Autor |
Zpráva |
michalkatka
|
Vít Široký píše: copak můžu mazat nějakou vazelínou komutátor?
komutátor by som nemazal, to by si urobil čistý grafit, ono opotrebenie uhlíka spolu s nejakou vazelínou to by si spravil grafitovú vazelínu a tá je vodivá, to by so motorčeku neurobil moc dobre
uhlíky sú s materiálu ktorý sa po tej strojovej medi (komutátor ja nejaká zliatina medi) šmýka celkom dobre a nejaký ten odpor kladie, ale to je zanedbateľné...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
30.9.07, 13:57 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Vít
Hluchoň
|
michalkatka píše: Vít Široký píše: copak můžu mazat nějakou vazelínou komutátor? komutátor by som nemazal, to by si urobil čistý grafit, ono opotrebenie uhlíka spolu s nejakou vazelínou to by si spravil grafitovú vazelínu a tá je vodivá, to by so motorčeku neurobil moc dobre uhlíky sú s materiálu ktorý sa po tej strojovej medi (komutátor ja nejaká zliatina medi) šmýka celkom dobre a nejaký ten odpor kladie, ale to je zanedbateľné... no právě, taky se mi zdá mazání komutátoru jako blbina
|
30.9.07, 13:59 |
|
|
cyz
|
Vít Široký píše: michalkatka píše: Vít Široký píše: copak můžu mazat nějakou vazelínou komutátor? komutátor by som nemazal, to by si urobil čistý grafit, ono opotrebenie uhlíka spolu s nejakou vazelínou to by si spravil grafitovú vazelínu a tá je vodivá, to by so motorčeku neurobil moc dobre uhlíky sú s materiálu ktorý sa po tej strojovej medi (komutátor ja nejaká zliatina medi) šmýka celkom dobre a nejaký ten odpor kladie, ale to je zanedbateľné... no právě, taky se mi zdá mazání komutátoru jako blbina
Mazat komutátor se nesmí...zkus ty uhlíky trochu zdrsnit
|
30.9.07, 15:27 |
|
|
cezar
|
michalkatka píše: Radic píše: ale fabie hodne piskaji...uz sem to zazil tak ve ctyrech... uhlíky
len tak si tu citam forum ale nesmejte sa mi ,ja a elektrika to je jak ohen a voda,no a mozete mi povedat ake uhliky? naco sluzia? myslim ze kolem nich beha rotor a bez nich by sa netocil,teda aspon doteraz som bol vtom ze to tak je
|
24.10.07, 10:56 |
|
|
Šemik
|
cezar píše: michalkatka píše: Radic píše: ale fabie hodne piskaji...uz sem to zazil tak ve ctyrech... uhlíky len tak si tu citam forum ale nesmejte sa mi ,ja a elektrika to je jak ohen a voda,no a mozete mi povedat ake uhliky? naco sluzia? myslim ze kolem nich beha rotor a bez nich by sa netocil,teda aspon doteraz som bol vtom ze to tak je
No skoro, uhliky slouží k přenosu proudu na komutátor a dále na rotorové vinutí, není úravda že by se rotor točil kolem nich, ony stojí na místě proti sobě a mezi nimi se točí komutátor
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
24.10.07, 12:57 |
|
|
cezar
|
Šemik píše: cezar píše: michalkatka píše: Radic píše: ale fabie hodne piskaji...uz sem to zazil tak ve ctyrech... uhlíky len tak si tu citam forum ale nesmejte sa mi ,ja a elektrika to je jak ohen a voda,no a mozete mi povedat ake uhliky? naco sluzia? myslim ze kolem nich beha rotor a bez nich by sa netocil,teda aspon doteraz som bol vtom ze to tak je No skoro, uhliky slouží k přenosu proudu na komutátor a dále na rotorové vinutí, není úravda že by se rotor točil kolem nich, ony stojí na místě proti sobě a mezi nimi se točí komutátor
ahaa a este taka drobnost co je to ten komutator :
|
24.10.07, 13:11 |
|
|
Šemik
|
No to je cast rotoru na kterou dosedaji uhliky
sklada se z mnoha medenych lamel
|
24.10.07, 13:13 |
|
|
CROWACK
|
a zkoušels dát jiný uhlíky? třeba sou tyhle nekvalitní..předpokládám že nemáš vydřenej komutátor...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
24.10.07, 14:13 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
CROWACK píše: a zkoušels dát jiný uhlíky? třeba sou tyhle nekvalitní..předpokládám že nemáš vydřenej komutátor... to je vše originál... to je kvalitní
|
24.10.07, 15:14 |
|
|
Šemik
|
Hm, a ten komutátor je v pořádku? Nějak oskákaný otrhaný nebo něco podobného?
|
24.10.07, 15:21 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
na komutátoru je oleštěná stopa, po které ty uhlíky běhají, jinak nic
|
25.10.07, 18:35 |
|