na hlavě!tod si myslím že vše!

24.11.07, 18:44
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 53 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další