Autor |
Zpráva |
Vít
Hluchoň
|
Ach ten češtin...
Přátelé, jak jste si jistě všimli, v poslední době se zde několik jedinců snaží zvýšit jazykovou úroveň místních příspěvků. Je to jistě chvályhodné a zveřejnění vyjmenovaných slov nemá chybu. Nemám bohužel možnost dopsat tento text k těm vyjmenovaným slovům, byť tam v podtatě patří, tak to píši sem. Jedná se mi o následující: před odesláním příspěvku si každý z nás může sice po sobě přečíst, co psal, ale při tom ne vše odhalíme, zejména ne překlepy. Používáte-li internetový prohlížeč firefox(nepoužíváte-li, zkuste), lze do něho bez potíží a zcela zdarma doinstalovat plugin pro kontrolu pravopisu a světe div se, funguje to báječně právě v diskuzních fórech. Slovo, které nenajde ve slovníku podvlní podobně jako word (třeba slovo word mi to podvlnilo, protože prostě v českém slovníku není) a každý se tak na první pohled dozví, že něco není úplně OK. Pochopitelně to neodhalí nedokonalosti větné stavby, nerozezná vedlejší věty, a tak neupozorní na chybějící čárku, a shoda podmětu s přísudkem je taktéž jen těžko kontrolovatelná softwarem, protože provádět automatizovanou sémantickou kontrolu naší mateřštiny je skutečně velmi obtížný problém. Přesto všechno věřím, že tohle rozšíření může mnohým pomoci, přinejmenším pro zvýšení čitelnosti. Já to používám už dlouho.
http://www.czilla.cz/doplnky/kontrola-pravopisu/
|
1.11.07, 23:36 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
A co když mi Mozzila nevyhovuje? Existuje něco i pro explorer? Jeden čas jsem Mozillu zkoušel, ale vrátil jsem se k exploreru. Už si opravdu nepamatuji proč
tomu tak bylo, snad že byla llištička pomalejší nebo něco na ten způsob..
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
1.11.07, 23:43 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
řešení pro explorer neznám, ale jeho existenci nemůžu vyloučit... zkusím pohledat
|
1.11.07, 23:50 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
2.11.07, 00:12 |
|
|
Drak
|
Šemik píše: A co když mi Mozzila nevyhovuje? ... Jeden čas jsem Mozillu zkoušel...
Tak ji vyzkoušej teď, nebo Operu, nebo cokoli jinýho, než explorer, je to ten největší shit, co od dob mrkvosoftu existuje, veškerý viry jsou stavěný na bezpečnostní díry v exploreru, s mozillou pochytím o 90% nákazy míň, prostě čert vem mrkvosoft.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
2.11.07, 07:03 |
|
|
DRYVER
|
Ja zkousel Mozzilu, Operu i Explorel. Ten explorer je vazne uplne na hov.. a jak pise drak s tema virama tak to je taky pravda. Z Mozzili a Opery mi vice sedi opera, tak muzes zkusit Šemiku i tenhle prohlizec Zatim jsem nadmiru spokojenej
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
2.11.07, 12:14 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
aspon se zasmějem, třeba tříčko které vypadá jak fodbalový dřez, leklé labatníky a tvrdé i auto nespraví ale vhavně že si rozumíme miloš
|
2.11.07, 17:13 |
|
|
Neex
|
Tohle používám už přes rok... opravdu dobrý doplněk.
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
2.11.07, 18:22 |
|
|
Drak
|
To je spíš ostuda, že někdo neumí česky, neřeknu, když někdo píše foneticky, nebo dialektem, ale číst příspěvky od některých uživatelů mi občas navozuje pocit, že je psal dement s 5 třídama pomocné na University of Saint Hrbol.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
2.11.07, 18:36 |
|
|
Šemik
|
Kde si můžu tu Operu sosnout?
|
2.11.07, 18:55 |
|
|
Drak
|
|
2.11.07, 19:08 |
|
|
Šemik
|
Ha, dekuji Uz pisu z Opery
|
2.11.07, 19:13 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Šemik píše: Ha, dekuji Uz pisu z Opery
FF lepci ba co vic, FF nejlepci
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
2.11.07, 19:19 |
|
|
ventYl
|
Matthes píše: Šemik píše: Ha, dekuji :D Uz pisu z Opery :) FF lepci :P ba co vic, FF nejlepci :)
Z pohladu weboveho vyvojara je FF prehliadac asi s najmensim mnozstvom debilnych chyb pri renderovani HTML. Opera je uplne totalne dementna, co sa tyka prace s JavaScriptom a o tom, co za debiliny robi Internet Explorer, sorry, bastard 7 sa radsej zmienovat ani nebudem.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
2.11.07, 19:38 |
|
|
Majlanky
Junior TW team
|
Ono je sice pekne ze je jakysi plugin a vubec nechci snizovat jeho hodnotu, avsak, nemeli bychom se zamyslet spise nad tim, zda tak tezke pouzivat cesky jazyk v cele jeho krase a spravnosti? Dnes uz slysime, to cemu dnes rikame cestina, z radii, televize a vubec vsech medii to ale neznamena ze musime jako hotentoti mluvit taky. Neniliz pravdou? Ono jak spravne rika stare ceske prislovi: Kdyz nekdo pujde a skoci z mostu, pujdes a udelas to taky? Dneska to kazdy ve skole bere jako opruz a povinnost ale... A proto prosim, zkuste to.
PS: dost vaznosti. Sakra chlapy kouknete co vam leze z huby(ruky). Vzdyt vam to musi nafackovat jen to slysite(vidite)
_________________ Rapid r.v. 1989 s legalnim 781.136
|
2.11.07, 23:08 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|