Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 07:59

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Klepání od předního kola 
Autor Zpráva

Příspěvek Klepání od předního kola
Dobrý den, měl bych dotaz ohledne fáčka. Od levého předního kola se mi ozývá klepání při přejezdu přes nerovnosti. Už mám vyměněné zadní silentbloky ramen, kuláky ramen, a mám nové tlumiče. Klepe to čímdál více když jedu po spatné silnici apod. Přední silentbloky nemám měněny. Můžou to být ony? Nebo homokineťák? Ložisko asi ne, kola se nehřejí. Už si nevím rady. Pomůže někdo prosím?

28.10.07, 11:47
Pspvek Reklama

Voditelj brodice

Příspěvek Re: Klepání od předního kola
varok píše:
Dobrý den, měl bych dotaz ohledne fáčka. Od levého předního kola se mi ozývá klepání při přejezdu přes nerovnosti. Už mám vyměněné zadní silentbloky ramen, kuláky ramen, a mám nové tlumiče. Klepe to čímdál více když jedu po spatné silnici apod. Přední silentbloky nemám měněny. Můžou to být ony? Nebo homokineťák? Ložisko asi ne, kola se nehřejí. Už si nevím rady. Pomůže někdo prosím?

no za prve je toto sekcia uzitocne odkazy a za druhe to moze byt pant na prednych dverach :D pri nerovnostiach to nadskakuje a vydava takyto zvuk. su to take skoda akty X

28.10.07, 11:50
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
99% od tych pantov.

28.10.07, 14:02
Mistr mechanik

Příspěvek 
ty panty zkusíš tak že přiáíhneš dveře nebo spolujezdec za kliku a zmizí to pak stačí držák ve sloupku pohodit trochu nahoru a je po klepání no a co uloýení reman ten silenblok pod nohama a ten přední váleček miloš

Naposledy upravil slovacek.milos dne 29.10.07, 08:24, celkově upraveno 1

28.10.07, 19:09

Příspěvek 
ja som trosku pohol s pantamy,a je po zvukoch!

28.10.07, 22:25

Příspěvek 
Panty to nejsou, jde to od nápravy. Silentbloky mám měněny ty pod nohama, ty přední nejsou měněny. V servisu mi řekli, že nejdou vyměnit. Vyměnili mi jen ty pod nohama a kuláky. Tlumiče jsem si měnil sám. Možná ještě, že jsem jezdil půl roku s roztrhanou manžetou homokloubu. Mohlo by to být tím? Díky

29.10.07, 19:05
Mistr mechanik

Příspěvek 
varok píše:
Panty to nejsou, jde to od nápravy. Silentbloky mám měněny ty pod nohama, ty přední nejsou měněny. V servisu mi řekli, že nejdou vyměnit. Vyměnili mi jen ty pod nohama a kuláky. Tlumiče jsem si měnil sám. Možná ještě, že jsem jezdil půl roku s roztrhanou manžetou homokloubu. Mohlo by to být tím? Díky

tak si sedni do auta a trhej krátce volandem do leva a prava a ozve se ti cvak cvak? miloš

29.10.07, 21:09

Příspěvek 
Díky za rady. A co zjistím tím trháním volantu doleva a doprava? Jsem to zkoušel a nic nešlo slyšet. Jde to prostě od předního levého kola. Když jedu po hrbaté silnici tak to klepe pořád. Ten zvuk mi připadá jako by klepala poloosa, nebo tak něco.

30.10.07, 16:40

Příspěvek 
A neklepou volný brzdiče ve vodících čepech?? Zkus mírně přibrzdit jesli to náhodou nepřestane.

30.10.07, 18:15

Příspěvek 
Třmeny jsem už taky měnil asi před 2 měsíci. To bylo vyklepané úplně, že už nepomohly ani abnormal čepy. To bylo ale při rozjezdu nebo při prudkém zabrždění. Byl to ale takový zvonivý zvuk, po výměně třmenů to ale přestalo. Tenhle zvuk je při jízdě po nerovnostech, jasně klepavý zvuk. Už fakt nevím co stím. Asi vyměním ty homoklouby u kol preventivně a potom uvidím. Už jsem to měl ve dvou servisech, vždycky jsem vyhodil balík a pořád při starém. V jednom mi vyměnili kuláky a ty zadní silentbloky. V druhém mi opět vyměnily zadni silentbloky pod nohama, asi po roce ježdění, což je blbost. Ale problémy stále trvají. I tak díky za rady.

1.11.07, 20:50
Mistr mechanik

Příspěvek 
varok píše:
Díky za rady. A co zjistím tím trháním volantu doleva a doprava? Jsem to zkoušel a nic nešlo slyšet. Jde to prostě od předního levého kola. Když jedu po hrbaté silnici tak to klepe pořád. Ten zvuk mi připadá jako by klepala poloosa, nebo tak něco.

no do doprava doleva cvak cvak že máš vylágrované žízení, volnou tu hřebenovou tyč a ta může být na levé straně OK na pravé KO miloš

1.11.07, 21:26
Mistr mechanik

Příspěvek 
co čtu tak jsi asi vyměnil všechno tlumiče, čepy, třmeny, ramena, poloosu, nikdo na nic nepřišel a klepe čím dál víc,zkus vyměnit řízení no but někdo odvedl nekvalitní práci nebo bych navštívil psychiatra stále klepe a stále klepe miloš

1.11.07, 21:34
Mistr mechanik

Příspěvek 
varok píše:

jo a dneska jsem procháněl R 19 a klepala ze předu zleva, nohou jsem přitlačil dveře a ticho vymetý horní pant dveří nat zkus přitáhnout na hrbech levé dveře miloš

1.11.07, 21:36

Příspěvek 
Díky Miloši za rady. Dveře to nejsou, už jsem to tu psal, ale at jsou volně nebo je přitlačím, pořád to klepe. Když ale cukám volantem doleva a doprava tak to jde slyšet, jemné tlumené ťukání. Mohlo by to tedy být to řízení? Každou jízdu z práce a do práce se bojím že mi něco upadne. Zdá se mi to totiž čímdál silnější. Ze začátku to bylo takové jemné nepravidelné poťukávaní a teď když jedu přes nerovnosti to mlátí jak prase.

2.11.07, 19:06

Příspěvek výsledek pátrání
Tak jsem na to vše ještě jednou pořádně koukl a už asi vím co je příčina toho klepání. I když jsem vyměnil ty držáky třmenů předních brzd, tak jsou třmeny stále volné a klepou. Tedy jen levý, pravý to nedělá. To tedy nechápu. Nevíte prosím někdo co s tím?

12.11.07, 18:08
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další