Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 09:26

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Favorit - poj. skrin - brzdove svetla 
Autor Zpráva

Příspěvek Favorit - poj. skrin - brzdove svetla
Chtel jsem se vas zeptat na toto: Koupil jsem uz davno auto, ale je to tam strasne prekopane co se tyce elektriky.. a nesviti mi brzdove svetla.. vim ze to jde pres pojistku 30, ale jak ji tam vlozim tak mi auto nejede a misto blikani mi houka klakson, atd... nejjednoduzsi reseni bych mel zajet k elektrikarovi do servisu, ale to nechci, protoze ted nemam finance na to... Takze me napadlo hlavne kvuli tomu brzdovemu svetlu, jelikoz kdyz nesviti tak to neni dobre... tedy:
1) z pojistkove skrine vytahnout kabel +12V pres pojistku na spinac brzdovych svetel
2) ze spinace brzdovych svetel vytahnout kabel do zadu k brzdovym svetlum
3) u brzdoveho svetla rozpojit kabel pro brzdove svetlo a napojit na nej ten kabel co jsem pritahl z poj. skrine pres ten spinac brzdoveho svetla?

Teoreticky by to melo jit ne? Je to mozne takto resit? Ano vim ze to je takove reseni - nereseni... ale jde mi ciste o to aby to bylo funkcni a neudelal jsem timto zasahem nejakou skodu. Pristi rok bych s tim zajel do servisu at to daji do kupy.
Dik

27.10.07, 22:58
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Hm, překopanou elektriku opravit ještě větším překopáním... nevim no. Předchozí majitel měl zřejmě podobný přístup k elektrice v autě a hele, jak to dopadlo...

28.10.07, 00:31
Profil ICQ

Příspěvek 
Hele ty...
Nechceš si zajít pro pár rad k nějakýmu zkušenějšímu kamarádovi s diagnózou škoda-positive?

Jen tak mimochodem, tvoje poslední problémy:
Kouření ze spínače...
Oprava kapajícího chladiče kafem...
Okena do ostřikovačů...
Odpálená pojistka...
Prasklý manžety na homokloubech...
Můžu jet s prasklou žárovkou...

Určitě tě nechci nijak schazovat, všichni nějak začínali, ale tvoje nápady míří opravdu špatným směrem no.

28.10.07, 00:45
Profil ICQ

Příspěvek 
Nebudu vrazet dalsi velke penize do toho hnoje auta co mam... chci to jen opravit at mi ty brzdove svetla sviti a tim koncim...takze mi napis jestli to je mozne tak udelat a dalsi chytrsoti nech pro sebe, nezadam te o to...

28.10.07, 09:06

Příspěvek 
Půjde to jak jsi psal.. :roll:

Nepér to ale nemyslel nějak špatně, chtěl ti jen co nejlépe poradit.... :wink:

28.10.07, 09:10

Příspěvek 
Vzdyt ja to prece vim, ale v te elektrice je takovy bordel ze by to chtelo servis a mi se fakt uz nevyplati za to dat tisice a na rok to vyhodit, protoze na tom aute jde srat jedna vec za druhou..

28.10.07, 09:18

Příspěvek 
A navic jsem psal ze to chci udelat jako provizorni reseni a ze mozna to na rok dam do servisu jestli me to auto tak nenasere ze ho dam pryc...

28.10.07, 09:25

Příspěvek 
To že ti auto při blikání (hádám že doleva) troubí může být problém v lukasách, ty brzdové světla netuším. Jako jednu takovou škodovku s hodně překopávanou elektrikou jsem doma měl na opravu, dovezl mi to kluk že ho s tím 2 autoelektrikáři poslali někam, ve finále jsem se nas**l, velkou část drátů vyškubal a dělal skoro celou elektriku znova...aby to u tebe nedopadlo podobně, autoelektrikář se v tom takhle rýpat nebude protože týden práce mu nezaplatíš.

28.10.07, 10:44
Profil ICQ

Příspěvek 
Mi to houka jak odbocuju do leva kdyz mam zapojenou tu pojistku oznacenou 30... kdyz ji vytahnu tak to jde normalne ty blinkry, ale nejdou ty vystrazne svetla, klakson, atd....takze problem je v tom ze ja muzu jezdit jedine kdyz tam ta pojistka neni... kdyz ji tam dam tak sice jde klakson, funguji brzdove svetla, vystrazne, atd... ale kdyz chci odbicit doleva tak houkam... a zpozoroval jsem i to ze to auto s tou pojiskou kdyz byla zapojena jelo nejak divne... poskubovalo.. co se tyce pridavani plynu tak to bylo jine nez normalne...

28.10.07, 13:14

Příspěvek 
Lukáš píše:
Mi to houka jak odbocuju do leva kdyz mam zapojenou tu pojistku oznacenou 30... kdyz ji vytahnu tak to jde normalne ty blinkry, ale nejdou ty vystrazne svetla, klakson, atd....takze problem je v tom ze ja muzu jezdit jedine kdyz tam ta pojistka neni... kdyz ji tam dam tak sice jde klakson, funguji brzdove svetla, vystrazne, atd... ale kdyz chci odbicit doleva tak houkam... a zpozoroval jsem i to ze to auto s tou pojiskou kdyz byla zapojena jelo nejak divne... poskubovalo.. co se tyce pridavani plynu tak to bylo jine nez normalne...

A nemel bys lepší tam vrátit tu pojistku, tím pádem by ti šly brzdová světla a jen odpoji drát ke klaxonu u lukasu ? :wink:

28.10.07, 13:18

Příspěvek 
No to jo, ale tim padem by mi nesel blinkr zase... protoze jak rikam kdyz je tam ta pojistka tak mi to houka kdyz chci dat blinkr doleva..a bez blinkru jezdit taky neni nejlepsi... a navic jsem jeste rikal ze kdyz tam ta pojistka je tak ze to auto jede divne, viz. vyse

28.10.07, 14:10

Příspěvek 
Hele jen tak pro zajímavost kde máš ve fáčku pojistkou označenou 30? Pokud teda nemyslíš její hodnotu. Jinak nevím no ale pokud nejsi elektrikář nebo aspoň trochu tomu rozumíš tak se v tom radši nehrab nebo ti to ještě shoří

28.10.07, 14:20
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak jsem tam ted dal tu pojistku, klakson houka na blinkru vlevo a auto nedrzi volnobeh a kouri se z vyfuku jak svine..

28.10.07, 14:39

Příspěvek 
Máš to rozbitý.

28.10.07, 14:44
Profil ICQ

Příspěvek 
Jak rozbity?

28.10.07, 14:45
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další